FacebookTwitterLinkedIn

Browser-hijacking software verwijderen die omleidingen naar searchpoweronline.com veroorzaakt

Ook bekend als: searchpoweronline.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat is Searchpoweronline.com?

Searchpoweronline.com is zowel de naam van een browser hijacker als de URL van een valse zoekmachine. Deze software past browsers aan om onwettige zoekmachines te promoten. Bovendien bespioneert de Searchpoweronline.com browser hijacker waarschijnlijk de browseractiviteiten van gebruikers.

searchpoweronline.com browser hijacker

Searchpoweronline.com browser hijacker overzicht

Browserkapers wijzen de adressen van valse zoekmachines toe als fabrieksinstellingen van browsers, evenals de startpagina en URL's van nieuwe tabbladen/vensters. In het geval van de Searchpoweronline.com hijacker - verandert het deze instellingen naar de website van zijn naamgenoot. Daarom resulteren nieuwe browsertabbladen/-vensters die worden geopend en zoekopdrachten die in de URL-balk worden getypt - in omleidingen naar de website searchpoweronline.com.

Illegitieme zoekmachines zijn zelden in staat om zoekresultaten te leveren, dus verwijzen ze door naar echte zoekmachines. We hebben twee omleidingsketens waargenomen tijdens het inspecteren van deze browser hijacker: één die leidt naar Bing (bing.com) en de andere die omleidt naar searchgenieo.com en landt op Yahoo (search.yahoo.com).

Bovendien maakt browser-hijacking software gebruik van persistentie-bewakingstechnieken om te voorkomen dat de browser wordt hersteld. Bovendien verzamelt het meestal privégegevens. Deze informatie kan bestaan uit: bezochte URL's, bekeken pagina's, zoekopdrachten, inloggegevens voor accounts, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiële gegevens, enzovoort. De verzamelde informatie kan te gelde worden gemaakt door verkoop aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Samengevat kan de aanwezigheid van browser hijackers op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Searchpoweronline.com
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser Extensie(s) Searchpoweronline.com
Gepromote URL searchpoweronline.com
Detectienamen (searchpoweronline.com) Heimdal Security (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (searchpoweronline.com) 168.119.254.45
Detectienamen (deceptive installer) Combo Cleaner (Application.Bundler.CYM), ESET-NOD32 (A Variant Of MSIL/MediaArena.A Potentially Unwanted), Kaspersky (Not-a-virus:Downloader.MSIL.Agent.adhg), Malwarebytes (PUP.Optional.BundleInstaller), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde instellingen van de internetbrowser (startpagina, fabrieksinstellingen voor internetzoekmachines, instellingen voor nieuwe tabbladen). Gebruikers worden gedwongen om de website van de kaper te bezoeken en op internet te zoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Volgen van internetbrowsers (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

Smartbase, multi-searches.com, NFT Tab en NoteTab - Save Your Thoughts zijn slechts enkele voorbeelden van browser hijackers die we recent hebben geanalyseerd.

Deze software ziet er meestal legitiem uit en biedt "handige" functies. Deze functies werken echter zelden zoals beloofd, en in de meeste gevallen - werken ze helemaal niet. Daarom is browser-hijacking software niet alleen nutteloos, maar brengt het ook de veiligheid van apparaten en gebruikers in gevaar.

Hoe heeft Searchpoweronline.com zich op mijn computer geïnstalleerd?

Browserkapers kunnen worden gebundeld (ingepakt) in de installers van gewone programma's. Downloaden van dubieuze kanalen (bv. onofficiële en freeware websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz.) en overhaaste installaties (bv. voorwaarden negeren, "Easy/Quick" instellingen gebruiken, enz.) kunnen ertoe leiden dat gebundelde/schadelijke inhoud het systeem infiltreert.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om browser-hijacking software te verspreiden. Als er op wordt geklikt, kunnen sommige van deze advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Browser-hijackers kunnen ook "officiële" promotiepagina's hebben en deze worden gepusht via scam-websites. Gebruikers komen meestal op deze webpagina's via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, spam browsermeldingen, verkeerd getypte URL's, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Hoe vermijdt u de installatie van browser hijackers?

We raden ten zeerste aan om software te onderzoeken voordat deze wordt gedownload/geïnstalleerd en/of gekocht. Tijdens de installatie is het essentieel om de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te verkennen, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken en alle aanvullende apps, extensies, functies, enz. uit te schakelen.

We raden u aan voorzichtig te zijn tijdens het browsen omdat frauduleus en kwaadaardig materiaal er meestal legitiem uitziet. Opdringerige advertenties zien er bijvoorbeeld onschuldig uit, maar leiden om naar onbetrouwbare/betwistbare websites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

Als u dit soort advertenties en/of omleidingen ervaart, controleer dan het apparaat en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met Searchpoweronline.com, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Verschijning van (via searchgenieo.com) naar de legitieme Yahoo zoekmachine (GIF):

Searchpoweronline.com browser hijacker omleiden (via searchgenieo.com) to Yahoo (GIF)

Screenshot van een bedrieglijk installatieprogramma dat searchpoweronline.com browser hijacker promoot:searchpoweronline.com browser hijacker-installateur promoten

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Searchpoweronline.com browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

searchpoweronline.com browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het venster met verwijderingsprogramma's: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "searchpoweronline"), selecteer deze items en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de website searchpoweronline.com veroorzaken) hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Searchpoweronline.com browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browseromleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Aan searchpoweronline.com gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpprogramma's" en klik op "Extensies". Zoek "Searchpoweronline.com" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Searchpoweronline.com verwijderen van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer "Instellingen". Schakel "Searchpoweronline.com" uit in de sectie "Bij opstarten", zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.searchpoweronline.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Als deze aanwezig is, klik dan op het pictogram met de drie verticale punten en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw fabrieksinstellingen zoekmachine:

Searchpoweronline.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Uw fabrieksinstelling voor zoekmachines wijzigen in Google Chrome: Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "searchpoweronline.com", klik wanneer u deze vindt op de drie verticale puntjes in de buurt van deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browseromleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van searchpoweronline.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Aan searchpoweronline.com gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het firefox-menupictogram firefox menu icoon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster naar "Searchpoweronline.com" en alle recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Searchpoweronline.com verwijderen van de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Instellingen", schakelt u in het geopende venster "Searchpoweronline.com" uit, verwijdert u hxxp://searchpoweronline.com en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw fabrieksinstellingen voor zoekmachines:

Searchpoweronline.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga verder".

Typ in de zoekfilter bovenaan: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door te dubbelklikken op elke invoer of door te klikken op de Mozilla Firefox schakelaar about:config invoer knopknop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van searchpoweronline.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de searchpoweronline.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van searchpoweronline.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over searchpoweronline.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25081-searchpoweronline-com-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website searchpoweronline.com te bezoeken?

Doorverwijzingen naar sites zoals searchpoweronline.com worden veroorzaakt omdat cybercriminelen (d.w.z. ontwikkelaars van browser hijackers en nep zoekmachines) er inkomsten mee genereren.

Is het bezoeken van searchpoweronline.com een bedreiging voor mijn privacy?

Tot op zekere hoogte wel. Websites zoals searchpoweronline.com verzamelen (en verkopen) meestal informatie over hun ontwikkelaars.

Hoe is een browser hijacker mijn computer binnengedrongen?

Browser hijackers worden meestal verspreid via gebundelde programma-installers, misleidende promotiepagina's, online oplichting, P2P-sharing netwerken, downloaders van derden, valse updates, spam browser meldingen en opdringerige advertenties.

Zal Combo Cleaner me helpen Searchpoweronline.com browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner scant uw apparaat en verwijdert alle aanwezige browser-hijacking toepassingen. Houd er rekening mee dat handmatig verwijderen (zonder hulp van beveiligingsprogramma's) mogelijk geen ideale oplossing is. In gevallen waar meerdere kapers op het systeem zijn geïnstalleerd, kan het zijn dat nadat de ene is verwijderd, de andere gewoon opnieuw wordt geïnstalleerd. Bovendien kan browser-hijacking software de toegang tot verwijderingsgerelateerde instellingen weigeren. Daarom is het van het grootste belang om browser-hijackers grondig en in één keer te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
searchpoweronline.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van searchpoweronline.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.