FacebookTwitterLinkedIn

Hoe apps te verwijderen die de Cash App scam en andere promoten

Ook bekend als: Cash App money generator scam
Schadeniveau: Medium

Wat is Cash App scam?

Deze zwendelpagina is vermomd als een Cash App Money Generator, die gratis specifieke geldbedragen genereert voor gebruikers. Merk op dat de echte Cash App mobiele betaaldienst niets te maken heeft met deze phishing scam. Het belangrijkste doel van de oplichters achter deze webpagina is om bezoekers te verleiden tot het verstrekken van gevoelige, persoonlijke informatie.

Meestal worden deze webpagina's geopend door browsers waarop ongewenste toepassingen zijn geïnstalleerd. Gebruikers komen vaak op deze valse sites terecht door op misleidende advertenties te klikken en/of onbetrouwbare webpagina's te bezoeken.

Cash App scam scam

Meer over de Cash App scam

Wie deze zwendelwebsite bezoekt, wordt gevraagd een Cash App ID ($Cashtag) in te voeren en vervolgens verdere instructies te volgen om een specifieke som geld te ontvangen. In feite worden bezoekers na het voltooien van alle stappen gevraagd om gevoelige informatie te verstrekken.

Het is zeer waarschijnlijk dat oplichters deze webpagina gebruiken om nietsvermoedende Cash App gebruikers te verleiden tot het verstrekken van hun inloggegevens, creditcardgegevens of andere informatie, die vervolgens kan worden misbruikt om accounts en identiteiten te stelen, frauduleuze aankopen en transacties te doen, en voor andere kwaadaardige doeleinden.

Samengevat proberen oplichters achter deze website bezoekers te misleiden tot het verstrekken van gegevens, die worden misbruikt om op verschillende manieren inkomsten te genereren. Zoals vermeld heeft de officiële Cash App website/dienst niets te maken met deze misleidende site. Negeer daarom deze site en vermijd hem.

Als uw browser deze webpagina's vaak opent, is het zeer waarschijnlijk dat er een bedrieglijke toepassing is geïnstalleerd op de browser en/of het besturingssysteem.

Meer over malafide apps die oplichting promoten

Dit soort apps opent niet-vertrouwde pagina's, verzamelt surfgegevens en toont ongewenste advertenties. Zij richten zich gewoonlijk op browsergerelateerde informatie zoals IP-adressen, geolocaties, ingevoerde zoekopdrachten, adressen van bezochte pagina's, enz. Zij kunnen ook gevoelige privé-informatie verzamelen.

De gegevens worden verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen) of misbruikt om op andere manieren inkomsten te genereren. Bovendien kunnen deze apps inkomsten genereren voor de ontwikkelaars door het aanbieden van advertenties, waaronder coupons, banners, enquêtes, pop-ups, enz. Gebruikers die op deze advertenties klikken, komen vaak terecht op dubieuze webpagina's of veroorzaken het downloaden/installeren van ongewenste apps.

Overzicht bedreiging:
Naam Cash App money generator scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude.
Valse claim Bezoekers kunnen geld ontvangen via Cash App.
Gerelateerd domein werewardus[.]com, news-blog24[.]com
Detectienamen (werewardus[.]com) Avira (Phishing), CRDF (Malicious), Emsisoft (Phishing), Kaspersky (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 91.224.58.42
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-up fouten, hoax computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Voorbeelden van scam sites

Meer voorbeelden van onbetrouwbare, frauduleuze websites zijn "$1000 Bank of America Gift Card", "Amazon Loyalty Program" en "You've Made The 9.68-Billionth Search". Gewoonlijk proberen deze pagina's bezoekers wijs te maken dat zij een prijs of geld kunnen winnen en/of iets anders gratis kunnen ontvangen als zij bepaalde informatie verstrekken.

Over het algemeen wordt om persoonlijke, gevoelige informatie gevraagd en krijgen zij er niets voor terug.

Hoe zijn ongewenste toepassingen op mijn computer geïnstalleerd?

Malafide apps worden gewoonlijk verspreid door ze te integreren in de download- en/of installatie-instellingen van andere programma's, zodat een deel van de gebruikers ze per ongeluk downloadt en installeert samen met de door hen gekozen software. Deze distributiemethode staat bekend als "bundeling".

Aanbiedingen voor het downloaden en installeren van extra meegeleverde apps verschijnen meestal in "Geavanceerd", "Aangepast" en andere instellingen van de set-ups (waar ze meestal kunnen worden geweigerd). Veel gebruikers verzuimen deze instellingen te controleren en te wijzigen, waardoor ze toestemming geven om onbetrouwbare apps standaard te downloaden en te installeren.

Bovendien worden ongewenste downloads en installaties soms veroorzaakt door te klikken op misleidende advertenties die bepaalde scripts kunnen uitvoeren.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen te voorkomen

Download software en bestanden van officiële websites en via directe links. Het is niet veilig om torrent clients, eMule (of andere Peer-to-Peer netwerken), downloaders van derden, onofficiële websites of andere bronnen van dit soort te gebruiken. Vermijd installatieprogramma's van derden. Vink "Geavanceerd", "Aangepast" en andere instellingen aan, en weiger aanbiedingen om ongewenste software te downloaden of te installeren.

Klik niet op advertenties die worden weergegeven op dubieuze websites, omdat ze andere onbetrouwbare websites kunnen openen of zelfs ongewenste downloads en installaties kunnen veroorzaken. Verwijder alle ongewenste, verdachte toepassingen (extensies, add-ons en plug-ins) die op de browser zijn geïnstalleerd.

Hetzelfde geldt voor dit soort programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide apps, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Het verschijnen van Cash App pop-up scam (GIF):

De verschijning van Cash App scam

Tekst gepresenteerd in Cash App scam website:

Cash App Money Generator
Receive CashApp money
Last updated: 18/08/2020
Step 1: Enter your CashApp ID!

 

CashApp ID (Example: $flboy22)
Step 2: Are you on an Apple or Android?


$750 Via CashApp

 

GusTn received £750 via Cash App!

Een andere variant van een Cash App-thema scam website die een phishing site promoot:Cash App-oplichtingswebsite met een thema (2023-03-28)

Tekst gepresenteerd binnenin:

Hey, Angie here from Cash App
Congratulations, your account won our $1000 draw!
As part of the Cash App 2023 Rewards Program
Confirm your info on the next page and use your reward anywhere you would like!
Click the code to access your reward on the next page: CS75-SM-07

Screenshot van de phishing site waar gebruikers naar worden omgeleid:

Phishing-site gepromoot via oplichtingswebsite met Cash App-thema (2023-03-28)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Het is een zwendel waarbij een misleidend bericht (bv. een virusbericht) dat door een onbetrouwbare website wordt weergegeven, bezoekers ertoe aanzet bepaalde handelingen te verrichten.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Deze scams worden voor verschillende doeleinden gebruikt. De meest voorkomende zijn bezoekers verleiden tot het bellen van valse technische ondersteuningsnummers, het verstrekken van gevoelige informatie, het downloaden en installeren van mogelijk schadelijke software of het overmaken van geld.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Meestal worden pop-up scams gepromoot via onbetrouwbare advertenties, meldingen van louche pagina's, pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, enz. Door advertenties ondersteunde en andere louche apps worden ook gebruikt om deze zwendel te promoten.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Combo Cleaner scant websites en detecteert schadelijke websites, waaronder websites die valse pop-upberichten tonen. Het waarschuwt voor onbetrouwbare pagina's en beperkt de toegang ertoe.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Cash App money generator scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Cash App money generator scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.