FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderingsinstructies voor de Communique adware en de advertenties die het levert

Ook bekend als: Advertenties van Communique
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Communique?

Communique is een bedrieglijke toepassing die we ontdekten tijdens het onderzoeken van verdachte sites. Na inspectie van deze app hebben we vastgesteld dat het advertentie-ondersteunde software (adware) is. Het is ontworpen om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren en kan bijkomende schadelijke mogelijkheden hebben.

Communique adware process on Windows Task Manager (Communique technologies Copyright (c) - process name)

Communique adware overzicht

Adware werkt door het leveren van opdringerige advertentiecampagnes. Met andere woorden, deze software is ontworpen om advertenties weer te geven op verschillende interfaces, zoals bezochte webpagina's, desktops, enz. Deze advertenties promoten online zwendel, onbetrouwbare/schadelijke software en zelfs malware. Sommige opdringerige advertenties zijn in staat om stiekem downloads/installaties uit te voeren wanneer er op wordt geklikt.

Het is opmerkelijk dat alle echte inhoud die u via deze advertenties tegenkomt, waarschijnlijk wordt onderschreven door oplichters die misbruik maken van hun partnerprogramma's om onrechtmatige commissies voor de promotie te verwerven.

Het is mogelijk dat door reclame ondersteunde software geen advertenties weergeeft als bepaalde omstandigheden ongeschikt zijn (bv. browser/systeem is niet compatibel, bepaalde websites worden niet bezocht, enz.) Echter, zelfs als Communique geen advertenties levert - de aanwezigheid ervan op een systeem brengt de veiligheid van het apparaat en de gebruiker in gevaar.

Bovendien kan deze bedrieglijke app over mogelijkheden beschikken om gegevens te traceren. Adware verzamelt gewoonlijk de volgende informatie: geschiedenis van browsen en zoekmachines, internetcookies, gebruikersnamen/wachtwoorden, persoonlijk identificeerbare gegevens, creditcardnummers, enz. De verzamelde gegevens kunnen worden verkocht aan derden of anderszins voor winstdoeleinden worden misbruikt.

Kortom, de aanwezigheid van software als Communique op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Communique
Type bedreiging Adware, Unwanted ads, Pop-up Virus
Detectienamen (app) Combo Cleaner (Gen:Variant.Tedy.306085), Gridinsoft (no cloud) (Ransom.Win64.Wacatac.oa!s1), MAX (Malware (ai Score=87)), McAfee (Artemis!30AEC42B8366), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (installer) Kaspersky (HEUR:Trojan-Spy.Win32.Stealer.gen), Webroot (W32.Adware.Gen), ZoneAlarm by Check Point HEUR:Trojan-Spy.Win32.Stealer.gen(), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Malafide procesnaam Communique technologies Copyright © (procesnaam kan variëren)
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling).
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

We hebben duizenden adware voorbeelden geanalyseerd; Zoco PDF Viewer, Pdf download tool, Info, en Buzz zijn slechts enkele van onze nieuwste vondsten.

Door reclame ondersteunde software lijkt meestal onschadelijk en biedt "handige" functionaliteiten aan. Deze functies werken echter zelden zoals beloofd, en in de meeste gevallen - zijn ze totaal niet operationeel. Houd in gedachten dat zelfs als een software werkt zoals beloofd - het geen bewijs van legitimiteit of veiligheid garandeert.

Hoe is Communique op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Communique gedownload van een verdachte software-promotie webpagina. Adware heeft vaak "officiële" download sites, en het wordt onderschreven via online scams. De meeste gebruikers komen op dergelijke websites via omleidingen die worden veroorzaakt door pagina's met malafide advertentienetwerken, spam browser meldingen, verkeerd getypte URL's, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware (met force-opening mogelijkheden van de browser).

Bovendien kan door reclame ondersteunde software worden gebundeld (samengepakt) met ongewenste/malafide supplementen. Downloaden van dubieuze kanalen (bv. freeware en gratis websites voor het hosten van bestanden, P2P sharing netwerken, enz.) en het overhaast doorlopen van installatieprocessen (bv. gebruik van "Easy/Express" instellingen, enz.) - vergroten het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld in het systeem wordt toegelaten.

Adware wordt ook verspreid via opdringerige advertenties. Wanneer erop wordt geklikt, kunnen sommige advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe de installatie van adware vermijden?

Wij raden ten zeerste aan software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/gecontroleerde bronnen. Installatieprocessen moeten met zorg worden behandeld, bijv. door de voorwaarden te lezen, mogelijke opties te bestuderen, de instellingen "Aangepast" of "Geavanceerd" te gebruiken en alle aanvullende apps, extensies, hulpmiddelen, functies enz. uit te schakelen.

Wij raden u aan voorzichtig te zijn tijdens het browsen, omdat valse en schadelijke online-inhoud er meestal legitiem uitziet. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar worden omgeleid naar zeer twijfelachtige websites (bijv. gokken, pornografie, adult dating, enz.).

Als u dergelijke advertenties en/of omleidingen tegenkomt, controleer dan het systeem en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met Communique, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de website die gebruikt wordt om Communique adware te promoten:

Website promoting Communique adware

Screenshot van Communique adware's installatie setup:

Communique adware installer

Screenshot van Communique adware's installatie map:

Communique adware install folder

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Communique adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Communique adware uninstall via Control Panel

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar "Communique", selecteer dit item en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing (die Communique advertenties veroorzaakt), scant u uw computer op eventuele resterende ongewenste componenten of mogelijke malware-infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder adware van Internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Communique geen browser plug-ins op Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox, maar het kan gebundeld zijn met andere adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle mogelijk ongewenste browser add-ons van uw internetbrowsers te verwijderen.

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Removing unwanted ads from Google Chrome step 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Removing unwanted ads from Google Chrome step 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van communique, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing unwanted ads from Mozilla Firefox step 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Removing unwanted ads from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van communique kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van communique, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van communique van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van communique of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/26265-communique-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan de kwaliteit van het browsen en de systeemprestaties verminderen. Het toont advertenties die misleidende/gevaarlijke inhoud onderschrijven die ernstige problemen kan veroorzaken (bv. systeeminfecties, financiële verliezen, enz.). Bovendien heeft deze software meestal mogelijkheden om gegevens te traceren - daarom wordt het beschouwd als een bedreiging voor de privacy.

Wat doet adware?

Adware staat voor advertentie-ondersteunde software. Het is ontworpen om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren. Met andere woorden, deze software maakt de plaatsing van advertenties op verschillende interfaces mogelijk. Bovendien kan adware omleidingen veroorzaken en privégegevens verzamelen.

Hoe genereren ontwikkelaars van adware inkomsten?

Adware genereert hoofdzakelijk inkomsten via affiliate programma's door verschillende sites, apps, producten, diensten, enz. aan te prijzen. De ontwikkelaars kunnen commissie verdienen aan advertentieklikken, websitebezoeken, bestandsdownloads, productaankopen, dienstabonnementen en dergelijke.

Zal Combo Cleaner Communique adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner scant uw apparaat en verwijdert geïnstalleerde adware-achtige toepassingen. Houd er rekening mee dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingsprogramma's) mogelijk geen ideale oplossing is. In sommige gevallen, zelfs nadat de adware handmatig is verwijderd - blijven verschillende restanten (bestanden) verborgen in het systeem. Bovendien kunnen de restanten blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom is het van het grootste belang om advertentie-ondersteunde software grondig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Communique QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Communique op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.