FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderen van browser-hijacking software die omleidingen naar search-good.com veroorzaakt

Ook bekend als: search-good.com browser hijacker
Schadeniveau: Medium

Wat is search-good.com?

Tijdens het onderzoeken van malafide installatie setups, vonden we er één die de onwettige zoekmachine search-good.com promoot. Dergelijke websites worden meestal ondersteund (via omleidingen) door browser-hijacking software. Tijdens onze analyse ontdekten we dat search-good.com wordt gepromoot door een browserkaper genaamd Apps. Andere kwaadaardige extensies kunnen echter ook omleidingen naar deze valse zoekmachine veroorzaken.

search-good.com promoting App extensie

Hoe promoten browserkapers search-good.com?

In de meeste gevallen promoten browserkapers onwettige zoekmachines door ze toe te wijzen als standaardzoekmachines van browsers, URL's van nieuwe browsertabbladen/-vensters en startpagina's. Dus, nieuwe browser tabs / vensters geopend en zoekopdrachten uitgevoerd via de URL-balk - resulteren in omleidingen naar de goedgekeurde website.

Tijdens het onderzoek van search-good.com hebben we echter geleerd dat de onderzochte software niet in alle gevallen de browserinstellingen wijzigt.

Valse zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten genereren, en dat geldt ook voor de site search-good.com. Ten tijde van het onderzoek leidde search-good.com zowel naar Yahoo (search.yahoo.com) als naar Bing (bing.com). De site kan echter ook ergens anders terechtkomen, aangezien omleidingen door verschillende factoren kunnen worden bepaald, zoals de geografische locatie van de gebruiker.

Het is relevant te vermelden dat browser-hijacking software vaak gebruik maakt van bepaalde technieken om te voorkomen dat gebruikers hun browser herstellen.

Bovendien verzamelen illegale zoekmachines en browser-hijackers vaak gebruikersgegevens. Interessante informatie kan zijn: zoekopdrachten, bezochte URL's, bekeken webpagina's, IP-adressen (geolocaties), bladwijzers, gebruikersnamen/wachtwoorden, persoonlijk identificeerbare gegevens, financiële gegevens, enzovoort.

De verzamelde informatie kan te gelde worden gemaakt door verkoop aan derden (mogelijk cybercriminelen) of anderszins worden misbruikt voor winst.

Kortom, de aanwezigheid van browser-hijacking-software op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam search-good.com browser hijacker
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Unwanted New Tab
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Detectienamen (search-good.com) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (search-good.com) 104.21.55.85
Detectienamen (installer) Avast (Other:Malware-gen [Trj]), Combo Cleaner (Trojan.GenericKD.65544060), Emsisoft (Trojan.GenericKD.65544060 (B)), Kaspersky (UDS:Trojan-Dropper.Win64.BroDrop.gen), McAfee (Artemis!BB6E6CBA08E3), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (homepage, standaard internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling).
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), tonen van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Voorbeelden van valse zoekmachines en browserkapers

Lax-search.com, newgensearch.com, en greatselections.co zijn slechts enkele valse zoekmachines die we onlangs hebben onderzocht, terwijl World Clock Tab, Games Day, SearchIT New Tab - enkele voorbeelden zijn van browser hijackers.

Deze software en de websites die ze onderschrijven lijken meestal legitiem en bieden "nuttige" functies. Ze werken echter zelden zoals beloofd, en in de meeste gevallen - werken ze helemaal niet. Benadrukt moet worden dat operationele functionaliteiten geen bewijs zijn van de legitimiteit en veiligheid van een app/extensie of website.

Hoe heeft search-good.com promoting software op mijn computer geïnstalleerd?

Browserkapers kunnen gebundeld worden met gewone software. De gebundelde installers kunnen worden verkregen van verschillende onbetrouwbare bronnen, bv. freeware en gratis websites voor het hosten van bestanden, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz. Door overhaaste installatieprocessen (bv. stappen overslaan, "Easy/Quick" instellingen gebruiken, enz.) neemt het risico toe dat gebundelde inhoud onbedoeld in het systeem wordt toegelaten.

Browser-hijacking software kan ook "officiële" promotiepagina's hebben en wordt verspreid via misleidende sites. De meeste gebruikers komen op deze webpagina's terecht via omleidingen veroorzaakt door verkeerd getypte URL's, webpagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, opdringerige advertenties, spam browsermeldingen of geïnstalleerde adware.

Opdringerige advertenties verspreiden ook browserkapers. Wanneer er op wordt geklikt, kunnen sommige van deze advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe installatie van browserkapers vermijden?

Wij raden ten zeerste aan om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/gecontroleerde kanalen. Bij de installatie is het cruciaal om de voorwaarden te lezen, mogelijke opties te bestuderen, de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen te gebruiken en aanvullende apps, extensies, functies, enz. uit te schakelen.

Een andere aanbeveling is om voorzichtig te browsen, omdat valse en kwaadaardige online inhoud meestal legitiem en ongevaarlijk lijkt. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar worden omgeleid naar zeer twijfelachtige websites (bijv. gokken, pornografie, adult dating, enz.).

Als u dergelijke advertenties en/of omleidingen tegenkomt, controleer dan het apparaat en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met browserkapers, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshot van de download broninformatie van een browser hijacker die search-good.com promoot:

search-good.com het promoten van brongegevens voor het downloaden van browserkapers

Weergave van search-good.com die doorverwijst naar de Yahoo zoekmachine (GIF):search-good.com omleiden naar Yahoo (GIF)

Weergave van search-good.com die omleidt naar de Bing zoekmachine (GIF):search-good.com omleiden naar Bing (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Search-good.com doorverwijzing verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Verwijderen van de applicatie voor het kapen van de browser via het Configuratiescherm

In het verwijderingsprogramma's venster: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze entries en klik op "Verwijder" of "Remove".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen, scant u uw computer voor eventuele resterende ongewenste componenten. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Search-good.com doorverwijzing verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browser omleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Aan search-good.com gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Search-good.com verwijderen van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in het gedeelte "Bij het opstarten" de kwaadaardige extensie uit (indien aanwezig), zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.search-good.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Indien aanwezig klik op het pictogram met de drie verticale punten en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Search-good.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "search-good.com", klik wanneer deze zich bevindt op de drie verticale puntjes bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browser omleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van search-good.com browser hijacker, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Search-good.com-gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon(rechtsboven in het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Search-good.com verwijderen van de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogram firefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster) en selecteert u vervolgens "Instellingen", in het geopende venster schakelt u kwaadaardige extensies uit (indien aanwezig), verwijdert u hxxp://search-good.com en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Search-good.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga door".

In de zoekfilter bovenaan, typ: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door ofwel te dubbelklikken op elk item of te klikken op deMozilla Firefox schakelaar about:config invoer knop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search-good.com browser hijacker kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de search-good.com browser hijacker, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search-good.com browser hijacker uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search-good.com browser hijacker of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/26075-search-good-com-redirect

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website search-good.com te bezoeken?

Cybercriminelen (dat wil zeggen, ontwikkelaars van valse zoekmachines en browser hijackers) genereren inkomsten door middel van omleidingen naar websites zoals search-good.com.

Is het bezoeken van search-good.com een bedreiging voor mijn privacy?

Waarschijnlijk wel. Websites zoals search-good.com verzamelen (en verkopen) meestal gegevens van bezoekers.

Hoe is een browser hijacker in mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden voornamelijk verspreid via gebundelde installers, misleidende promotionele webpagina's, freeware en gratis file-hosting sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, online scams, spam browser meldingen en opdringerige advertenties.

Helpt Combo Cleaner mij bij het verwijderen van browser hijackers?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en geïnstalleerde browser-hijacking toepassingen verwijderen. Merk op dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingsprogramma's) mogelijk geen perfecte oplossing is, vooral in gevallen waarin meerdere browser-hijackers aanwezig zijn. In deze gevallen, nadat een is verwijderd - de anderen kunnen gewoon opnieuw te installeren. Bovendien kan browser-hijackersoftware de toegang tot verwijderingsgerelateerde instellingen weigeren en/of door de gebruiker aangebrachte wijzigingen ongedaan maken. Daarom moeten browserkapers grondig en in één keer worden verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
search-good.com browser hijacker QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search-good.com browser hijacker op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.