FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de Search-News Default Search browser hijacker verwijderen

Ook bekend als: search-news.xyz doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Search-News Default Search?

Tijdens het testen van de Search-News Default Search toepassing, vonden we dat het functioneert als een browser hijacker. Het promoot een valse zoekmachine (search-news.xyz) door het veranderen van enkele van de instellingen van een webbrowser. We ontdekten Search-News Default Search op een malafide webpagina.

search-news.xyz browser hijacker

Search-News Default Search browser hijacker overzicht

Search-News Default Search stelt search-news.xyz in als standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina. Ook staat het gebruikers niet toe om search-news.xyz te vervangen door een ander adres terwijl het is toegevoegd aan een webbrowser. Search-news.xyz is een valse zoekmachine omdat het omleidt naar bing.com (toont resultaten van Bing).

Zoekmachines gepromoot door browserkapers kunnen misleidende resultaten tonen en omleiden naar onbetrouwbare pagina's. Het is dus zeer raadzaam om alleen legitieme zoekmachines te gebruiken. Naast het promoten van een valse zoekmachine, kan Search-News Default Search gegevens lezen en wijzigen.

Gegevens toegankelijk door deze toepassing kan worden misbruikt voor marketing doeleinden, verkocht aan derden, of geld verdienen op andere manieren. Search-News Default Search toevoegen aan een webbrowser kan dus problemen veroorzaken met betrekking tot online privacy.

Overzicht bedreiging:
Naam Search-News Default Search
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Ongewenst Nieuw Tabblad
Browser Extensie(s) Search-News Default Search
Veronderstelde functionaliteit Verbeterde browse-ervaring
Gepromote URL search-news.xyz
Detectienamen Forcepoint ThreatSeeker (Verdacht), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (search-news.xyz) 104.21.11.120
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (homepage, standaard internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), tonen van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijackers in het algemeen

Browserkapers promoten duistere zoekmachines. Niet alle browserkapers veranderen de instellingen van webbrowsers om ze te promoten. De meeste gebruikers downloaden en voegen dit soort apps per ongeluk toe (zonder te weten dat hun browser wordt gekaapt). Voorbeelden van browser-hijackende apps zijn Daily Inspiration, Crypto Currency Converter en Sticky Notes.

Hoe is Search-News Default Search op mijn computer geïnstalleerd?

Search-News Default Search wordt gepromoot op een onbetrouwbare website die beweert dat een gratis extensie nodig is. Search-News Default Search kaapt een webbrowser na het voltooien van de stappen die op die (en mogelijk een andere) pagina voorzien zijn.

Ook worden browserkapers vaak opgenomen in installers als optionele installaties. Gebruikers gaan akkoord met het installeren/toevoegen van browser hijackers wanneer ze de installaties voltooien zonder "Geavanceerd", "Aangepast" of andere instellingen te wijzigen. Klikken op schaduwrijke advertenties kan ook leiden tot ongewenste downloads en installatie.

Hoe installatie van browserkapers vermijden?

Download toepassingen van officiële webpagina's en geverifieerde winkels. Vermijd het gebruik van P2P-netwerken, louche pagina's, downloaders (en winkels) van derden en soortgelijke bronnen om software te downloaden. Vertrouw geen advertenties op dubieuze websites en sta niet toe dat dergelijke pagina's meldingen weergeven.

Deselecteer altijd extra meegeleverde ongewenste apps voordat u downloads en installaties voltooit. Als uw computer al geïnfecteerd is met Search-News Default Search, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Search-news.xyz leidt om naar bing.com (GIF):

Search-News Standaard Search browser hijacker search-news.xyz verwijst door naar bing.com

Toestemmingen gevraagd door Search-News Default Search browser hijacker:Search-News Default Search browser hijacker toestemming vragen

Misleidende pagina die Search-News Default Search browser hijacker promoot:Website gebruikt om te promoten Search-News Default Search browser hijacker

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Search-News Default Search browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

search-news.xyz browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het verwijderingsprogramma's venster: zoek naar recent geïnstalleerde verdachte toepassingen, selecteer deze entries en klik op "Verwijder" of "Remove".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de website search-news.xyz veroorzaken) hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Search-News Default Search browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browser omleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Aan search-news.xyz gerelateerde Google Chrome-extensies verwijderen

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Search-News Default Search" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Search-news.xyz verwijderen van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in de sectie "Bij het opstarten" de "Search-News Default Search" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.search-news.xyz) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Indien aanwezig klik op het drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Search-news.xyz verwijderen van de startpagina van Google Chrome 2

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "search-news.xyz", klik wanneer deze zich bevindt op de drie verticale puntjes bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browser omleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van search-news.xyz doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Search-news.xyz-gerelateerde Mozilla Firefox-extensies verwijderen

Klik op het firefox-menupictogram firefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster zoek "Search-News Default Search", evenals alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Search-news.xyz verwijderen van de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon(rechtsboven in het hoofdvenster), selecteert u vervolgens "Instellingen", in het geopende venster schakelt u "Standaardzoekfunctie voor nieuws" uit, verwijdert u hxxp://search-news.xyz en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Search-news.xyz verwijderen uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga door".

In de zoekfilter bovenaan, typ: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door ofwel te dubbelklikken op elk item of te klikken op de Mozilla Firefoxschakelaar about:config invoer knop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van search-news.xyz doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de search-news.xyz doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van search-news.xyz doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over search-news.xyz doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25812-search-news-default-search-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website search-news.xyz te bezoeken?

Search-news.xyz is winstgevender voor zijn ontwikkelaars wanneer het aantal gebruikers hoger is.

Is het bezoeken van search-news.xyz een bedreiging voor mijn privacy?

Valse zoekmachines zoals search-news.xyz kunnen typisch ontworpen zijn om verschillende informatie over hun bezoekers te verzamelen. Het gebruik ervan kan dus leiden tot problemen met betrekking tot online privacy of andere zaken.

Hoe is een browser hijacker in mijn computer geïnfiltreerd?

Browserkapers worden vaak verspreid via louche meldingen van onbetrouwbare pagina's, opdringerige advertenties, softwarebundels, enz. De meeste gebruikers voegen browser hijackers onbedoeld toe of installeren deze.

Zal Combo Cleaner me helpen om Search-News Default Search browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal het besturingssysteem scannen en browser hijackers verwijderen. Aangezien browser hijackers ontworpen kunnen zijn om elkaar opnieuw te installeren, kan het nodig zijn om ze in één keer te verwijderen (als er meer dan één browser hijacker aanwezig is). Het kan moeilijk zijn om dit handmatig te doen. Daarom raden we aan Combo Cleaner te gebruiken voor het verwijderen van ongewenste apps.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
search-news.xyz doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van search-news.xyz doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.