FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u valse berichten zoals "Access To This MAC Has Been Blocked"?

Ook bekend als: Access To This MAC Has Been Blocked technische ondersteuning scam
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is "Access To This MAC Has Been Blocked"?

Het is een nep-virusbericht dat wordt weergegeven door een bedrieglijke website (een oplichtingssite voor technische ondersteuning). Het doel van deze pagina is om nietsvermoedende bezoekers te verleiden het opgegeven nummer te bellen. Geen van de berichten op deze pagina is echt. Deze website moet dus worden genegeerd.

Access To This MAC Has Been Blocked scam

"Access To This MAC Has Been Blocked" in detail

Deze zwendelpagina toont een nep macOS Security-bericht (een valse beveiligingswaarschuwing) waarin wordt beweerd dat de toegang tot deze Mac om veiligheidsredenen is geblokkeerd. Er staat dat een computer is geïnfecteerd met Trojan Spyware en dat e-mailgegevens, bankwachtwoorden en Facebook-inloggegevens zijn gecompromitteerd.

Deze site spoort bezoekers aan om 808-400-0297 te bellen (zogenaamd "Mac Support"). Oplichters achter technische ondersteuningszwendel proberen creditcardgegevens, identiteitskaartgegevens of andere gevoelige gegevens te steulen, of ze sporen mensen aan om te betalen voor valse (of onnodige) producten of diensten.

Oplichters gebruiken technische ondersteuningszwendel ook om op afstand toegang tot computers te krijgen. Ze vragen gebruikers TeamViewer, UltraViewer, AnyDesk of een soortgelijk programma voor beheer op afstand te installeren. Zodra ze toegang hebben tot computers, kunnen ze informatie stelen, computers infecteren met malware (bv. ransomware, cryptomining-malware) en andere kwaadaardige activiteiten uitvoeren.

Overzicht bedreiging:
Naam Access To This MAC Has Been Blocked technische ondersteuning scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Mac-computer is geïnfecteerd/toegang tot computer is geblokkeerd
Vermomming Waarschuwing van Apple Security
Valse technische ondrsteuning nummer 808-400-0297
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-up fouten, hoax computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware infecties.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken

Voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn "Apple Security Center", "Apple Defender Security Center" en "Your MAC Has Been Blocked Due To Suspicious Activity!". Meestal worden bezoekers in berichten op deze scamsites aangespoord om "technische ondersteuning" te bellen om zogenaamd gedetecteerde malware te verwijderen of andere problemen op te lossen.

Noch Apple, noch enig ander legitiem bedrijf wordt geassocieerd met websites die valse systeem-, virus-, fout- of andere berichten weergeven.

Hoe heb ik een zwendelwebsite geopend

In de meeste gevallen worden oplichtingssites voor technische ondersteuning en soortgelijke pagina's gepromoot via onbetrouwbare advertenties, meldingen van louche websites en pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken (bijv. torrentsites en illegale filmstreamingpagina's).

Malafide apps (bijv. adware-achtige apps) kunnen ook worden gebruikt om websites te promoten die valse berichten weergeven. Bezoek dergelijke pagina's in ieder geval niet met opzet.

Hoe vermijdt u het bezoeken van zwendelpagina's?

Klik niet op advertenties op twijfelachtige websites en ga niet akkoord met meldingen van dergelijke sites. Download apps en bestanden alleen van officiële websites en geverifieerde winkels. Controleer downloaders en installers op ongewenste apps en deselecteer ze voordat u downloads en installaties voltooit.

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste apps, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Weergave van "Access To This MAC Has Been Blocked" pop-up scam (GIF):

Appearance of Access To This MAC Has Been Blocked scam

Tekst in dit scam:

macOS Security
Access to this MAC has been blocked for security reasons.
Contact Mac Support: 808-400-0297 (USA Toll Free)
Threat Detected: Trojan Spyware.
App: Ads.financetrack(1).exe
Run Anyway

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Het is een nepbericht (bv. viruswaarschuwing of veiligheidswaarschuwing) dat wordt weergegeven door een onbetrouwbare website en is bedoeld om nietsvermoedende bezoekers tot bepaalde handelingen te verleiden.

Wat is het doel van een pop-up scam?

De meeste scammers achter deze scams proberen gevoelige informatie te stelen (bv. kredietkaartgegevens, inloggegevens, identiteitskaartgegevens), toegang op afstand tot computers te verkrijgen, of geld te stelen (bv. om bezoekers te laten betalen voor valse of onnodige diensten of producten), enz.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Gewoonlijk openen gebruikers websites die valse pop-ups tonen via onbetrouwbare advertenties, meldingen van louche websites of pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken. Het is ongebruikelijk dat websites die valse meldingen tonen, opzettelijk worden bezocht.

Zal Combo Cleaner me beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner detecteert onbetrouwbare websites, waaronder pagina's die zijn ontworpen om valse/bedrieglijke berichten af te leveren. Het waarschuwt gebruikers voor dubieuze pagina's en beperkt de toegang ertoe.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Access To This MAC Has Been Blocked technische ondersteuning scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Access To This MAC Has Been Blocked technische ondersteuning scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.