FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderingsinstructies voor de Split Files adware

Ook bekend als: Advertenties van Split Files
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is Split Files?

Tijdens het inspecteren van verdachte websites, vonden onze onderzoekers een misleidende pagina die een schadelijke download assistent promoot. Na installatie op onze testmachine leerden we dat het gebundeld was met verschillende schadelijke software, waaronder Split Files (ook wel Split Files Setup genoemd). Deze toepassing werkt als adware en kan extra gevaarlijke functionaliteiten hebben.

Split Files adware installation folder

Split Files adware overzicht

Adware staat voor reclame-ondersteunde software. Het maakt de plaatsing van advertenties op verschillende interfaces mogelijk. Deze grafische inhoud van derden (bv. pop-ups, banners, coupons, overlays, enz.) promoot online scams, onbetrouwbare/schadelijke software en zelfs malware. Zodra erop wordt geklikt, kunnen sommige opdringerige advertenties downloads/installaties uitvoeren zonder toestemming van de gebruiker.

Het moet worden vermeld dat alle echte inhoud die u via deze advertenties tegenkomt, waarschijnlijk wordt gepromoot door scammers die de partnerprogramma's misbruiken om onrechtmatige commissies te krijgen.

Adware voert mogelijk geen opdringerige advertentiecampagnes uit als bepaalde voorwaarden ongeschikt zijn, bijv. incompatibele browser/systeemspecificaties, bepaalde sites die niet worden bezocht, enz. Zelfs als Split Files geen advertenties weergeeft, brengt zijn aanwezigheid op een systeem de veiligheid van het apparaat en de gebruiker in gevaar.

Sommige apps binnen deze classificatie hebben ook mogelijkheden voor browser-hijacking en/of datatracking, en dit kan ook gelden voor Split Files. Reclame-ondersteunde software richt zich meestal op de volgende gegevens: browsing en zoekmachine geschiedenis, account log-in gegevens, persoonlijk identificeerbare details, financiële informatie, enzovoort. De verzamelde gegevens kunnen te gelde worden gemaakt via verkoop aan derden of anderszins worden misbruikt voor winst.

Kortom, de aanwezigheid van software zoals Split Files op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Split Files
Type bedreiging Adware, Unwanted ads, Pop-up Virus
Detectienamen (app) Avast (Win32:AdwareX-gen [Adw]), Combo Cleaner (Trojan.GenericKD.64873454), ESET-NOD32 (een variant van Win32/Kryptik.HNVL), Kaspersky (HEUR:Trojan.Win32.Injuke.gen), Microsoft (Trojan:Win32/Tepfer.RB!MTB), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (installer) Avast (Win32:Adware-gen [Adw]), Combo Cleaner (Trojan.Generic.32907624), ESET-NOD32 (een variant van Win32/GenCBL.DIJ), Kaspersky (Trojan-Banker.Win32.Bandra.cyj), Microsoft (Trojan:Win32/Woreflint.A!cl), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Malafide procesnaam Split Files Setup (procesnaam kan variëren)
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

Wij hebben duizenden adware-achtige toepassingen en browserextensies geanalyseerd; Page Downloader, IPTV Player, Weekly Stock Loader, Loading Timer - zijn slechts enkele voorbeelden.

Door reclame ondersteunde software lijkt meestal gewoon en nuttig. Het belooft ook een groot aantal functies. Deze functies werken echter zelden zoals geadverteerd, en in de meeste gevallen - zijn ze totaal niet operationeel. Of de functies van een app werken, is geen indicator voor de legitimiteit of veiligheid ervan.

Hoe is Split Files op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben een installatieprogramma gebundeld met Split Files gedownload van een misleidende webpagina. Door reclame ondersteunde software wordt gepromoot op een verscheidenheid aan misleidende (maar potentieel legitiem ogende) websites. De meeste gebruikers komen deze binnen via omleidingen veroorzaakt door verkeerd gespelde URL's, pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, spam browser meldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware (met browser force-opening mogelijkheden).

De software kan ook worden gebundeld met verschillende gewone programma's. Downloaden van onbetrouwbare bronnen (bv. freeware en sites van derden, P2P sharing netwerken, enz.) en overhaaste installatieprocessen (bv. gebruik van "Easy/Quick" instellingen, enz.) - verhogen het risico om gebundelde inhoud in het systeem toe te laten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om adware te verspreiden. Wanneer er op wordt geklikt, kunnen sommige van deze advertenties scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren.

Hoe de installatie van adware vermijden?

Wij raden ten zeerste aan software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/gecontroleerde kanalen. Het is essentieel om de installatie met zorg te benaderen, bijvoorbeeld door de voorwaarden te lezen, mogelijke opties te verkennen, de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en af te zien van aanvullende apps, extensies, functies, enz.

Een andere aanbeveling is om voorzichtig te zijn tijdens het browsen, omdat frauduleuze en schadelijke inhoud er meestal legitiem uitziet. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld onschuldig uitzien, maar toch worden omgeleid naar zeer twijfelachtige websites (bijv. adult-dating, pornografie, gokken, enz.).

Als u dergelijke advertenties en/of omleidingen tegenkomt, moet u het systeem inspecteren en onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met Split Files, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van Split Files adware's installatie setup:

Official Split Files adware installer

Screenshot van het Split Files adware proces op het Windows Taakbeheer ("Split Files Setup" procesnaam):

Split Files adware process on Task Manager (Split Files Setup - process name)

Screenshot van een website gebruikt om Split Files adware te promoten:

Website promoting Split Files adware

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Split Files adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Split Files adware uninstall via Control Panel

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar "Split Files", selecteer dit item en klik op "Verwijder" of "Remove".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing (die Split Files advertenties veroorzaakt), scant u uw computer voor eventuele resterende ongewenste componenten of mogelijke malware-infecties. Voor het scannen van uw computer, gebruik aanbevolen malware verwijdering software.

Verwijder adware van Internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Split Files geen browser plug-ins op Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox, maar het kan gebundeld zijn met andere adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle mogelijk ongewenste browser add-ons van uw internetbrowsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Removing unwanted ads from Google Chrome step 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Removing unwanted ads from Google Chrome step 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van split files, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing unwanted ads from Mozilla Firefox step 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Removing unwanted ads from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van split files kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van split files, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van split files van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van split files of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25688-split-files-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

De aanwezigheid van adware op een apparaat kan de browse-ervaring en de systeemprestaties verminderen. Deze software heeft meestal mogelijkheden om gegevens te traceren - daarom wordt het beschouwd als een bedreiging voor de privacy van de gebruiker. Adware is ontworpen om advertenties weer te geven die meestal gevaarlijke inhoud promoten, die systeeminfecties, financiële verliezen en andere ernstige problemen kunnen veroorzaken.

Wat doet adware?

Adware werkt door het weergeven van advertenties op verschillende interfaces (bijv. bezochte websites, desktops, enz.). Bovendien kunnen sommige types omleidingen veroorzaken en privégegevens verzamelen.

Hoe genereren ontwikkelaars van adware inkomsten?

De meeste winst wordt gegenereerd via affiliate programma's door het onderschrijven van verschillende websites, software, producten, diensten, enz. Adware-ontwikkelaars kunnen commissie verdienen aan advertentieklikken, websitebezoeken, downloads van bestanden, productaankopen, dienstabonnementen of dergelijke.

Verwijdert Combo Cleaner de Split Files adware?

Ja, Combo Cleaner zal uw systeem scannen en alle aanwezige adware-achtige apps verwijderen. Het is opmerkelijk dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingssoftware) mogelijk geen perfecte oplossing is. In sommige gevallen, zelfs nadat de adware handmatig is verwijderd - blijven verschillende componenten (bestanden) verborgen in het systeem. Bovendien kan de resterende inhoud blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom moet reclame-ondersteunde software grondig worden verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Split Files QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Split Files op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.