FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Snetchball verwijderen uit het besturingssysteem

Ook bekend als: Ads by Snetchball
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is Snetchball?

Tijdens het analyseren van de Snetchball applicatie, hebben we ontdekt dat het functioneert als adware - het toont opdringerige advertenties. Het is gebruikelijk dat adware wordt gepromoot en verspreid via duistere methodes. We ontdekten Snetchball na het downloaden van een kwaadaardig installatieprogramma van een onbetrouwbare webpagina.

Snetchball installation folder

Snetchball in detail

Snetchball draait in het Taakbeheer als "Snetchball" (er zijn meerdere processen met de naam "Snetchball" actief wanneer deze adware actief is). Advertenties weergegeven door Snetchball kunnen verschillende potentieel schadelijke pagina's openen. Ze kunnen ook ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren om ongewenste downloads en installaties te veroorzaken.

Advertenties getoond door Snetchball kunnen webpagina's openen die ontworpen zijn om bezoekers te verleiden tot het bellen van valse technische ondersteuningsnummers, het verstrekken van gevoelige informatie, het downloaden van louche software, het betalen voor onnodige of valse software, enz. Bovendien kunnen deze advertenties websites openen die malware hosten. Het is dus sterk aanbevolen om Snetchball en zijn advertenties niet te vertrouwen.

Overzicht bedreiging:
Naam Ads by Snetchball
Type bedreiging Adware
Detectienamen (Installer) Avast (Win32:Adware-gen [Adw]), Combo Cleaner (Trojan.Generic.32907624), ESET-NOD32 (een variant van Win32/GenCBL.DIJ), Kaspersky (Trojan-Banker.Win32.Bandra.cyj), Microsoft (Trojan:Win32/Woreflint.A!cl), volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (Application) AhnLab-V3 (Malware/Win32.RL_Generic.C4361358), Bkav Pro (W32.AIDetectNet.01), Fortinet (PossibleThreat), Panda (PUP/Adware), Symantec (ML.Attribute.HighConfidence), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties, downloads van torrentbestanden.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé informatie.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over adware

Reclame-ondersteunde toepassingen kunnen trekken vertonen van browserkapers - ze kunnen worden gebruikt om louche zoekmachines te promoten. Browserkapers doen dit meestal door de instellingen (standaard zoekmachine, startpagina en nieuwe tabbladpagina) van webbrowsers te wijzigen. Duistere zoekmachines promoten vaak onbetrouwbare pagina's en tonen ongewenste advertenties.

Voorbeelden van apps die advertenties tonen zijn Library Games, Page Downloader en IPTV Player.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Snetchball wordt geïnstalleerd via een kwaadaardig installatieprogramma dat via een duistere website wordt verspreid. Screenshots van het installatieprogramma en de website die worden gebruikt om Snetchball te verspreiden, vindt u hieronder. Het komt ook vaak voor dat adware wordt gebundeld met andere software (opgenomen in installers als optionele installatie).

Gebruikers installeren adware naast andere software wanneer zij "Geavanceerd", "Aangepast" of andere instellingen in installateurs die adware bevatten niet wijzigen. Misleidende advertenties kunnen ook ongewenste downloads en installaties veroorzaken.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Download geen apps en bestanden van twijfelachtige websites, Peer-to-Peer netwerken, downloaders van derden en andere onbetrouwbare bronnen. Download ze van legitieme (officiële) pagina's en winkels. Vertrouw ook geen advertenties op torrentsites, pagina's voor volwassenen en andere soortgelijke pagina's en sta niet toe dat dergelijke sites meldingen tonen.

Deselecteer altijd optionele (ongewenste) downloads en installaties voordat u software downloadt en installeert. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Website die installatieprogramma voor Snetchball verspreidt:

Snetchball adware deceptive promoter

Kwaadaardig installatieprogramma dat Snetchball verspreidt:Snetchball adware malicious installer

Snetchball draait als "Snetchball" in Taakbeheer:

Snetchball adware running in the task manager

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Snetchball adware uninstall via Control Panel

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Removing Snetchball adware from Google Chrome step 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Removing Snetchball adware from Google Chrome step 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van ads by snetchball, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Removing Snetchball adware from Mozilla Firefox step 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Removing Snetchball adware from Mozilla Firefox step 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van ads by snetchball kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de ads by snetchball, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om ads by snetchball van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over ads by snetchball of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25687-snetchball-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Meestal vermindert adware de surfervaring op het web door opdringerige advertenties te tonen. Ook kan het een computer vertragen en problemen veroorzaken met betrekking tot online privacy.

Wat doet adware?

In de regel toont adware verschillende advertenties. Bovendien kan adware worden ontworpen om valse zoekmachines te promoten en verschillende informatie te verzamelen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Zij gebruiken adware om verschillende producten, websites, diensten, enz. te promoten. De belangrijkste bron van inkomsten zijn meestal affiliate programma's.

Zal Combo Cleaner adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner scant uw computer en verwijdert geïnstalleerde adware-achtige toepassingen. Wanneer adware handmatig wordt verwijderd, blijven de bestandsresten vaak verborgen in het systeem. Combo Cleaner verwijdert adware zonder gegevens achter te laten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Ads by Snetchball QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Ads by Snetchball op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.