FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderingsinstructies voor de BetterSearch Default Search browser hijacker

Ook bekend als: better-search.xyz doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat is BetterSearch Default Search?

BetterSearch Default Search is een browserextensie die we vonden tijdens het inspecteren van onbetrouwbare websites. Onze onderzoekers classificeerden deze software als een browser hijacker. BetterSearch Default Search werkt door wijzigingen aan te brengen in de browserinstellingen en promoot de better-search.xyz valse zoekmachine.

better-search.xyz browser hijacker

BetterSearch Default Search browser hijacker overzicht

Na installatie op ons testsysteem, wees BetterSearch Default Search better-search.xyz toe als de standaard zoekmachine, nieuw tabblad/venster en startpagina URL's van de browser. Wanneer dus een nieuw browsertabblad/venster werd geopend of een zoekopdracht werd ingetikt in de URL-balk - veroorzaakte dit een omleiding naar better-search.xyz.

Bovendien gebruikt deze browser-hijacking software persistentie-verzorgende technieken om te voorkomen dat gebruikers hun browsers herstellen.

Frauduleuze zoekmachines kunnen meestal geen zoekresultaten genereren, dus leiden ze om naar legitieme zoekmachines. Better-search.xyz is geen uitzondering; we hebben opgemerkt dat het omleidt naar de Bing zoekmachine. Het kan echter elders omleiden, afhankelijk van verschillende factoren (bv. de geolocatie van de gebruiker, enz.).

Bovendien heeft BetterSearch Default Search mogelijkheden om gegevens te traceren. Browserkapers richten zich gewoonlijk op browseractiviteiten (bv. bezochte URL's, bekeken pagina's, getypte zoekopdrachten, enz.), persoonlijk identificeerbare gegevens, aanmeldingsgegevens voor accounts, financiële/bankgegevens, enz. De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van BetterSearch Default Search of andere browser-hijacking software op apparaten kan leiden tot ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam BetterSearch Default Search
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Unwanted New Tab
Browser Extensie(s) BetterSearch Default Search, BetterSearch
Gepromote URL better-search.xyz
Detectienamen (better-search.xyz) Forcepoint ThreatSeeker (Verdacht), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Aangetaste browserinstellingen Homepage, URL nieuw tabblad, standaard zoekmachine
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (homepage, standaard internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), tonen van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browser hijacker voorbeelden

Quick Pro, Movie Reviews & Search | Movies Tab, en Duty-Search zijn enkele voorbeelden van browserkapers die we hebben onderzocht. Deze software lijkt legitiem en biedt "handige" functionaliteiten, die zelden operationeel zijn. Daarom zijn browserkapers niet alleen nutteloos, maar brengen ze ook de veiligheid van apparaten en gebruikers in gevaar.

Hoe heeft BetterSearch Default Search zich op mijn computer geïnstalleerd?

Browserkapers worden verspreid met behulp van verschillende misleidende technieken. Deze software kan "officiële" promotionele of dubieuze downloadpagina's hebben, die meestal toegankelijk zijn via verkeerd getypte URL's of omleidingen veroorzaakt door websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

"Bundeling" - het verpakken van gewone programma's met ongewenste/misdadige toevoegingen - wordt ook gebruikt om browser-hijacking software te verspreiden. Downloaden uit onbetrouwbare bronnen en overhaaste installaties - vergroten het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om browserkapers te verspreiden. Wanneer erop wordt geklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe installatie van browserkapers vermijden?

Wij raden ten zeerste aan software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/gecontroleerde kanalen. Installatieprocessen moeten met voorzichtigheid worden behandeld, bijvoorbeeld door de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te onderzoeken, de "Aangepaste/geavanceerde" instellingen te gebruiken en zich af te melden voor alle toevoegingen.

Wij raden u aan voorzichtig te zijn bij het browsen, aangezien frauduleuze en kwaadaardige inhoud er meestal legitiem uitziet. Opdringerige advertenties zien er bijvoorbeeld echt en onschuldig uit, maar leiden door naar zeer twijfelachtige sites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, enz.).

Als u dit soort advertenties en/of omleidingen tegenkomt, controleer dan uw apparaat en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer al geïnfecteerd is met BetterSearch Default Search, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Toestemmingen gevraagd door de BetterSearch Default Search browser hijacker:

BetterSearch Default Search browser hijacker toestemming vragen

Verschijning van better-search.xyz die omleidt naar de Bing zoekmachine (GIF):

BetterSearch Default Search browser hijacker omleiden naar Bing (GIF)

Misleidende website die BetterSearch Default Search browser hijacker promoot:

BetterSearch Default Search browser hijacker-website promoten

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

BetterSearch Default Search browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

better-search.xyz browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het verwijderingsprogramma's venster: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "BetterSearch Default Search"), selecteer deze entries en klik op "Verwijder" of "Remove".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de website better-search.xyz veroorzaken) hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

BetterSearch Default Search browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browser omleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Het verwijderen van aan better-search.xyz gerelateerde Google Chrome-extensies

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "BetterSearch Default Search" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

Wijzig uw startpagina:

Better-search.xyz verwijderen van de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram Google Chrome Google Chrome menu icoon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in het gedeelte "Bij het opstarten" "BetterSearch Default Search" (of gewoon "BetterSearch") uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.better-search.xyz) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Indien aanwezig klik op het drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Better-search.xyz verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

Om uw standaard zoekmachine in Google Chrome te wijzigen: Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "better-search.xyz", klik wanneer deze zich bevindt op de drie verticale puntjes bij deze URL en selecteer "Verwijderen uit lijst".

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van better-search.xyz doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Het verwijderen van aan better-search.xyz gerelateerde Mozilla Firefox-extensies

Klik op het menupictogram van Firefoxfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies" en verwijder "BetterSearch Default Search", evenals alle andere recentelijk geïnstalleerde browser plug-ins.

Wijzig uw startpagina:

Better-search.xyz verwijderen van de startpagina van Mozilla Firefox

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), vervolgens selecteert u "Opties", in het geopende venster schakelt u "BetterSearch Default Search" uit, verwijdert u hxxp://better-search.xyz en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Better-search.xyz verwijderen uit de standaardzoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL adresbalk about:config en druk op Enter.
Klik op "Ik zal voorzichtig zijn, dat beloof ik!".
In de zoekfilter bovenaan, typ: "extensionControlled"
Stel beide resultaten in op "false" door ofwel te dubbelklikken op elk item of te klikken op de Mozilla Firefox schakelaar about:config invoer knop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van better-search.xyz doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de better-search.xyz doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van better-search.xyz doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over better-search.xyz doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23129-bettersearch-default-search-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers om de website better-search.xyz te bezoeken?

Cybercriminelen (d.w.z. ontwikkelaars van valse zoekmachines en browserkapers) genereren inkomsten via dergelijke omleidingen.

Is het bezoeken van better-search.xyz een bedreiging voor mijn privacy?

Waarschijnlijk wel. Websites zoals better-search.xyz verzamelen meestal gegevens over hun bezoekers.

Hoe is een browser hijacker in mijn computer geïnfiltreerd?

Browser hijackers worden voornamelijk verspreid via misleidende promotionele webpagina's, freeware en download sites van derden, Peer-to-Peer sharing netwerken, online scams, software bundeling, valse updates, opdringerige advertenties, spam browser meldingen, enzovoort.

Zal Combo Cleaner me helpen BetterSearch Default Search browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en geïnstalleerde browser-hijacking apps verwijderen. Het is opmerkelijk dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingsprogramma's) ineffectief kan zijn. In gevallen waarin meerdere browser hijackers aanwezig zijn, zodra één is verwijderd- de anderen kunnen zich opnieuw installeren. Bovendien, verwijdering-gerelateerde instellingen kunnen onwijzigbaar worden gemaakt met deze software geïnstalleerd. Daarom moeten browserkapers grondig en in één keer worden verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
better-search.xyz doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van better-search.xyz doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.