FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door "McAfee - Your Card Payment Has Failed!" sites.

Ook bekend als: "McAfee - Your Card Payment Has Failed!" scam website
Schadeniveau: Medium

Wat is "McAfee - Your Card Payment Has Failed!"?

Tijdens het inspecteren van sites die malafide advertentienetwerken gebruiken, ontdekten onze onderzoekers de "McAfee - Your Card Payment Has Failed!"-zwendel. Het beweert dat de McAfee anti-virus is verlopen als gevolg van een mislukte terugkerende betaling. Gebruikers worden aangemoedigd dit probleem te verhelpen en de kwetsbare apparaten te beschermen.

In de meeste gevallen wordt dit zwendelmodel gebruikt om gebruikers te verleiden tot het downloaden/installeren en/of kopen van (waarschijnlijk dubieuze) producten. Het moet worden benadrukt dat zowel het McAfee anti-virus als de ontwikkelaars ervan McAfee Corp. niet geassocieerd zijn met deze zwendel.

McAfee - Your Card Payment Has Failed! scam

"McAfee - Your Card Payment Has Failed!" scam overzicht

De eerste woorden van de zwendel informeren de bezoekers van de website dat hun kaartbetaling is mislukt. Het gaat verder met de mededeling dat de veronderstelde terugkerende betaling voor het McAfee anti-virus abonnement is verlopen. Deze claim wordt door de scam gemaakt ongeacht of de gebruikers deze antivirus ooit hebben aangeschaft.

Bezoekers wordt vervolgens verteld dat hun apparaten kwetsbaar zijn voor virus- en malware-infecties zonder een actieve antivirus, wat - hoewel feitelijk correct - de andere beweringen van de zwendel niet minder vals maakt.

Gebruikers worden aangespoord om de betaling te voltooien, die naar verluidt met 50% zal worden verlaagd omdat ze terugkerende klanten zijn. De pagina bevat ook een timer die aftelt tot de aanbieding vervalt.

Gewoonlijk promoten scams met dit model onbetrouwbare, frauduleuze en kwaadaardige software, zoals nep-antivirustools, adware, browserkapers en verschillende PUA's (mogelijk ongewenste programma'd). In zeldzame gevallen verspreidt dergelijke misleidende inhoud trojans, ransomware en andere malware.

Toen we "McAfee - Your Card Payment Has Failed!" inspecteerden, leidde het ons om naar de officiële betalingswebpagina van McAfee. Dat betekent echter niet dat deze promotie is goedgekeurd door McAfee Corp. Oplichters maken vaak misbruik van affiliate programma's van echte inhoud om onrechtmatige commissies te krijgen voor de promotie.

De belofte van een korting is waarschijnlijk lokaas om gebruikers te verleiden tot het volgen van de link van "McAfee - Your Card Payment Has Failed!". Het is cruciaal om te vermelden dat er geen garanties zijn dat de zwendel doorverwijst naar de website van McAfee. Het kan omleiden naar een phishing of malware-spreiding webpagina, die vakkundig vermomd kan zijn als de site van McAfee.

Ook moet worden opgemerkt dat geen enkele website bedreigingen of problemen op de apparaten van bezoekers kan detecteren.

Kortom, door te vertrouwen op scams zoals "McAfee - Your Card Payment Has Failed!" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam "McAfee - Your Card Payment Has Failed!" scam website
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Terugkerende betaling voor McAfee anti-virus is mislukt en het abonnement is verlopen.
Gerelateerde domeinen catus[.]click
Detectienamen (catus[.]click) alphaMountain.ai (Suspicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Presenteren IP-adres (catus[.]click) 159.223.207.102
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, potentieel ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scamvoorbeelden

We hebben duizenden online scams geanalyseerd; "Your Computer May Be At Risk With An Expired McAfee License", "Your antivirus protection has expired", "McAfee Total Protection has expired", en "Your Antivirus Has Expired" zijn slechts enkele voorbeelden van scams die beweren dat de McAfee anti-virus is verlopen.

Het internet staat vol met misleidende inhoud met allerlei valse beweringen om het vertrouwen van gebruikers te winnen en vervolgens te misbruiken. Scams kunnen proberen slachtoffers te verleiden tot het downloaden/installeren van apps, het kopen van producten/diensten, het vrijgeven van privégegevens, het doen van geldelijke transacties, enzovoort.

Omdat deze inhoud zo wijdverspreid is op het web, raden wij ten zeerste aan voorzichtig te zijn bij het surfen.

Hoe heb ik een zwendelwebsite geopend?

Scamsites zijn toegankelijk via webpagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken. De bedrieglijke pagina kan met geweld worden geopend wanneer een malafide website wordt bezocht of wanneer er interactie is met gehoste inhoud (bv. knoppen, links, tekstinvoervelden, advertenties, enz.).

Opdringerige advertenties en spam-browsermeldingen bevorderen ook onlinezwendel. Het verkeerd spellen van het domein van een website (URL) kan ook leiden tot een omleiding naar een scam-website. Bovendien kan adware deze inhoud promoten via advertenties of door het geforceerd openen van webpagina's waarop deze inhoud staat.

Hoe vermijdt u het bezoeken van zwendelwebsites?

Wij raden u af sites te gebruiken die illegale inhoud of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. illegaal streamen/downloaden, Torrenting, enz.), omdat deze websites meestal geld opbrengen via malafide advertentienetwerken.

Om te voorkomen dat u dubieuze/schadelijke browsermeldingen ontvangt - sta niet toe dat verdachte webpagina's deze leveren (d.w.z. klik niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", etc.). Negeer of weiger in plaats daarvan verzoeken om meldingen (d.w.z. druk op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", etc.).

Wij raden u aan aandacht te besteden aan URL's en deze met zorg in te voeren. En om te voorkomen dat ongewenste/malafide software het systeem infiltreert, downloadt u alleen van officiële/gecontroleerde kanalen en benadert u de installatie met voorzichtigheid (bijv. door de voorwaarden te lezen, mogelijke opties te bestuderen, opt-out van toevoegingen, etc.).

Wij adviseren ook om waakzaam te zijn bij het browsen, aangezien valse en gevaarlijke online-inhoud meestal legitiem en ongevaarlijk lijkt. Opdringerige advertenties kunnen er bijvoorbeeld normaal uitzien, maar worden omgeleid naar zeer twijfelachtige websites (bv. gokken, pornografie, phishing, oplichterij, enz.).

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om alle bedreigingen automatisch te verwijderd.

Tekst gepresenteerd in "McAfee - Your Card Payment Has Failed!" scam:

Your card payment has failed!


Recurring payment has failed and your antivirus subscription of McAfee Total Protection has expired on December 3, 2022.


After the expiry date has passed your computer will become susceptible to many different virus threats and hackers attacks.


Your antivirus is not active. PC is unprotected and exposed to viruses and other malwares.


Please continue to next page and finish your payment


As a previous customer, you are eligible for discount: 50% OFF


This offer will expire in:


3 mins 43 secs


Renew Subscription


Windows® | macOS® | Android™ | iOS®

Weergave van de "McAfee - Your Card Payment Has Failed!" pop-up scam (GIF):

De verschijning van McAfee - Your Card Payment Has Failed! scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn ontworpen om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties met behulp van verschillende misleidende beweringen. Slachtoffers kunnen worden misleid om geldelijke transacties uit te voeren, producten of diensten te kopen, diensten te downloaden/installeren, valse ondersteuningslijnen te bellen, privégegevens vrij te geven, enzovoort.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Pop-upzwendel heeft als enig doel inkomsten te genereren ten koste van de slachtoffers. De voornaamste methoden om te profiteren zijn: geld ontvangen via misleiding, software/producten/diensten promoten, kwetsbare informatie misbruiken of verkopen, en malware verspreiden.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-upzwendel wordt gepromoot op malafide websites. De meeste gebruikers komen op dergelijke sites terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door verkeerd getypte URL's, pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Zal Combo Cleaner me beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner kan elke website die u bezoekt scannen en u informeren of deze verdacht, misleidend of kwaadaardig is (inclusief websites die oplichting promoten). Als u een verdachte webpagina bezoekt, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang tot de site geblokkeerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
McAfee - Your Card Payment Has Failed! scam website QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "McAfee - Your Card Payment Has Failed!" scam website op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.