FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd oplichting door sites die beweren dat McAfee's abonnement verlopen is

Ook bekend als: McAfee Total Protection is verlopen pop-up
Schadeniveau: Medium

Wat is "McAfee Total Protection has expired"?

Bij het inspecteren van sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, stuitte ons onderzoeksteam op een webpagina waarop reclame werd gemaakt voor de "McAfee Total Protection has expired"-scam. We hebben twee varianten van deze scam gevonden, waarin wordt beweerd dat het McAfee anti-virusabonnement van de bezoeker is verlopen en er bij hem op wordt aangedrongen dit abonnement te verlengen.

McAfee Total Protection has expired scam

"McAfee Total Protection has expired" scam overzicht

De twee "McAfee Total Protection has expired" versies die we hebben geanalyseerd zijn tekstueel bijna identiek, maar de grafische ontwerpen verschillen.

Terwijl op het moment van onderzoek, deze webpagina's omgeleid naar de officiële McAfee website, is dat misschien niet het geval in de toekomst. Bovendien is deze promotie niet verbonden met de werkelijke McAfee Corp. Deze misleidende goedkeuringen worden gebruikt door oplichters die de affiliate programma's van echte producten misbruiken om onwettige commissies te verwerven.

In beide varianten staat dat de McAfee anti-virus verlopen is, en deze proclamatie zou worden gedaan ongeacht of de bezoeker deze beveiligingssoftware ooit heeft gehad.

De bewering dat apparaten vatbaar worden voor verschillende bedreigingen zonder dat actieve anti-virussoftware is geïnstalleerd - is waar. Dat doet echter niets af aan het gebruik van misleiding en twijfelachtige tactieken in deze berichten.

Deze zwendelpraktijken bieden ook kortingen aan; de ene belooft 70% korting voor een abonnement van 1 jaar, terwijl de andere - 50% voor een onbepaalde tijd. Het is twijfelachtig of er een korting beschikbaar is; dit is waarschijnlijk slechts een techniek om gebruikers te lokken. Bovendien bevatten beide versies aftelklokken (een hoofdbestanddeel van oplichting) om het gevoel van urgentie te verhogen en gebruikers aan te zetten tot het maken van overhaaste beslissingen.

Zoals eerder vermeld, leidde de controle van "McAfee Total Protection has expired" ons naar de echte website van McAfee. Dit soort oplichting leidt echter meestal naar nep anti-virussen, adware, browser hijackers en verschillende mogelijk ongewenste programma's (in zeldzame gevallen zelfs trojans, ransomware en andere malware). Er zijn geen garanties dat "McAfee Total Protection has expired" niet zal worden gebruikt om schadelijke software te promoten.

Kortom, door scams die beweren dat het apparaat geïnfecteerd is of gevaar loopt, kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam McAfee Total Protection is verlopen pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim McAfee anti-virus abonnement is verlopen.
Gerelateerde domeinen lowbench[.]info
Detectienamen (lowbench[.]info) N/A (VirusTotal)
Dienend IP Adres (lowbench[.]info) 159.223.165.192
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scam voorbeelden

We hebben duizenden online scams geanalyseerd; "Your Antivirus Has Expired" (Uw antivirus is verlopen), "Windows Firewall Protection - Your PC is infected with 5 viruses!" (Windows firewallbescherming - Uw PC is geïnfecteerd met 5 virussen!), en "McAfee Total Protection - Your PC might be infected with viruses!" (McAfee Total Protection is mogelijk geïnfecteerd met virussen!) zijn slechts enkele voorbeelden van scams die lijken op "McAfee Total Protection is verlopen".

Het komt veel vaker voor dat scams de namen van legitieme producten, bedrijven, organisaties en dergelijke gebruiken voor malafide doeleinden in plaats van de echte inhoud aan te prijzen.

Het Internet staat vol van misleidend, bedrieglijk en kwaadwillig materiaal. Daarom raden wij u ten zeerste aan voorzichtig te zijn bij het surfen.

Hoe heb ik een oplichterssite geopend?

Websites met scams worden zelden opzettelijk geopend. Ze kunnen geforceerd worden geopend wanneer een site wordt bezocht die gebruikmaakt van malafide advertentienetwerken of wanneer gebruikers klikken op inhoud (bijv. knoppen, koppelingen, advertenties, enz.) die op dergelijke pagina's wordt gehost. Het is ook bekend dat spam-browsermeldingen en opdringerige advertenties oplichterij promoten.

Adware kan ervoor zorgen dat browsers willekeurig bedrieglijke sites openen of advertenties weergeven die deze sites onderschrijven. Het verkeerd spellen van het adres van een website (URL) kan er ook toe leiden dat een omleiding (of omleidingsketen) op een frauduleuze webpagina terechtkomt.

Hoe vermijdt u websites van oplichters?

Misleidende sites worden voornamelijk betreden via pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, spam voor browsermeldingen, opdringerige advertenties, verkeerd getypte URL's en geïnstalleerde adware.

Daarom raden we u af websites te gebruiken die illegale inhoud of andere verdachte diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen en downloaden, enz.), aangezien deze meestal gebruikmaken van malafide advertentienetwerken.

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, klikt u niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of soortgelijke opties die door verdachte webpagina's worden aangeboden. Negeer of weiger in plaats daarvan verzoeken om meldingen te leveren (d.w.z. selecteer "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", etc.). Wees bovendien voorzichtig bij het intypen van URL's.

We raden ook aan alleen te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen en installatieprocessen met voorzichtigheid te behandelen (bijv. voorwaarden lezen, "aangepaste/geavanceerde" instellingen gebruiken, afzien van alle toevoegingen, etc.).

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om alle bedreigingen automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "McAfee Total Protection has expired" scam:

Your computer is not protected!
Your subscription of McAfee Total Protection has expired on April 4, 2022.


After the expiry date has passed your computer will become susceptible to many different virus threats.


Your PC is unprotected and exposed to viruses and other malwares.


You are eligible for discount: 50% OFF


Offer will expire in: 2 mins 09 secs


Renew Subscription

Weergave van de "McAfee Total Protection has expired" pop-up scam (GIF):

Weergave van McAfee Total Protection is verlopen scam (GIF)

Screenshot van "McAfee Total Protection has expired" scam's alternatieve versie:

McAfee Total Protection is weer verlopen een oplichterij variant

Tekst gepresenteerd in deze variant:

YOU MCAFEE SUBSCRIPTION HAS EXPIRED!


Your McAfee® Total Protection subscription has expired on April 1, 2022.


After this date your computer will become susceptible to viruses and malware.


You are eligible for discount: up to 70% 1yr. renewal discount


Offer will expire in: 2 mins 48 secs


RENEW SUBSCRIPTION

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-upoplichting?

Pop-up scams zijn berichten die ontworpen zijn om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties, bv. het downloaden/installeren van software, het onthullen van privé-informatie, het uitvoeren van geldtransacties, het bellen van nep-ondersteuningslijnen, enz.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

Het doel van bijna alle oplichtingspraktijken is om inkomsten te genereren ten koste van de slachtoffers. Oplichters kunnen winst maken door commissie te ontvangen voor het promoten van software, geld te verkrijgen door misleiding (bv. valse vergoedingen, aankopen, enz.), persoonlijke gegevens te misbruiken of te verkopen, malware te verspreiden, enz.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

Pop-upzwendel wordt gepromoot op bedrieglijke webpagina's, die de meesten onopzettelijk openen. Gebruikers komen voornamelijk op deze pagina's terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door verkeerd getypte URL's, websites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner kan bezochte websites scannen en u waarschuwen als ze worden gedetecteerd als malafide, bedrieglijk of kwaadaardig. Bovendien kan Combo Cleaner alle verdere toegang tot dergelijke sites beperken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
McAfee Total Protection is verlopen pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van McAfee Total Protection is verlopen pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.