FacebookTwitterLinkedIn

Hoe captchafine.live te stoppen met het versturen van meldingen

Ook bekend als: Advertenties van Captchafine.live
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is captchafine[.]live?

Tijdens het onderzoeken van captchafine[.]live, ontdekten we dat het een clickbait techniek gebruikt (toont een misleidend bericht) om bezoekers te lokken zodat het meldingen kan tonen. Ook leidt captchafine[.]live om naar scam websites. Deze pagina heeft minstens twee varianten. We ontdekten captchafine[.]live tijdens het inspecteren van andere duistere pagina's.

captchafine[.]live ads

Captchafine[.]live in detail

Captchafine[.]live instrueert bezoekers op de knop "Toestaan" te klikken om te bewijzen dat zij geen robots zijn. Het impliceert dat het klikken op de knop "Toestaan" een CAPTCHA passeert. Echter, door op deze knop te klikken tijdens een bezoek aan captchafine[.]live kan het meldingen tonen.

Meldingen geleverd door pagina's zoals captchafine[.]live promoten gewoonlijk verschillende scam pagina's (bijv. phishing websites, technische ondersteuning scam sites), louche toepassingen, of zelfs kwaadaardige pagina's of software. Het is dus sterk aanbevolen om niet in te stemmen met het ontvangen van meldingen van captchafine[.]live of een soortgelijke website.

We ontdekten ook dat captchafine[.]live bezoekers doorverwijst naar een scam website die lijkt op "AMAZON TRIAL". Die pagina is gemaakt door scammers die tot doel hebben geld en (of) persoonlijke informatie (bv. kredietkaartgegevens, ID-kaart informatie) af te troggelen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Captchafine.live
type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Combo Cleaner (Malware), Dr.Web (Malicious), Fortinet (Malware), G-Data (Malware), Microsoft (), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 5.181.203.26
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over dit type websites

Gebruikers bezoeken pagina's zoals captchafine[.]live niet opzettelijk. Meestal worden deze sites gepromoot via louche advertenties en websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken (bijv. illegale film streaming websites, torrent sites). Soms worden websites zoals captchafine[.]live gepromoot via adware.

Er zijn veel websites van dit type op het internet. Enkele voorbeelden zijn onesoftwareupdater[.]com, full-mark[.]xyz, en alltopspot[.]com.

Hoe heeft captchafine[.]live toestemming gekregen om spam meldingen af te leveren?

Captchafine[.]live heeft toestemming gekregen om meldingen te versturen door tijdens het bezoek op de knop "Toestaan" (of een soortgelijke knop) te klikken. Geen enkele website kan meldingen tonen zonder toestemming. Gewoonlijk gebruiken pagina's zoals captchafine[.]live clickbait-technieken (misleidende berichten of andere inhoud tonen) om bezoekers te verleiden op de knop "Toestaan" te klikken.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Klik op de knop "Blokkeren", "Altijd blokkeren" of een gelijkwaardige knop (afhankelijk van een browser) of sluit de pagina wanneer deze om toestemming vraagt om meldingen te tonen. Klik niet op de knop "Toestaan" wanneer websites beweren dat u erop moet klikken om te bewijzen dat u geen robot bent, een bestand te downloaden, een video af te spelen, enz.

Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van captchafine[.]live website (GIF):

captchafine[.]live uiterlijk van de website (GIF)

Tweede captchafine[.]live variant:

captchafine.live een andere variant

Screenshots van browsermeldingen geleverd door captchafine[.]live:

Screenshot van een browsermelding geleverd door captchafine[.]live (steekproef 1) Screenshot van een browsermelding geleverd door captchafine[.]live (steekproef 2) Screenshot van een browsermelding geleverd door captchafine[.]live (steekproef 3)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browser meldingen) geleverd door captchafine[.]live in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Deze website heeft toestemming gekregen om meldingen te tonen. Deze toestemming is verleend door te klikken op de "toestaan" (of soortgelijke) knop die een browser toonde toen captchafine[.]live om toestemming vroeg om meldingen te tonen.

Ik heb geklikt op meldingen, is mijn computer geïnfecteerd?

Meldingen kunnen computers niet infecteren. Niettemin kan het klikken erop leiden tot kwaadaardige websites.

Is captchafine[.]live een virus?

Captchafine[.]live en soortgelijke websites zijn geen virussen. Meestal promoten ze verschillende oplichterijen, louche toepassingen en andere websites van dit soort.

Zal Combo Cleaner captchafine[.]live advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog manuele stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en de toestemmingen voor captchafine[.]live verwijderen. Bovendien zal het verdere toegang tot captchafine[.]live blokkeren. Er zijn geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Captchafine.live QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Captchafine.live op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.