FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderen van de meldingen/advertenties van de steadycaptcha.live website

Ook bekend als: Advertenties van steadycaptcha.live
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is steadycaptcha[.]live?

Tijdens een routine inspectie van verdachte websites ontdekte ons onderzoeksteam de steadycaptcha[.]live malafide pagina. Het promoot browsermelding spam en leidt bezoekers naar andere (waarschijnlijk onbetrouwbare/schadelijke) webpagina's.

Gebruikers komen meestal op steadycaptcha[.]live en sites die daar op lijken - via omleidingen die worden veroorzaakt door websites die malafide advertentienetwerken gebruiken.

steadycaptcha[.]live pop-up omleidingen

Steadycaptcha[.]live overzicht

De inhoud op en via malafide websites kan afhankelijk zijn van het IP-adres van de bezoeker (geolocatie). Toen we steadycaptcha[.]live inspecteerden, stelde het ons een valse CAPTCHA-verificatie voor. De tekst bij de robotafbeelding op de webpagina - "CLICK ALLOW TO CONFIRM THAT YOU ARE NOT A ROBOT!" - is vals en ontworpen om bezoekers te verleiden tot het toestaan van browsermeldingen.

Toen we op de knop "Toestaan" klikten, resulteerde dat in een omleiding naar een pagina met een zwendel die lijkt op "Chrome Search Contest 2022", "Win A New iPhone 13" en talloze andere.

Malafide sites gebruiken hun meldingen om opdringerige advertentiecampagnes te voeren, en steadycaptcha[.]live is geen uitzondering. Deze advertenties promoten online oplichting, onbetrouwbare/schadelijke webpagina's en software, en zelfs malware.

Kortom, door websites zoals steadycaptcha[.]live - kunnen gebruikers systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van steadycaptcha.live
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Combo Cleaner (Malware), G-Data (Malware), alphaMountain.ai (Verdacht), Volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 5.181.203.26
Geobserveerde domeinen f.steadycaptcha[.]live; a.steadycaptcha[.]live; steadycaptcha[.]live; e.steadycaptcha[.]live; b.steadycaptcha[.]live
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browsermelding spam in het algemeen

We hebben duizenden malafide pagina's geanalyseerd; secureyourdatabase[.]live, quickpcscanner[.]com, homecarelesspower[.]click, en stabilitysupport[.]com zijn enkele voorbeelden.

Deze sites leveren browsermeldingen die oplichting en kwaadaardig materiaal promoten. Er moet worden vermeld dat, hoewel legitieme inhoud via deze advertenties kan worden aangetroffen, deze waarschijnlijk niet wordt onderschreven door de eigenlijke ontwikkelaars/makers ervan. In plaats daarvan wordt deze promotie uitgevoerd door scammers die de affiliatieprogramma's van het product misbruiken om onrechtmatige commissies te krijgen.

Hoe heeft steadycaptcha[.]live toestemming gekregen om spammeldingen af te leveren?

Websites kunnen alleen browsermeldingen leveren met toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk steadycaptcha[.]live ingevoerd en toestemming gegeven door op "Toestaan", "Meldingen toestaan" of een soortgelijke optie te klikken. Het is opmerkelijk dat malafide webpagina's vaak gebruik maken van misleiding om bezoekers te verleiden tot het toestaan van browsermeldingen (advertenties).

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet u niet toestaan dat verdachte websites deze leveren (dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enz. drukken). In plaats daarvan kunt u verzoeken om meldingen negeren of weigeren (klik bijvoorbeeld op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.)

Als uw browser voortdurend ongevraagd sites forceert te openen, kan dit het gevolg zijn van adware die op uw browser of het systeem is geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshot van een melding/advertentie getoond door de steadycaptcha[.]live website:

Advertentie geleverd door steadycaptcha[.]live webpage

Weergave van de steadycaptcha[.]live website (GIF):

steadycaptcha[.]live website verschijning (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door steadycaptcha[.]live in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Sites vereisen toestemming van de gebruiker om browsermeldingen te leveren. Daarom bent u waarschijnlijk steadycaptcha[.]live binnengegaan en hebt u op "Allow", "Allow Notifications", of een analoge optie geklikt - waardoor deze webpagina advertenties kan weergeven.

Ik heb op meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, als u op een browsermelding klikt, wordt er geen malware gedownload of geïnstalleerd. De websites/software die via deze advertenties worden gepromoot, kunnen echter wel gevaarlijk zijn en ernstige problemen veroorzaken (waaronder systeeminfecties).

Is steadycaptcha[.]live een virus?

Nee, websites zoals steadycaptcha[.]live zijn niet geclassificeerd als virussen, maar ze kunnen wel virusinhoud pushen. Malafide sites onderschrijven online scams, onbetrouwbare/schadelijke toepassingen en malware.

Zal Combo Cleaner steadycaptcha[.]live advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog manuele stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal uw apparaat scannen en alle toestemmingen terugdraaien die aan de steadycaptcha[.]live pagina zijn verleend. Het zal ook verdere toegang tot deze en andere bedrieglijke en kwaadaardige websites beperken. Er zijn dus geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van steadycaptcha.live QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van steadycaptcha.live op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.