FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderingsinstructies voor de meldingen/advertenties weergegeven door alltopspot.com

Ook bekend als: Advertenties van alltopspot.com
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is alltopspot[.]com?

Ons onderzoeksteam ontdekte de alltopspot[.]com bedrieglijke pagina. Het promoot browser notificatie spam en leidt gebruikers om naar verschillende (waarschijnlijk onbetrouwbare/schadelijke) websites. Gebruikers komen meestal op alltopspot[.]com en soortgelijke sites via omleidingen die worden veroorzaakt door pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken.

alltopspot[.]com pop-up redirects

Alltopspot[.]com overzicht

Het gedrag van malafide websites kan variëren op basis van het IP-adres/ de geografische locatie van de bezoeker. Met andere woorden, deze informatie kan de inhoud dicteren die op en via malafide webpagina's wordt aangetroffen.

Ten tijde van het onderzoek laadde alltopspot[.]com een witte pagina met een laadbalk in het midden en tekst eronder met de instructie om - "Klik op de knop Toestaan om u te abonneren op de push-meldingen en verder te kijken". Deze valse instructies impliceren dat de levering van browsermeldingen moet worden ingeschakeld om door te gaan met het kijken naar online inhoud.

Als alltopspot[.]com toestemming krijgt om de browsermeldingen af te leveren, zal het gebruikers spammen met advertenties die zwendel, onbetrouwbare/schadelijke sites en software, en zelfs malware promoten.

Daarom kunnen gebruikers via websites als alltopspot[.]com - systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van alltopspot.com
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Dienend IP adres 104.21.21.204
Geobserveerde domeinen o.alltopspot[.]com; m.alltopspot[.]com; static.alltopspot[.]com; f.alltopspot[.]com; e.alltopspot[.]com; s.alltopspot[.]com; d.alltopspot[.]com; r.alltopspot[.]com; w.alltopspot[.]com; alltopspot[.]com; u.alltopspot[.]com; x.alltopspot[.]com; z.alltopspot[.]com; etc.
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browsermelding spam in het algemeen

We hebben duizenden malafide webpagina's geanalyseerd; mysecuritydatabase[.]live, steadycaptcha[.]live, en nativepclink[.]com zijn slechts enkele voorbeelden.

Deze sites tonen browsermeldingen die online oplichting en schadelijke inhoud onderschrijven. Het is opmerkelijk dat alle legitieme producten die u via deze advertenties tegenkomt, waarschijnlijk worden gepromoot door scammers die hun affiliateprogramma's misbruiken om onrechtmatige commissies te krijgen.

Hoe heeft alltopspot[.]com toestemming gekregen om spam meldingen af te leveren?

Websites vereisen toestemming van de gebruiker om browsermeldingen te leveren. Daarom hebt u waarschijnlijk alltopspot[.]com op een bepaald moment ingevoerd en "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een soortgelijke optie geselecteerd - en zo de levering van de advertentie mogelijk gemaakt.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Om te voorkomen dat u ongewenste browse-meldingen ontvangt, moet u niet toestaan dat dubieuze websites deze leveren (d.w.z. niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enz. drukken). Wij adviseren om verzoeken om levering van meldingen te negeren of te weigeren (d.w.z. door op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz. te klikken).

Als uw browser voortdurend ongevraagd twijfelachtige sites opent, kan dit worden veroorzaakt door de aanwezigheid van adware op het apparaat. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van de alltopspot[.]com website (GIF):

alltopspot[.]com website appearance (GIF)

Voorbeeld van een browsermelding geleverd door alltopspot[.]com:Browser notification by alltopspot[.]com

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) van alltopspot[.]com in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

U hebt waarschijnlijk alltopspot[.]com ingevoerd en op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een soortgelijke optie op deze pagina geklikt - omdat geen enkele website browsermeldingen (advertenties) kan weergeven zonder toestemming van de gebruiker.

Ik heb geklikt op meldingen advertenties, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, door op een browsermelding te klikken worden geen infectieprocessen op gang gebracht. Echter, de websites en software gepromoot via deze advertenties kunnen misleidend/kwaadaardig zijn en ernstige problemen veroorzaken (inclusief malware-infecties).

Is alltopspot[.]com een virus?

Nee, alltopspot[.]com is niet geclassificeerd als een virus, maar het kan virusinhoud onderschrijven. Malafide websites pushen vaak online scams, onbetrouwbare/schadelijke toepassingen en malware.

Zal Combo Cleaner alltopspot[.]com advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog manuele stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en de aan alltopspot[.]com gegeven toestemmingen ongedaan maken. Bovendien kan Combo Cleaner alle verdere toegang tot deze en andere bedrieglijke en kwaadaardige sites blokkeren. Daarom zijn extra stappen onnodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van alltopspot.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van alltopspot.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.