FacebookTwitterLinkedIn

Hoe pushycaptcha.live te stoppen met het versturen van meldingen

Ook bekend als: Advertenties van pushycaptcha.live
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is pushycaptcha[.]live?

Ons team onderzocht pushycaptcha[.]live en leerde dat het een misleidend bericht weergeeft om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van meldingen. Bovendien leidt pushycaptcha[.]live om naar oplichtingswebsites. We ontdekten pushycaptcha[.]live tijdens het inspecteren van websites die malafide advertentienetwerken gebruiken.

pushycaptcha[.]live ads

Pushycaptcha[.]live in detail

Pushycaptcha[.]live toont een bericht dat bezoekers opdraagt op de knop "Toestaan" te klikken om te bevestigen dat ze geen robots zijn (om een valse CAPTCHA te passeren). Het gebruikt een clickbait-techniek om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van meldingen.

Meldingen van pushycaptcha[.]live promoten scams zoals "McAfee - Your PC is infected with 5 viruses!". Ook kunnen ze onbetrouwbare websites openen waarin gevraagd wordt om gevoelige informatie te verstrekken, aangespoord wordt om legitieme (of mogelijk schadelijke) software te kopen of valse technische ondersteuningsnummers te bellen, enz.

We hebben ook ontdekt dat pushycaptcha[.]live doorverwijst naar een website met een zwendel die lijkt op "AMAZON TRIAL". Gewoonlijk zijn dit soort websites ontworpen om bezoekers te verleiden tot het betalen van "administratiekosten", "verzendkosten" of andere kosten en (of) het verstrekken van creditcardgegevens en andere persoonlijke informatie.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van pushycaptcha.live
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Combo Cleaner (Malware), Fortinet (Malware), G-Data (Malware), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 5.181.203.33
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Websites van dit type in het algemeen

In de regel tonen websites zoals pushycaptcha[.]live misleidende inhoud om bezoekers te verleiden hen meldingen te laten zien. De meeste leiden bezoekers ook door naar andere duistere pagina's. Ze worden meestal gepromoot via pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken (bv. illegale filmstreamingpagina's, torrentsites), louche advertenties en reclame-ondersteunde apps.

Voorbeelden van soortgelijke pagina's zijn justpush[.]biz, yourcommonblog[.]com, en wilycaptcha[.]live.

Hoe heeft pushycaptcha[.]live toestemming gekregen om spam meldingen af te leveren?

Pushycaptcha[.]live heeft toestemming gekregen om meldingen te tonen tijdens het bezoek. Toestemming voor het tonen van meldingen is verleend door op de knop "Toestaan" of een soortgelijke knop te klikken. Geen enkele website kan meldingen tonen zonder toestemming.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Vertrouw nooit websites die beweren dat het klikken op de knop "Toestaan" een video zal afspelen, zal bewijzen dat u geen robot bent, een bestand zal downloaden, enz. Sluit dergelijke pagina's of klik op de knop "Blokkeren", "Altijd blokkeren" of een gelijkwaardige knop wanneer een browser u meldt dat een louche pagina meldingen wil tonen.

Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van pushycaptcha[.]live website (GIF):

pushycaptcha[.]live website appearance (GIF)

Melding van pushycaptcha[.]live:

pushycaptcha.live notification

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browser notificaties) geleverd door pushycaptcha[.]live in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Wanneer een website meldingen toont, betekent dit dat het toestemming heeft om ze te tonen. Het is onmogelijk voor websites om meldingen te tonen zonder toestemming. Deze toestemming wordt verleend door op de knop "Toestaan" of een soortgelijke knop te klikken wanneer browsers melden dat bezochte pagina's meldingen willen tonen.

Ik heb op meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Een computer kan niet worden geïnfecteerd door een melding. Echter, een melding getoond door een onbetrouwbare pagina kan leiden tot een kwaadaardige pagina.

Is pushycaptcha[.]live een virus?

Websites zoals pushycaptcha[.]live zijn geen virussen. De meeste van hen tonen misleidende inhoud om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van meldingen die zijn ontworpen om verschillende oplichting, mogelijk schadelijke toepassingen en websites te promoten.

Zal Combo Cleaner pushycaptcha[.]live advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en alle toestemmingen voor pushycaptcha[.]live verwijderen. Het zal ook verdere toegang tot pushycaptcha[.]live blokkeren. Er zijn geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van pushycaptcha.live QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van pushycaptcha.live op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.