FacebookTwitterLinkedIn

Hoe captchatotal.live laten stoppen met het leveren van meldingen

Ook bekend als: Advertenties van captchatotal.live
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort website is captchatotal[.]live?

Bij het analyseren van captchatotal[.]live, vonden we dat het een clickbait techniek gebruikt om bezoekers te lokken zodat ze meldingen kunnen tonen. Ook wordt het omgeleid naar een scam website. Daarom concludeerden we dat captchatotal[.]live een onbetrouwbare pagina is. We ontdekten het tijdens het inspecteren van andere websites en advertenties van dit soort.

captchatotal[.]live ads

Captchatotal[.]live in detail

Captchatotal[.]live vraagt bezoekers op de knop "Toestaan" te klikken om te bewijzen dat zij geen robots zijn (om een valse CAPTCHA te passeren). Als een browser tijdens het bezoeken van pagina's op de knop "Toestaan" klikt, kunnen ze meldingen weergeven. Meldingen van captchatotal[.]live kunnen potentieel schadelijke websites openen.

Pagina's die worden gepromoot door meldingen van captchatotal[.]live kunnen zijn ontworpen om bezoekers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie, het downloaden van onbetrouwbare apps, het bellen van valse technische ondersteuningsnummers, het verlenen van toegang op afstand tot computers, enz.

Ook is captchatotal[.]live ontworpen om bezoekers om te leiden naar een pagina die een zwendel uitvoert vergelijkbaar met de "AMAZON TRIAL POP-UP Scam" en mogelijk andere misleidende websites. Die zwendelpagina wordt gebruikt om bezoekers ertoe te brengen persoonlijke informatie te verstrekken. Ook kunnen bezoekers worden aangemoedigd "administratiekosten", "verzendkosten" of andere kosten te betalen.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van captchatotal.live
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Dienend IP adres 5.8.45.95
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Websites van dit type in het algemeen

Het doel van pagina's als captchatotal[.]live is bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van meldingen en het promoten van andere malafide websites. In de regel tonen ze misleidende inhoud. Het komt zelden voor dat deze sites opzettelijk worden bezocht.

Ze worden meestal geopend via pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken (bijv. illegale filmstreamingpagina's en torrentsites) en onbetrouwbare advertenties. Ook kunnen ze worden geopend door geïnstalleerde reclame-ondersteunde apps.

Meer voorbeelden van soortgelijke websites zijn catchlucksurvey[.]top, news-fiyimo[.]com, en nadsfit[.]com.

Hoe heeft captchatotal[.]live toestemming gekregen om spam meldingen af te leveren?

Deze pagina toont meldingen omdat het toestemming heeft om ze te tonen. Captchatotal[.]live werd bezocht en er werd op de knop "Toestaan" geklikt tijdens het bezoek. Het kan geen meldingen tonen zonder toestemming. Dit geldt voor elke website.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Vertrouw nooit websites die u vragen op de knop "Toestaan" te klikken om te bewijzen dat u geen robot bent, inhoud te laden (bv. een video afspelen), bestanden te downloaden, enz. Als een onbetrouwbare site toestemming vraagt om meldingen te tonen, sluit deze dan of klik op de knop "Blokkeren" of "Meldingen blokkeren" (dit hangt af van de webbrowser).

Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van captchatotal[.]live website (GIF):

captchatotal[.]live website weergave (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browser meldingen) geleverd door captchatotal[.]live in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Captchatotal[.]live toont meldingen omdat het toestemming heeft om ze te tonen. Geen enkele website kan meldingen leveren zonder toestemming die wordt verleend door te klikken op de knop "Toestaan" wanneer een browser een pop-up venster toont met een bericht dat een pagina meldingen wil tonen.

Ik heb op meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Meldingen van websites kunnen computers niet infecteren. Niettemin kunnen ze kwaadaardige pagina's openen.

Is captchatotal[.]live een virus?

Captchatotal[.]live is geen virus. Het doel van deze pagina is het promoten van verschillende scams, louche apps en andere websites van dit soort.

Zal Combo Cleaner de captchatotal[.]live advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog manuele stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal het besturingssysteem scannen en de toestemmingen voor captchatotal[.]live verwijderen. Ook zal het verdere toegang tot captchatotal[.]live blokkeren. Er zijn geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van captchatotal.live QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van captchatotal.live op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.