FacebookTwitterLinkedIn

Voorkom dat u wordt opgelicht door "Your Phone May Be Receiving Many Spam Texts" websites

Ook bekend als: "Norton - Your Phone May Be Receiving Many Spam Texts" pop-up
Schadeniveau: Medium

Wat is "Norton - Your Phone May Be Receiving Many Spam Texts"?

Tijdens het onderzoeken van verdachte websites, vonden onze onderzoekers er een met de "Norton - Your Phone May Beiving Many Spam Texts" scam. Het wordt voorgesteld als een waarschuwing van de Norton anti-virus. De valse melding waarschuwt dat de telefoon van de bezoeker mogelijk spam ontvangt en dat alle gegevens van zijn computer verloren kunnen gaan - als hij geen actie onderneemt.

Het moet worden benadrukt dat deze zwendel op geen enkele manier geassocieerd is met Norton AntiVirus of de ontwikkelaar ervan - NortonLifeLock.

Norton - Your Phone May Be Receiving Many Spam Texts initial scam page

"Norton - Your Phone May Be Receiving Many Spam Texts" scam overzicht

Ten tijde van het onderzoek begroette deze zwendel de bezoeker van de aanprijzende website als een "Norton-gebruiker". Het verklaarde dat het mobiele apparaat van de gebruiker mogelijk spamberichten (SMS'jes) zou ontvangen. Het schema waarschuwde ook dat de bezoeker alle informatie op zijn computer zou kunnen verliezen als hij geen passende actie onderneemt. Bij deze scam werd aanbevolen een antivirus te installeren om de inbox van de gebruiker op te schonen.

Zoals vermeld in de inleiding is deze misleidende inhoud niet geassocieerd met Norton, en de kleine lettertjes op de eerste pagina bevestigen dit. De tekst onderaan de pagina stelt dat - "this website is not affiliated with or endorsed by Norton" en gaat hier in detail op in. De kleine lettertjes geven aan dat voor "products offered on the last page require shipping and handling fees", maar dit kan variëren afhankelijk van de voorwaarden/aanbiedingen van het product.

Toen we op de knop "START CLEAN" drukten, voerde de scam een valse systeemscan uit die niet-bestaande problemen bleef detecteren. Het moet gezegd worden dat geen enkele website apparaten kan scannen of bedreigingen erop kan vinden - vandaar dat alles wat dit verkondigt oplichterij is.

Zodra de "scan" was voltooid, toonde het schema een bedreigingsrapport waarin stond dat de telefoon van de bezoeker was geïnfecteerd met vijf virussen. Een andere bewering was dat het Norton-abonnement was verlopen en moest worden vernieuwd om het apparaat beschermd te houden.

In de meeste gevallen wordt dit soort zwendel gebruikt om onbetrouwbare en schadelijke software aan te prijzen, zoals nep-antivirustools, adware, browserkapers en verschillende mogelijk ongewenste programma's (Potentially Unwanted Applications). Dit zwendelmodel kan echter ook worden gebruikt om andere dubieuze producten of diensten aan te prijzen. Tot op zekere hoogte wordt dit gedekt door de kleine lettertjes op de eerste pagina, die aangeven dat de gepromote inhoud kan variëren en betaling vereist.

We hebben gevallen gezien waarin deze regelingen werden gebruikt om trojans, ransomware en andere malware te verspreiden - onder het mom van verschillende "nuttige" en "voordelige" tools.

Oplichters gebruiken dit model ook om onrechtmatige commissies te verkrijgen door misbruik te maken van de affiliate-programma's van echte producten/diensten. In deze gevallen leiden de programma's door naar officiële websites, en ontvangen de oplichters daarvoor commissies, hoewel de goedkeuring in strijd is met de affiliatievoorwaarden van de legitieme ontwikkelaars/makers.

Maar zelfs als een scam echte inhoud promoot, zijn er geen garanties dat dit zo blijft. Bovendien lijken kwaadaardige sites vaak identiek aan de sites die ze nabootsen. Daarom raden wij ten zeerste aan alleen officiële en geverifieerde bronnen te gebruiken om software of andere producten te verkrijgen.

Kortom, via oplichtingspraktijken zoals "Norton - Your Phone May Beiving Many Spam Texts" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam "Norton - Your Phone May Be Receiving Many Spam Texts" pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Het mobiele apparaat van de gebruiker kan spam ontvangen, de gegevens op de computer kunnen worden gewist en de telefoon is besmet met vijf virussen.
Vermomming Norton anti-virus
Gerelateerde domeinen feidokal[.]com
Detectienamen (feidokal[.]com) Webroot (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (feidokal[.]com) 162.255.116.141
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-up fouten, hoax computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scam voorbeelden

Wij hebben duizenden online zwendels geanalyseerd; "Update Windows Defender", "Surfshark - Your PC Is Infected With 5 Viruses!", en "Avira - Your System Was Corrupted" zijn slechts enkele voorbeelden van zwendels die lijken op "Norton - Your Phone May Be Receiving Many Spam Texts".

Het internet zit vol met misleidend, bedrieglijk en kwaadaardig materiaal. Phishing, social engineering en bangmakerij worden vaak gebruikt om het vertrouwen van slachtoffers te winnen en vervolgens te misbruiken. Ongeacht wat oplichters aanbieden, beloven of waarschuwen: het einddoel is hetzelfde - inkomsten genereren ten koste van slachtoffers.

Hoe heb ik een zwendelwebsite geopend?

Zwendelwebsites kunnen worden betreden via andere die gebruik maken van malafide advertentienetwerken. De omleiding kan plaatsvinden wanneer de oorspronkelijke webpagina wordt geopend of wanneer er interactie is met gehoste inhoud (bv. klikken op tekstinvoervelden, links, knoppen, advertenties, enz.) Opdringerige advertenties en spam browser meldingen pushen ook online scams.

Bovendien kan het verkeerd spellen van de URL van een website leiden tot een omleiding (of een omleidingsketen die leidt) naar een bedrieglijke site. Adware kan ook scam-promotie advertenties weergeven of pagina's met deze inhoud forceren te openen.

Hoe vermijdt u zwendelwebsites?

Misleidende sites worden voornamelijk bereikt via omleidingen die worden veroorzaakt door websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Daarom raden wij het gebruik af van sites die illegale programma's/media of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegale streaming, enz.) omdat deze meestal geld opleveren via malafide advertentienetwerken. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het invoeren van URL's en erop te letten.

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet u niet toestaan dat verdachte sites deze leveren (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enz.) In plaats daarvan kunt u verzoeken van dergelijke pagina's om meldingen te ontvangen negeren of weigeren (d.w.z. op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz. drukken).

Een andere aanbeveling is om alleen te downloaden van officiële/gecontroleerde kanalen en waakzaam te zijn bij het installeren van inhoud - om te voorkomen dat gebundelde/schadelijke software het apparaat infiltreert. Als uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om alle bedreigingen automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd op de beginpagina van de "Norton - Your Phone May Beiving Many Spam Texts" scam:

Attention Norton User


We have reported that your phone may be receiving many spam texts.
You may loose all the info from the computer if action isn't taken.
We recommend Antivirus installation to clean your your inbox.


START CLEAN

Screenshot van de pagina die getoond wordt nadat "Norton - Your Phone May Beiving Many Spam Texts" een valse systeemscan uitvoert:

Pagina weergegeven na de scan uitgevoerd door the Norton - Your Phone May Be Receiving Many Spam Texts scam

Tekst weergegeven op deze website:

Norton


Your mobile is infected with 5 viruses!


ACTION REQUIRED!


Your Norton Subscription Has Expired!


Renew now to keep your mobile protected.


If your mobile is unprotected, it is at risk for viruses and other malware.
Please wait while we redirect you shortly.

Weergave van de "Norton - Your Phone May Be Receiving Many Spam Texts" pop-up scam (GIF):

De verschijning van Norton - Your Phone May Be Receiving Many Spam Texts scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn misleidende berichten die bedoeld zijn om gebruikers te verleiden tot bepaalde handelingen. Slachtoffers kunnen er bijvoorbeeld toe worden gebracht valse hulplijnen te bellen, software te downloaden/installeren, producten/diensten te kopen, privégegevens vrij te geven, geldtransacties uit te voeren, enz.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

Pop-upzwendel wordt gebruikt om inkomsten te genereren. De scammers kunnen profiteren door geld te verkrijgen via misleiding, software te promoten, malware te verspreiden, kwetsbare gegevens te misbruiken of te verkopen, enzovoort.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-up scams worden gepromoot op misleidende websites, die gebruikers zelden opzettelijk bezoeken. De meesten komen op deze sites terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is ontworpen om bezochte websites te scannen en kan malafide, oplichtende en kwaadaardige websites detecteren. Als u een dergelijke webpagina bezoekt, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang geblokkeerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Norton - Your Phone May Be Receiving Many Spam Texts pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Norton - Your Phone May Be Receiving Many Spam Texts" pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.