FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw geen "Surfshark - Your PC Is Infected With 5 Viruses!" scam websites.

Ook bekend als: "Surfshark - Your PC Is Infected With 5 Viruses!" pop-up
Schadeniveau: Medium

Wat is "Surfshark - Your PC Is Infected With 5 Viruses!"?

Tijdens het inspecteren van malafide webpagina's ontdekten onze onderzoekers de "Surfshark - Your PC Is Infected With 5 Viruses!" zwendel. Het stelt dat Surfshark virussen heeft gedetecteerd op apparaten van gebruikers. Het moet worden benadrukt dat al deze claims nep zijn, en deze zwendel is op geen enkele manier geassocieerd met de werkelijke Surfshark VPN (Virtual Private Network) dienst.

Surfshark - Your PC Is Infected With 5 Viruses! scam

"Surfshark - Your PC Is Infected With 5 Viruses!" scam overzicht

Toen we de "Surfshark - Your PC Is Infected With 5 Viruses!"-zwendel tegenkwamen, ontdekten we dat deze overeenkomsten vertoont met "You've visited illegal infected website", "McAfee - Your PC is infected with 5 viruses!", "Norton Security - Your PC is infected with 5 viruses!", en talloze andere zwendels.

Dit schema bestaat uit een valse programma-interface - die wordt gebruikt in de bovengenoemde zwendels - is eigenlijk gebaseerd op die van een versie van de Norton anti-virus.

Deze "Surfshark"-zwendel voert een "systeemscan" uit die niet-bestaande bedreigingen "detecteert". Het beweert dat de computer is geïnfecteerd met vijf virussen, die de veiligheid van persoonlijke gegevens, bankgegevens en andere gevoelige informatie van gebruikers bedreigen. De scam spoort aan om de "Surfshark Antivirus" te starten om de denkbeeldige bedreigingen te verwijderen.

Zoals vermeld in de inleiding, zijn al deze beweringen vals, en deze misleidende inhoud is niet geassocieerd met de echte Surfshark VPN. Bovendien moet worden benadrukt dat geen enkele website bedreigingen/problemen kan vinden op de apparaten van bezoekers - vandaar dat elke website die dat beweert oplichterij is.

Typisch wordt dit oplichtingsmodel gebruikt om onbetrouwbare en schadelijke software te promoten, bijv. nep anti-virus tools, adware, browser hijackers, en verschillende PUA's (mogelijk ongewenste programma's). Er zijn zelfs gevallen bekend waarin dit model werd gebruikt om trojans, ransomware, cryptocurrency miners en andere malware te verspreiden.

Het is opmerkelijk dat cybercriminelen dit soort zwendel kunnen gebruiken om onrechtmatige commissies te krijgen voor de promotie van echte producten. Zelfs als dat het geval is, d.w.z. als de regeling wordt omgeleid naar de officiële website van een legitieme toepassing/dienst, zijn er geen garanties dat dat ook zo blijft.

Bovendien kunnen frauduleuze sites het ontwerp van echte nauwgezet nabootsen. Daarom raden wij ten zeerste aan om alleen te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen.

Het is relevant te vermelden dat webpagina's die zwendel promoten vaak browser notificatie spam pushen, die eveneens schadelijke inhoud onderschrijft.

Om samen te vatten, door te vertrouwen op scams zoals "Surfshark - Your PC Is Infected With 5 Viruses!" - kunnen gebruikers te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam "Surfshark - Your PC Is Infected With 5 Viruses!" pop-up
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraud
Valse Claim Visitor's device is infected with five viruses.
Vermomming Surfshark
Gerelateerd domein stronger-protection[.]com
Detectienamen (stronger-protection[.]com) Netcraft (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (stronger-protection[.]com) 172.67.176.104
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-up fouten, hoax computerscan.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé informatie, geldelijk verlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scam voorbeelden

Het internet staat vol met misleidende en kwaadaardige inhoud. Wij hebben duizenden zwendelpraktijken op het web geanalyseerd; "Avira - Your System Was Corrupted", "Norton Security - Your PC Might Be Infected With Viruses!", "Windows Firewall Has Detected That Your Windows Is Damaged And Irrelevant", en "Your Browsing History Will Be Posted On Facebook" zijn slechts enkele voorbeelden van zwendelpraktijken die thematisch lijken op "Surfshark - Your PC Is Infected With 5 Viruses!".

Oplichters kunnen de meest uiteenlopende beweringen doen en verschillende vermommingen gebruiken. Hun enige doel is echter het genereren van inkomsten ten koste van de slachtoffers. Daarom raden we u aan om waakzaam te zijn tijdens het browsen.

Hoe heb ik een zwendelwebsite geopend?

Zwendelwebsites worden zelden opzettelijk bezocht. Ze komen vaak binnen via doorverwijzingen die worden veroorzaakt door pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, hetzij onmiddellijk na toegang, hetzij wanneer op gehoste inhoud wordt geklikt (bv. knoppen, tekstinvoervelden, links, enz.). Ook spam-browsermeldingen en opdringerige advertenties bevorderen onlinezwendel.

Het verkeerd spellen van de URL van een website kan ook leiden tot een omleiding (of een omleidingsketen die leidt) naar een bedrieglijke site. Adware promoot deze inhoud door misleidende advertenties weer te geven of door het forceren van het openen van zwendelwebsites.

Hoe vermijdt u het bezoeken van zwendelwebsites?

Misleidende websites worden meestal geopend via omleidingen die worden veroorzaakt door webpagina's met malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Daarom raden wij het gebruik af van sites die illegale inhoud of andere verdachte diensten aanbieden (bijv. Torrenting, illegaal streamen/downloaden, enz.) - omdat deze meestal geld opleveren via malafide advertentienetwerken. Het is essentieel om op URL's te letten en ze met zorg in te typen.

Om te voorkomen dat u ongewenste meldingen ontvangt, staat u niet toe dat twijfelachtige pagina's ze afleveren (klik dus niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enz.). Negeer of weiger in plaats daarvan verzoeken om levering van meldingen (d.w.z. selecteer "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.)

Om te voorkomen dat onbetrouwbare/schadelijke inhoud het apparaat infiltreert, raden wij u aan alleen te downloaden van officiële/gecontroleerde kanalen en de installatie voorzichtig aan te pakken (bijv. door de voorwaarden te lezen, de instellingen "Aangepast/Geavanceerd" te gebruiken en zich af te melden voor alle toevoegingen).

Als uw computer al geïnfecteerd is, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om alle bedreigingen automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "Surfshark - Your PC Is Infected With 5 Viruses!" pop-up:

Surfshark Antivirus


Your PC is infected with 5 viruses!


ACTION REQUIRED!
Your PC is infected by (5) viruses, that can damage your system
Your personal data , banking information and other sensitive info is at risk!
Please, start your Surfshark Antivirus to eliminate all threats.
Scan ID: 165b64ec871a986b29


Start Surfshark

Weergaev van de "Surfshark - Your PC Is Infected With 5 Viruses!" pop-up scam (GIF):

Weergave van de Surfshark - Your PC Is Infected With 5 Viruses! scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn berichten die bedoeld zijn om gebruikers tot bepaalde handelingen te verleiden. Slachtoffers kunnen worden verleid/gejaagd om valse hulplijnen te bellen, privégegevens prijs te geven, geldtransacties uit te voeren, software te downloaden/installeren, producten/diensten te kopen, enz.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

Pop-upzwendel wordt gebruikt om inkomsten te genereren. De scammers kunnen winst maken door gevoelige informatie te misbruiken of te verkopen, software/producten/diensten te promoten, geld te verkrijgen door misleiding, malware te verspreiden, enzovoort.

Waarom kom ik valse pop-ups tegen?

Pop-up scams worden uitgevoerd op malafide webpagina's, die meestal per ongeluk worden geopend. De meeste gebruikers komen ze binnen via omleidingen die worden veroorzaakt door pagina's met malafide advertentienetwerken, verkeerd gespelde URL's, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Zal Combo Cleaner me beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is ontworpen om elke website die u bezoekt te scannen, en het kan schadelijke websites detecteren (inclusief websites die oplichting promoten). Als u op een dergelijke pagina komt, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd en wordt verdere toegang geblokkeerd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Surfshark - Your PC Is Infected With 5 Viruses! pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Surfshark - Your PC Is Infected With 5 Viruses!" pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.