FacebookTwitterLinkedIn

Het verwijderen van de meldingen/advertenties die door de website video-watch1.com worden weergegeven

Ook bekend als: Advertenties van video-watch1.com
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is video-watch1[.]com?

Video-watch1[.]com is een malafide webpagina die onze onderzoekers ontdekten tijdens het inspecteren van verdachte websites. Het werkt door het promoten van spam browser meldingen en het omleiden van gebruikers naar andere (waarschijnlijk onbetrouwbare/schadelijke) pagina's. Gebruikers komen doorgaans op dit soort sites terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door webpagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken.

video-watch1[.]com pop-up redirects

Video-watch1[.]com overzicht

Het gedrag van malafide pagina's (d.w.z. wat ze laden of hosten) kan afhangen van het IP-adres van de bezoeker (geolocatie). Toen we video-watch1[.]com binnenkwamen, kregen we een valse CAPTCHA-verificatie te zien - "Druk op 'Allow' om te verifiëren dat u geen [een] robot bent". Het is bedoeld om gebruikers te verleiden om video-watch1[.]com onbedoeld toe te staan browsermeldingen weer te geven.

Nadat we op deze knop hadden gedrukt, resulteerde dit in een omleiding naar de bijna identieke musicinmysoul[.]biz pagina. Malafide sites gebruiken hun meldingen (advertenties) om verschillende scams, onbetrouwbare/schadelijke toepassingen en zelfs malware te promoten.

Daarom kunnen gebruikers via websites als video-watch1[.]com en musicinmysoul[.]biz - systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van video-watch1.com
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen CRDF (Malicious), CyRadar (Malicious), ESET (Malware), Fortinet (Malware), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 185.177.93.28
Geobserveerde domeinen 4.video-watch1[.]com; 10.video-watch1[.]com; 9.video-watch1[.]com; 5.video-watch1[.]com; 2.video-watch1[.]com; 7.video-watch1[.]com; 1.video-watch1[.]com; 0.video-watch1[.]com; 8.video-watch1[.]com; 3.video-watch1[.]com; 6.video-watch1[.]com
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browsermelding spam in het algemeen

We hebben talloze malafide sites geanalyseerd; news-fiyimo[.]com, finishupworld[.]com, en regadspro[.]com zijn slechts enkele van onze nieuwste vondsten.

Deze webpagina's leveren browser meldingen die online scams en kwaadaardig materiaal onderschrijven. Hoewel legitieme inhoud kan worden aangetroffen via deze advertenties, is het onwaarschijnlijk dat deze wordt gepromoot door de eigenlijke ontwikkelaars. In plaats daarvan wordt deze goedkeuring gegeven door oplichters die de affiliatieprogramma's van het product misbruiken om onrechtmatige commissies te krijgen.

Hoe heeft video-watch1[.]com toestemming gekregen om spam meldingen af te leveren?

Sites hebben toestemming van de gebruiker nodig om browsermeldingen te leveren. Daarom hebt u waarschijnlijk video-watch1[.]com bezocht en op "Allow", "Allow Notifications", of een soortgelijke optie gedrukt die op deze pagina wordt weergegeven - waardoor de levering van de advertentie is toegestaan.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, stemt u niet in met de levering ervan door verdachte websites (d.w.z. klik niet op "Allow", "Allow Notifications", enz.). Negeer of weiger in plaats daarvan verzoeken om meldingen (d.w.z. druk op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", etc.).

Als uw browser ongevraagd twijfelachtige sites blijft openen, kan dit te wijten zijn aan de aanwezigheid van adware op het apparaat. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van de video-watch1[.]com website (GIF):

Verschijning van de video-watch1[.]com website (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door video-watch1[.]com in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Websites kunnen geen browsermeldingen leveren zonder toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk video-watch1[.]com bezocht en op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een vergelijkbare optie op deze webpagina gedrukt.

Ik heb op meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het klikken op een browser melding zal geen systeem infectie processen starten. De inhoud die u via deze advertenties tegenkomt, kan echter gevaarlijk zijn en ernstige problemen veroorzaken (waaronder malware-infecties).

Is video-watch1[.]com een virus?

Nee, websites zoals video-watch1[.]com zijn niet geclassificeerd als virussen, maar ze kunnen wel virusinhoud pushen. Malafide webpagina's promoten online scams, onbetrouwbare/schadelijke software en zelfs malware.

Zal Combo Cleaner video-watch1[.]com advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog manuele stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en de aan de video-watch1[.]com webpagina verleende machtigingen ongedaan maken. Het kan ook alle verdere toegang tot deze en andere bedrieglijke en kwaadaardige sites blokkeren. Er zijn dus geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van video-watch1.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van video-watch1.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.