FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderen van de meldingen/advertenties weergegeven door yourhypejournal.com

Ook bekend als: Advertenties van yourhypejournal.com
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is yourhypejournal[.]com?

Onze onderzoekers ontdekten yourhypejournal[.]com malafide webpagina tijdens een routine inspectie van onbetrouwbare sites. Deze pagina is ontworpen om bezoekers te verleiden tot het leveren van spam voor browsermeldingen. De meeste gebruikers komen op webpagina's als yourhypejournal[.]com terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door websites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken.

yourhypejournal[.]com pop-up redirects

Yourhypejournal[.]com overzicht

Het gedrag van malafide wepbages (d.w.z. wat ze hosten/promoten) kan variëren afhankelijk van de IP-adressen/geolocaties van bezoekers.

Toen we yourhypejournal[.]com opzochten, kregen we misleidende instructies - "Click the Allow button to subscribe to the push notifications and continue watching". Deze tekst is bedoeld om bezoekers te verleiden tot het inschakelen van browser-notificaties onder het valse vermoeden dat het nodig is om online content te blijven bekijken.

Toen we op de knop "Toestaan" drukten, resulteerde dat in een omleiding naar een pagina met een zwendel die lijkt op "T-Mobile Customer Reward Program", "AMAZON TRIAL", "Win SAMSUNG GALAXY S22", "Loyaliteitsprogramma", en talloze andere.

Malafide pagina's gebruiken hun meldingen om opdringerige advertentiecampagnes af te leveren. De advertenties onderschrijven online oplichting, onbetrouwbare/schadelijke sites en software, en zelfs malware.

Daarom kunnen gebruikers via webpagina's zoals yourhypejournal[.]com - systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van yourhypejournal.com
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Dienend IP adres 104.21.59.81
Geobserveerde domeinen s.yourhypejournal[.]com; d.yourhypejournal[.]com; l.yourhypejournal[.]com; g.yourhypejournal[.]com; t.yourhypejournal[.]com; v.yourhypejournal[.]com; a.yourhypejournal[.]com; j.yourhypejournal[.]com; x.yourhypejournal[.]com; m.yourhypejournal[.]com; b.yourhypejournal[.]com; i.yourhypejournal[.]com; etc.
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browsermelding spam in het algemeen

We hebben duizenden malafide websites geanalyseerd; defender-pro-2022[.]xyz, vital-scanner[.]com, en internal-scanning[.]com zijn slechts enkele voorbeelden.

Deze sites leveren browsermeldingen die misleidende/schadelijke inhoud goedkeuren. Merk op dat alle legitieme producten die u via deze advertenties tegenkomt - hoogstwaarschijnlijk worden gepromoot door oplichters die hun affiliate programma's misbruiken om op frauduleuze wijze commissies te verkrijgen.

Hoe heeft yourhypejournal[.]com toestemming gekregen om spammeldingen af te leveren?

Websites kunnen geen browsermeldingen weergeven zonder toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk yourhypejournal[.]com ingevoerd en op "Allow", "Allow Notifications", etc. geklikt. Het is relevant te vermelden dat malafide sites vaak gebruik maken van clickbait, valse CAPTCHA-verificatie en ander bedrog om bezoekers te lokken/angst aan te jagen om meldingen toe te staan.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Om te voorkomen dat u ongewenste en mogelijk schadelijke browsermeldingen ontvangt, staat u niet toe dat twijfelachtige websites deze weergeven (d.w.z. klik niet op "Allow", "Allow Notifications", enz.). In plaats daarvan negeert of weigert u de melding (d.w.z. klik op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.)

Als u voortdurend ongevraagd wordt omgeleid naar verdachte websites, kan dit worden veroorzaakt door adware die op de browser of het systeem is geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van yourhypejournal[.]com website (GIF):

yourhypejournal[.]com website weergave (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) van yourhypejournal[.]com in de rechterbenedenhoek van mijn bureaublad?

Sites hebben toestemming van de gebruiker nodig om browsermeldingen te leveren. Daarom bent u waarschijnlijk naar yourhypejournal[.]com gegaan en hebt u "Allow", "Allow Notifications", of een vergelijkbare optie op deze webpagina geselecteerd.

Ik heb geklikt op meldingen, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het klikken op een browsermelding zet geen systeeminfectieprocessen in gang. De inhoud van deze advertenties kan echter wel gevaarlijk zijn en ernstige problemen veroorzaken (waaronder malware-infecties).

Is yourhypejournal[.]com een virus?

Nee, yourhypejournal[.]com is niet geclassificeerd als een virus, maar kan wel virusinhoud onderschrijven. Malafide sites promoten online scams, onbetrouwbare/gevaarlijke toepassingen en zelfs malware.

Zal Combo Cleaner yourhypejournal[.]com advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner zal uw apparaat scannen en alle toestemmingen voor yourhypejournal[.]com terugdraaien. Het zal ook de verdere toegang tot deze en andere bedrieglijke en schadelijke websites beperken. Er zijn dus geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van yourhypejournal.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van yourhypejournal.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.