FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de quick do browser hijacker te verwijderen

Ook bekend als: quicknewtab.com doorverwijzing
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is quick do?

Na het testen van de quick do app, vonden we dat het een browserextensie is die de instellingen van een webbrowser wijzigt om een valse zoekmachine (quicknewtab.com) te promoten. Bovendien staat deze app gebruikers niet toe om zijn wijzigingen ongedaan te maken terwijl hij aan een browser is toegevoegd. Apps die ontworpen zijn om op deze manier valse zoekmachines te promoten worden browserkapers genoemd.

quicknewtab.com browser hijacker

quick do browser hijacker overzicht

quick do app kaapt een webbrowser door quicknewtab.com de standaard zoekmachine, nieuwe tabbladpagina en startpagina te maken. We hebben quicknewtab.com getest en geleerd dat het resultaten toont die door Google, Bing en mogelijk andere zoekmachines zijn gegenereerd. Het leidt om naar bing.com via search-checker.com - een andere duistere site.

Valse zoekmachines zijn niet te vertrouwen. Hun resultaten kunnen links bevatten naar onbetrouwbare websites en advertenties. Ook kunnen ze tonen resultaten gegenereerd door malafide zoekmachines (of gebruikers omleiden naar andere dubieuze pagina's). Instructies voor het verwijderen van browser hijackers en valse zoekmachines uit browsers vindt u hieronder.

Overzicht bedreiging:
Naam quick do
Type bedreiging Browser Hijacker, Redirect, Search Hijacker, Toolbar, Unwanted New Tab
Browser Extensie(s) quick do
Veronderstelde functionaliteit Verbeterde browse-ervaring
Gepromote URL quicknewtab.com
Detectienamen (quicknewtab.com) Heimdal Security (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres (quicknewtab.com) 104.21.40.106
Aangetaste browserinstellingen Homepage, new tab URL, default search engine
Symptomen Gemanipuleerde internet browser instellingen (homepage, standaard internet zoekmachine, nieuwe tabblad instellingen). Gebruikers worden gedwongen de website van de kaper te bezoeken en het internet te doorzoeken met hun zoekmachines.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software installers (bundeling), nep Flash Player installers.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), tonen van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over browser hijackers

Browser-hijacking toepassingen (en valse zoekmachines die via hen worden gepromoot) kunnen worden ontworpen om informatie over hun gebruikers te verzamelen. In dergelijke gevallen lopen gebruikers van gekaapte browsers het risico op problemen met betrekking tot online privacy, browseveiligheid en andere problemen.

Meestal worden dit soort apps als legitiem gepromoot. Een groot deel ervan bevat echter geen nuttige functies. In de meeste gevallen worden browserkapers gepromoot en verspreid met behulp van twijfelachtige methoden. De meeste gebruikers downloaden en voegen ze dus per ongeluk toe.

Meer voorbeelden van browserkapers zijn Rugby Start, Smartbase en Space Tab.

Hoe installeerde quick do zich op mijn computer?

We ontdekten de quick do-extensie op een bedrieglijke pagina die bezoekers informeert dat er een download klaarstaat. Het werd toegevoegd aan onze browser na het voltooien van de stappen op die pagina. Deze app kan ook gepromoot en verdeeld worden via andere duistere websites.

Twee andere populaire methoden om browser hijackers te verspreiden zijn het ontwerpen van advertenties om bepaalde scripts uit te voeren en het opnemen van deze apps in installers voor andere programma's. In het tweede geval laten gebruikers hun browser kapen nadat ze de installatie hebben voltooid zonder "Geavanceerd", "Aangepast" of andere instellingen in installers te wijzigen.

Hoe installatie van browser hijackers vermijden?

Download toepassingen van legitieme bronnen (officiële websites en winkels). Gebruik geen P2P-netwerken, downloaders of platforms van derden, louche pagina's en soortgelijke bronnen om ze te downloaden. Vertrouw ook geen advertenties die op verdachte pagina's verschijnen en laat dit soort websites geen meldingen tonen.

Deselecteer altijd optionele downloads/installaties alvorens software te downloaden/installeren (dit kan worden bereikt door de voorziene instellingen te wijzigen). Als uw computer al geïnfecteerd is met quick do, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze browser hijacker automatisch te verwijderen.

Quicknewtab.com leidt om naar bing.com via search-checker.com (GIF)

quick do browser hijacker quicknewtab.com verwijst door naar bing.com

Toestemmingen gevraagd door quick do browser hijacker:

quick do browser hijacker toestemming vragen

Misleidende website die reclame maakt quick do browser hijacker:

quick do browser hijacker misleidende promotor

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

quick do browser hijacker verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

quicknewtab.com browser hijacker verwijderen via het Configuratiescherm

In het uninstall programma's venster: zoek naar recentelijk geïnstalleerde verdachte toepassingen (bijvoorbeeld "quick do"), selecteer deze entries en klik op "Uninstall" of "Verwijder".

Nadat u de mogelijk ongewenste toepassingen (die browseromleidingen naar de website quicknewtab.com veroorzaken) hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

quick do browser hijacker verwijderen van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u browser omleidingen verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van quicknewtab.com gerelateerde Google Chrome extensies

Klik op het menupictogram Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "quick do" en andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Verwijderen van quicknewtab.com uit de startpagina van Google Chrome

Klik op het menupictogram Google ChromeGoogle Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen". Schakel in het gedeelte "Bij het opstarten" "quick do" uit, zoek naar een browser hijacker URL (hxxp://www.quicknewtab.com) onder de optie "Een specifieke of set pagina's openen". Indien aanwezig klik op het drie verticale stippen pictogram en selecteer "Verwijderen".

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Quicknewtab.com verwijderen uit de standaardzoekmachine van Google Chrome

To change your default search engine in Google Chrome: Click the Chrome menu icon Google Chrome menu icoon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Instellingen", klik in het gedeelte "Zoekmachine" op "Zoekmachines beheren...", zoek in de geopende lijst naar "quicknewtab.com", klik wanneer deze zich bevindt op de drie verticale puntjes bij deze URL en selecteer "Verwijderen".

Als u problemen blijft houden met browser omleidingen en ongewenste advertenties - Reset Google Chrome.

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van quicknewtab.com doorverwijzing, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke extensies uit Mozilla Firefox:

Aan quicknewtab.com gerelateerde Mozilla Firefox extensies verwijderen

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster zoeken "quick do", evenals alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Wijzig uw startpagina:

Verwijderen van quicknewtab.com uit Mozilla Firefox homepage

Om uw startpagina opnieuw in te stellen, klikt u op het firefox-menupictogramfirefox menu icoon (rechtsboven in het hoofdvenster), vervolgens selecteert u "Instellingen", in het geopende venster schakelt u "do quick" uit, verwijdert u hxxp://quicknewtab.com en voert u uw voorkeursdomein in, dat telkens wordt geopend wanneer u Mozilla Firefox opstart.

Wijzig uw standaard zoekmachine:

Quicknewtab.com verwijderen uit de standaard zoekmachine van Mozilla Firefox

Typ in de URL-adresbalk "about:config" en druk op Enter. Klik op "Accepteer het risico en ga door".

In de zoekfilter bovenaan, typ: "extensionControlled". Stel beide resultaten in op "false" door ofwel te dubbelklikken op elk item of te klikken op de Mozilla Firefox schakelaar about:config invoerknop knop.

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van quicknewtab.com doorverwijzing kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari menu, selecteer dan Voorkeuren…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 2

In het Voorkeuren-venster selecteer je de Extensies-tab. Zoek alle recent geïnstalleerde en verdachte extensies en verwijder deze.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 3

In het voorkeuren-venster selecteer je het Algemeen-tabblad en verzeker je je ervan dat je startpagina staat ingesteld op de URL van je voorkeur, als het gewijzigd werd door een browser hijacker kan je dit hier terug aanpassen.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 4

In het voorkeuren-venster selecteer je het Zoeken-tabblad en verzeker je je ervan dat je favoriete internet-zoekmachine geselecteerd werd.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 5

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Hoe browser hijacker te verwijderen uit Safari - 6

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 1

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Extensies". Zoek naar recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons, en verwijder ze.

De startpagina en nieuwe tabbladen wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 2

Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Instellingen". In het onderdeel "Bij het opstarten" zoekt u de naam van de browserkaper en klikt u op  "Uitschakelen".

Uw standaard zoekmachine wijzigen:

Browserkapers verwijderen uit Microsoft Edge stap 3

Om uw standaard zoekmachine te wijzigen in Microsoft Edge: klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), selecteer "Privacy en diensten", scroll naar onder en selecteer "Adresbalk". In het onderdeel "Zoekmachines gebruikt in de zoekbalk" zoekt u de naam van de ongewenste zoekmachine. Als u die hebt gevonden klikt u op de "Uitschakelen"-knop daarnaast. U kunt ook klikken op "Zoekmachines beheren", om in het geopende menu de ongewenste zoekmachine terug te vinden. Klik op het puzzel-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram daarnaast en selecteer "Uitschakelen".

Optionele methode:

Als u problemen bljft ondervinden met het verwijderen van de quicknewtab.com doorverwijzing, herstel dan uw Microsoft Edge browserinstellingen. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu selecteert u Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Selecteer Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de Microsoft Edge-instellingen naar hun standaardwaarden wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dit niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies waarin wordt uitgelegd hoe de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting browser hijacker 1Een browser hijacker is een soort adware die de instellingen van de internetbrowsers van gebruikers wijzigt door de startpagina en standaard zoekmachine toe te wijzen aan een ongewenste website. Meestal infiltreert dit soort adware de besturingssystemen van de gebruiker via gratis software downloads. Als je download beheerd wordt door een download cliënt, verzeker je er dan van de installatie van geadverteerde werkbalken of applicaties te weigeren als deze je startpagina of standaard zoekmachine willen wijzigen.

Hulp bij de verwijdering:

Als je problemen ervaart bij het verwijderen van quicknewtab.com doorverwijzing uit je internet browsers, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over quicknewtab.com doorverwijzing of z'n verwijdering, gelieve dan je kennis te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/25115-quick-do-browser-hijacker

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van het dwingen van gebruikers bezoek quicknewtab.com website?

Wanneer deze valse zoekmachine meer gebruikers heeft, genereren zijn makers meer inkomsten.

Is het bezoeken van quicknewtab.com een bedreiging voor mijn privacy?

Tot op zekere hoogte, ja. Het is gebruikelijk dat valse zoekmachines worden ontworpen om informatie te verzamelen over hun gebruikers.

Hoe is een browser hijacker in mijn computer geïnfiltreerd?

Meestal worden apps van dit type verspreid met behulp van social engineering-technieken, zoals browsermeldingen, opdringerige advertenties, enz. Een andere populaire manier om browser hijackers te verspreiden is om ze op te nemen in installers voor andere programma's.

Zal Combo Cleaner me helpen de quick do browser hijacker te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en alle browser hijackers verwijderen. Het wordt aanbevolen om browser hijackers automatisch te verwijderen als er meer van zijn. Soms kunnen dit soort apps elkaar opnieuw installeren. Het is dus moeilijk om ze allemaal handmatig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
quicknewtab.com doorverwijzing QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van quicknewtab.com doorverwijzing op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.