FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderen van de meldingen/advertenties van de vipcaptcha.live website

Ook bekend als: Advertenties van vipcaptcha.live
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is vipcaptcha[.]live?

Tijdens het inspecteren van dubieuze webpagina's ontdekten onze onderzoekers de vipcaptcha[.]live malafide website. Het promoot browser notificatie spam en kan omleidingen veroorzaken naar verschillende (waarschijnlijk misleidende/gevaarlijke) websites. Gebruikers worden meestal omgeleid naar pagina's zoals vipcaptcha[.]live door sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken.

vipcaptcha[.]live pop-up redirects

Vipcaptcha[.]live overzicht

Toen we vipcaptcha[.]live onderzochten, presenteerde het ons een valse CAPTCHA-verificatie. Het is echter vermeldenswaard dat het gedrag van malafide pagina's (d.w.z. wat ze hosten/promoten) kan worden bepaald op basis van het IP-adres/geolocatie van de bezoeker.

De valse instructies op de vipcaptcha[.]live-webpagina - "CLICK ALLOW TO CONFIRM THAT YOU ARE NOT A ROBOT!"- zijn bedoeld om bezoekers te misleiden zodat ze de website in staat stellen om browsermeldingen te leveren. Indien toegestaan, toont vipcaptcha[.]live advertenties die online oplichting, onbetrouwbare/schadelijke sites en software, en zelfs malware goedkeuren.

Toen we op "Toestaan" drukten, resulteerde dit in een omleiding naar een bedrieglijke website die een scam aanprijst die lijkt op "Chrome Search Contest 2022", "Win A New iPhone 13", "AMAZON TRIAL", en talloze andere.

Kortom, door vipcaptcha[.]live en soortgelijke webpagina's - kunnen gebruikers systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ondervinden.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van vipcaptcha.live
Type bedreiging Push meldingen advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Fortinet (Spam), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 5.8.45.99
Geobserveerde domeinen b.vipcaptcha[.]live; g.vipcaptcha[.]live; h.vipcaptcha[.]live; e.vipcaptcha[.]live; a.vipcaptcha[.]live
Symptomen Het zien van advertenties die niet afkomstig zijn van de sites die u bezoekt. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde internetsnelheid.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, valse beweringen binnen bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browsermelding spam in het algemeen

Wij hebben duizenden malafide pagina's geanalyseerd; thepositiveimpactnow[.]com, suldo[.]click, en headcaptcha[.]live zijn slechts enkele voorbeelden.

De meldingen die door dergelijke websites worden gedaan, zijn voornamelijk gericht op online zwendel en schadelijke inhoud. Er kan echter ook legitiem materiaal via hen worden aangetroffen. Oplichters maken vaak misbruik van de affiliate-programma's van echte producten/diensten om onrechtmatige commissies te verwerven voor de promotie.

Hoe heeft vipcaptcha[.]live toestemming gekregen om spam meldingen af te leveren?

Websites kunnen geen browsermeldingen leveren zonder toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk vipcaptcha[.]live ingevoerd en op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een soortgelijke optie die op deze pagina wordt weergegeven, geklikt (of u werd misleid om erop te klikken).

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spammeldingen afleveren?

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet u niet toestaan dat verdachte sites deze leveren (d.w.z. niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enz. drukken). Wij raden u aan verzoeken om meldingen te negeren of te weigeren (d.w.z. "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz. selecteren).

Als uw browser voortdurend twijfelachtige websites forceert te openen, kan dit worden veroorzaakt door de aanwezigheid van adware op het apparaat. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de vipcaptcha[.]live website (GIF):

vipcaptcha[.]live website weergave (GIF)

Screenshot van een browsermelding geleverd door vipcaptcha[.]live website:Browser melding van vipcaptcha.live

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) van vipcaptcha[.]live in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Als u browsermeldingen van vipcaptcha[.]live ontvangt - betekent dit dat u deze pagina heeft bezocht en op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een analoge optie heeft geklikt omdat geen enkele website deze advertenties kan leveren zonder toestemming van de gebruiker.

Ik heb geklikt op meldingen, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het klikken op een browsermelding zet geen systeeminfectieprocessen in gang. De inhoud die u via deze advertenties tegenkomt, kan echter gevaarlijk zijn en ernstige problemen veroorzaken (inclusief malware-infecties).

Is vipcaptcha[.]live een virus?

Nee, vipcaptcha[.]live wordt niet beschouwd als een virus, maar het kan virusinhoud onderschrijven. Malafide websites promoten vaak online scams, onbetrouwbare/schadelijke toepassingen en zelfs malware.

Zal Combo Cleaner vipcaptcha[.]live advertenties automatisch verwijderen of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en alle toestemmingen ongedaan maken die aan de vipcaptcha[.]live pagina zijn verleend. Bovendien kan Combo Cleaner verdere toegang tot deze en andere bedrieglijke en schadelijke websites blokkeren. Daarom zijn extra stappen overbodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van vipcaptcha.live QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van vipcaptcha.live op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.