FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Wikitravel (TravelSmart) met reclame te verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van Wikitravel (TravelSmart)
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort programma is TravelSmart?

Wikitravel is een reisgids gebaseerd op het wiki-formaat. De website ervan promoot een advertentie-ondersteunde software (adware) genaamd TravelSmart. Het doel van de adware is om vervelende advertenties te tonen. Het is bekend dat het zich op computers installeert als "TravelSmart - TravelSmart for Desktop" en in het Taakbeheer draait als "TravelSmart".

TravelSmart adware

Meer over TravelSmart

TravelSmart wordt beschreven als een hulpmiddel waarmee gebruikers vanaf hun computer reizen kunnen plannen. Er wordt echter reclame aan toegevoegd (hetzelfde als de Wikitravel-pagina). Dit programma toont advertenties (bijv. banners, pop-ups, coupons, enquêtes of andere advertenties) om verschillende websites en toepassingen te promoten.

Advertenties gegenereerd door reclame-ondersteunde toepassingen moeten niet vertrouwd worden - ze kunnen onbetrouwbare websites openen. Ze kunnen bijvoorbeeld misleidende pagina's openen waarin bezoekers wordt gevraagd gevoelige informatie te verstrekken, waarin ze worden aangespoord valse technische ondersteuningsnummers te bellen, waarin wordt geïnstrueerd om louche apps te downloaden, enz.

Naast het openen van verdachte (potentieel schadelijke) websites, kunnen advertenties die door adware worden getoond onverwachte downloads en installaties veroorzaken. Hoewel dit alleen geldt voor advertenties die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren. Daarom is het niet aanbevolen om adware te laten installeren en computers of advertenties te vertrouwen die door software van dit type worden getoond.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Wikitravel (TravelSmart)
Type bedreiging Adware
Detectienamen (Installer) Comodo (ApplicUnwnt@#1zhqxh496kdpn), ESET-NOD32 (JS/Packed.Agent.I Suspicious), Kaspersky (Not-a-virus:HEUR:AdWare.Win32.Acsm.gen), Sophos (Mal/Generic-R), volledige lijst (VirusTotal)
Detectienamen (Application) Comodo (ApplicUnwnt@#4ylmd6goxnic), ESET-NOD32 (JS/Packed.Agent.I Suspicious), Ikarus (PUA.BookLot), volledige lijst (VirusTotal)
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse Flash Player-installaties, downloads van torrent-bestanden.
Schade Internet browser tracking (mogelijke privacy problemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privé informatie.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over adware

Een paar andere redenen om adware niet te vertrouwen zijn dat software van dit type ontworpen kan zijn om een webbrowser te kapen en gegevens te verzamelen. Het kan de instellingen van een webbrowser wijzigen om een valse zoekmachine te promoten en gevoelige informatie te verzamelen. Het is het vermelden waard dat gebruikers valse zoekmachines niet kunnen verwijderen uit gekaapte browsers terwijl apps die deze promoten worden toegevoegd/geïnstalleerd.

Meer adware voorbeelden zijn Saving Files, Secure Audio Relay en FLB Music.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

TravelSmart kan worden gedownload van de Wikitravel-pagina. Het wordt geïnstalleerd na het voltooien van de stappen voorzien in de TravelSmart Setup (installatieprogramma). Het is het vermelden waard dat gebruikers vaak adware installeren via misleidende websites en software bundels of verschillende misleidende pagina's.

Advertenties kunnen alleen onverwachte downloads en installaties veroorzaken als ze zijn ontworpen om bepaalde scripts uit te voeren. Software gebundeld met adware heeft meestal "Geavanceerd", "Aangepast" of andere instellingen. Ongewenste installaties worden veroorzaakt door het voltooien van software-installaties zonder die instellingen te wijzigen.

Hoe de installatie van ongewenste toepassingen vermijden?

Download alle programma's en bestanden van officiële pagina's en winkels. Gebruik geen onofficiële websites, P2P-netwerken, downloaders van derden, gratis bestandshostingpagina's, enz. om software te downloaden. Controleer downloaders en installateurs altijd op "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen en deselecteer ongewenste apps voordat u de downloads en installaties voltooit.

Klik ook niet op advertenties die verschijnen op twijfelachtige pagina's (bijv. adult sites, torrent pagina's, illegale film streaming websites) en sta niet toe dat dergelijke pagina's meldingen tonen. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Website die TravelSmart applicatie promoot:

wikitravel travelsmart adware promoter

TravelSmart's installer:

wikitravel travelsmart adware installer

TravelSmart draait in het Taakbeheer als "TravelSmart":

wikitravel travelsmart adware proces wordt uitgevoerd in taakbeheer

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

TravelSmart adware verwijderen via configuratiescherm

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze ingangen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van TravelSmart adware uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van TravelSmart adware uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van wikitravel (travelsmart), reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van TravelSmart adware uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het firefox-menupictogramfirefox menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", zoek in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

TravelSmart adware uit Mozilla Firefox verwijderen stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van wikitravel (travelsmart) kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van wikitravel (travelsmart), herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van wikitravel (travelsmart) van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van wikitravel (travelsmart) of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/24989-wikitravel-travelsmart-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Gewoonlijk zijn de belangrijkste problemen wanneer adware aanwezig (geïnstalleerd) is, tragere computerprestaties en een verminderde surfervaring (door het verschijnen van advertenties die de inhoud van bezochte pagina's verbergen). In sommige gevallen kan adware problemen veroorzaken met betrekking tot online privacy en surfveiligheid.

Wat doet adware?

Het toont opdringerige advertenties. Naast het bombarderen van gebruikers met advertenties, kan sofware van dit type werken als een browser hijacker en gegevens verzamelen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

In de meeste gevallen nemen adware-ontwikkelaars deel aan affiliate programma's om geld te verdienen met adware. Ze worden betaald voor het promoten van verschillende websites, producten, diensten, enz. Het is belangrijk om te vermelden dat adware-ontwikkelaars misleidende methoden kunnen gebruiken in hun reclamecampagnes.

Zal Combo Cleaner de TravelSmart adware verwijderen?

Combo Cleaner zal uw computer scannen en alle adware-type toepassingen verwijderen. Het wordt aanbevolen om adware automatisch te verwijderen omdat handmatige verwijdering niet altijd werkt - bestanden en andere onderdelen die tot adware behoren blijven in het systeem aanwezig, zelfs na de verwijdering.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Wikitravel (TravelSmart) QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Wikitravel (TravelSmart) op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.