FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de Filmedia adware-type browserextensie te verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van Filmedia
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is Filmedia?

Tijdens het inspecteren van dubieuze software-promoting websites, ontdekten onze onderzoekers de Filmedia browser extensie. Deze software wordt aangeprezen als een gemakkelijk toegangshulpmiddel voor films. Het wordt verondersteld in staat te zijn de juiste streamingdiensten aan te bieden wanneer gebruikers de titel van een film invoeren. Onze analyse van Filmedia onthulde echter dat het werkt als adware.

Filmedia adware toestemming vragen

Filmedia adware overzicht

Adware staat voor advertentie-ondersteunde software. Het toont opdringerige advertenties op bezochte websites en/of andere interfaces. De advertenties promoten onbetrouwbare/schadelijke webpagina's en apps, online oplichting en zelfs malware. Bovendien kunnen sommige opdringerige advertenties stiekem downloads/installaties uitvoeren wanneer erop wordt geklikt.

Het is opmerkelijk dat alle echte producten die u tegenkomt via advertenties die door adware worden geleverd, hoogstwaarschijnlijk worden gepromoot door oplichters die misbruik maken van hun affiliateprogramma's om onwettige commissies te verkrijgen.

Het moet vermeld worden dat reclame-ondersteunde software misschien geen opdringerige reclamecampagnes uitvoert als bepaalde voorwaarden niet geschikt zijn (bv. incompatibele browser/systeem, specifieke sites worden niet bezocht, enz.) Echter, ongeacht of Filmedia advertenties weergeeft - de aanwezigheid ervan brengt de veiligheid van apparaten/gebruikers in gevaar.

Bovendien bespioneert Filmedia de browseactiviteiten van gebruikers. De gerichte informatie kan het volgende omvatten: bezochte URL's, bekeken webpagina's, ingetypte zoekopdrachten, gebruikersnamen/wachtwoorden, persoonlijk identificeerbare gegevens, creditcardnummers, enzovoort. De verzamelde gegevens kunnen vervolgens worden gedeeld met en/of verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Kortom, de aanwezigheid van adware zoals Filmedia op browsers/systemen kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Filmedia
Tyoe bedreiging Adware, Unwanted ads, Pop-up Virus
Browser Extensie(s) Filmedia
Veronderstelde functionaliteit Snelle toegang tot filmstreamingdiensten
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

We hebben duizenden adware voorbeelden geanalyseerd; ClearBrowser, Super Colors, Zip Like a Pro, en PDF Converter Power zijn slechts enkele van onze laatste vondsten. Deze software lijkt meestal legitiem en biedt "handige" functionaliteiten. Echter, deze functies werken zelden zoals beloofd, en in de meeste gevallen - zijn ze totaal niet operationeel.

Hoe heeft Filmedia zich op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Filmedia van zijn "officiële" download webpagina gehaald. Adware wordt ook gepromoot op scam sites. Beide soorten pagina's worden meestal geopend via omleidingen die worden veroorzaakt door websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, opdringerige advertenties, spam-browsermeldingen, verkeerd getypte URL's of geïnstalleerde advertentie-ondersteunde software (met mogelijkheden om de browser te forceren te openen).

Bovendien verspreiden opdringerige advertenties adware. Wanneer er op wordt geklikt, kunnen sommige van deze advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Deze software kan ook worden gebundeld (samengepakt) met gewone programma's. Downloaden via dubieuze kanalen (bijv. freeware en sites van derden, P2P sharing netwerken, enz.) en overhaaste installaties verhogen het risico dat gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten.

Hoe kan ik de installatie van adware vermijden?

Wij raden sterk aan software te onderzoeken en te downloaden van officiële/geverifieerde bronnen. Bovendien is het bij het installeren van cruciaal belang om de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te bestuderen, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en zich af te melden voor alle toevoegingen.

Wij adviseren voorzichtigheid bij het surfen, aangezien frauduleuze en schadelijke inhoud meestal legitiem en onschuldig lijkt. Opdringerige advertenties zien er bijvoorbeeld onschuldig uit, maar leiden door naar onbetrouwbare/betwistbare websites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

Als u dergelijke advertenties en/of omleidingen tegenkomt, controleer dan het systeem en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met Filmedia, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshots van de websites die gebruikt worden om Filmedia adware te promoten:

Filmedia adware-promotie website (voorbeeld 1) Filmedia adware-promotie website (voorbeeld 2) Filmedia adware-promotie website (voorbeeld 3)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Filmedia adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Filmedia adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar "Filmedia", selecteer dit item en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing (die Filmedia advertenties veroorzaakt), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder Filmedia adware van Internet browsers:

Video die toont hoe Filmedia adware te verwijderen met Combo Cleaner:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Filmedia advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google ChromeGoogle Chrome menupictogram (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Filmedia" en alle andere recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Filmedia advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van filmedia, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Filmedia advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster zoekt u "Filmedia" en alle andere onlangs geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Filmedia advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van filmedia kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van filmedia, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van filmedia van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van filmedia of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/24573-filmedia-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Door adware geleverde advertenties verminderen de browse-ervaring en promoten bedrieglijke inhoud die ernstige problemen kan veroorzaken (bv. systeeminfecties, financiële verliezen, enz.). Deze software heeft meestal functies voor het traceren van gegevens, waardoor het een bedreiging vormt voor de privacy.

Wat doet adware?

Adware is ontworpen om advertenties weer te geven op bezochte sites en/of andere interfaces. Sommige types kunnen ook omleidingen veroorzaken en privé-informatie verzamelen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware-ontwikkelaars genereren voornamelijk winst via affiliate programma's door verschillende websites, toepassingen, producten, diensten en andere inhoud te onderschrijven.

Zal Combo Cleaner de Filmedia adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner kan computers scannen en geïnstalleerde adware-type apps verwijderen. Merk op dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingssoftware) misschien niet ideaal is. In sommige gevallen, zelfs nadat de adware (handmatig) verwijderd is - blijven er restanten (d.w.z. bestanden) verborgen in het systeem. De resterende componenten kunnen blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom moet advertentie-ondersteunde software grondig worden verwijderd.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Filmedia QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Filmedia op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.