FacebookTwitterLinkedIn

Hoe captchaless.top te stoppen met het tonen van meldingen

Ook bekend als: Advertenties van captchaless.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is captchaless[.]top?

Bij het analyseren van captchaless[.]top, ontdekten we dat deze pagina is gemaakt om bezoekers te verleiden in te stemmen met het ontvangen van meldingen. Het doel van deze site is om andere onbetrouwbare websites en apps te promoten. Ons team ontdekte captchaless[.]top tijdens het inspecteren van sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken.

captchaless[.]top pop-up redirects

Captchaless[.]top in detail

Captchaless[.]top beweert dat het nodig is om op de knop "Toestaan" te klikken om te bewijzen dat u geen robot bent. Het instrueert bezoekers om een nep CAPTCHA in te vullen. Door op die knop te klikken kan captchaless[.]top meldingen laten zien.

Gewoonlijk sturen webpagina's zoals captchaless[.]top meldingen om louche pagina's en software te promoten. Hun meldingen kunnen phishing pagina's openen, sites voor technische ondersteuning oplichterij, websites die vragen om adware te downloaden en te installeren, browser hijackers, kwaadaardige apps, enz.

Nog een reden om captchaless[.]top niet te vertrouwen is dat het bezoekers kan omleiden naar andere bedrieglijke websites. We ontdekten dat één van de sites die gepromoot worden door captchaless[.]top een pagina is die een zwendel uitvoert die lijkt op "AMAZON TRIAL". Pagina's met valse onderzoeken zijn meestal ontworpen om bezoekers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie en (of) het overmaken van geld.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van captchaless.top
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen alphaMountain.ai (Suspicious), Combo Cleaner (Malware), Fortinet (Spam), G-Data (Malware), Volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 46.161.27.83
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, valse beweringen op bezochte websites, ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Websites van dit type in het algemeen

Meestal komen gebruikers terecht op pagina's als captchaless[.]top via torrent sites, adult dating pagina's, illegale film streaming websites, en andere pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken. In andere gevallen openen gebruikers ze door op misleidende advertenties te klikken. Soms worden deze pagina's geopend door geïnstalleerde adware.

Voorbeelden van soortgelijke websites zijn salletsilvully[.]com, mscreviews[.]com, en advtreviews[.]com.

Hoe heeft captchaless[.]top toestemming gekregen om spamberichten te bezorgen?

Websites kunnen alleen meldingen tonen als de gebruikers dat toestaan door op de knop "Toestaan", "Meldingen toestaan" of een soortgelijke knop te klikken. Het betekent dat captchaless[.]top is bezocht en toestemming heeft gekregen om meldingen te tonen. Geen enkele website kan meldingen tonen zonder toestemming.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spamberichten afleveren?

Vertrouw geen websites die zeggen dat u op de knop "Toestaan" moet klikken om te bewijzen dat u geen robot bent, een video kunt afspelen, een bestand kunt downloaden, enz. Klik op de knop "Blokkeren" of een soortgelijke knop wanneer verdachte websites toestemming vragen om meldingen te versturen of deze pagina's te sluiten.

Als u ongewenste meldingen ontvangt, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Verschijning van captchaless[.]top website (GIF):

captchaless[.]top website weergave (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door captchaless[.]top in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Geen enkele webpagina is in staat om meldingen te verzenden zonder toestemming. Captchaless[.]top toont meldingen omdat het bezocht werd en toestemming kreeg om ze te tonen. Pagina's tonen meldingen nadat bezoekers op de knop "Toestaan" hebben geklikt (zie de GIF-afbeelding hierboven).

Ik heb op advertenties met meldingen geklikt, is mijn computer geïnfecteerd?

Meldingen infecteren computers niet. Ze kunnen echter wel kwaadaardige websites openen.

Is captchaless[.]top een virus?

Captchaless[.]top en soortgelijke websites zijn geen virussen. In de meeste gevallen promoten ze verschillende zwendelpraktijken, twijfelachtige (mogelijk schadelijke) toepassingen en websites.

Zal Combo Cleaner captchaless[.]top advertenties automatisch verwijderen of zijn handmatige stappen nog steeds vereist?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en captchaless[.]top stoppen met het verzenden van meldingen (verwijder de machtigingen die het heeft gekregen). Het zal ook alle toegang tot captchaless[.]top blokkeren. Er zijn geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van captchaless.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van captchaless.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.