FacebookTwitterLinkedIn

Hoe zich te ontdoen van de meldingen/advertenties geleverd door de captcha4you.top site

Ook bekend als: Ads by captcha4you.top
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is captcha4you[.]top?

Captcha4you[.]top is een bedrieglijke site die is ontworpen om bezoekers te verleiden tot het leveren van spam voor browsermeldingen. Bovendien is deze webpagina in staat om gebruikers om te leiden naar andere (waarschijnlijk dubieuze) websites.

Onze onderzoekers ontdekten captcha4you[.]top tijdens het inspecteren van sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken. Het is opmerkelijk dat omleidingen die worden veroorzaakt door de eerder genoemde pagina's de manier zijn waarop de meeste gebruikers toegang krijgen tot captcha4you[.]top en soortgelijke websites.

captcha4you[.]top pop-up redirects

Captcha4you[.]top overzicht

Het gedrag van malafide sites kan afhangen van het IP-adres (geolocatie) van de bezoeker. Toen we captcha4you[.]top inspecteerden, toonde het ons een afbeelding van een robot met de tekst - "CLICK ALLOW TO CONFIRM THAT YOU ARE NOT A ROBOT!". Deze nep CAPTCHA verificatie is bedoeld om bezoekers te lokken om browser meldingen te activeren.

Deze meldingen/advertenties onderschrijven verschillende oplichterijen, onbetrouwbare/schadelijke sites en software, en zelfs malware. Zodra we op de "Toestaan" knop drukten, resulteerde dit in een omleiding naar een site die de "Chrome Search Contest 2022" scam uitvoert.

Samengevat kunnen gebruikers via websites zoals captcha4you[.]top - te maken krijgen met systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Ads by captcha4you.top
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Dienend IP adres 179.60.146.33
Geobserveerde domeinen a.captcha4you[.]top; b.captcha4you[.]top; c.captcha4you[.]top; i.captcha4you[.]top; g.captcha4you[.]top; d.captcha4you[.]top; f.captcha4you[.]top; h.captcha4you[.]top; e.captcha4you[.]top
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, valse beweringen op bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browsermelding spam in het algemeen

Wij hebben duizenden malafide sites geïnspecteerd; politicosta[.]biz, licktaughigme[.]com, news-kezana[.]cc, lpnottech[.]com, en jonne[.]club zijn slechts enkele voorbeelden.

Deze webpagina's geven browsermeldingen weer die misleidend materiaal aanprijzen. Merk op dat alle legitieme producten die u via deze advertenties tegenkomt, hoogstwaarschijnlijk op deze manier worden aangeprezen door oplichters die misbruik maken van hun affiliateprogramma's om onwettige commissies te verkrijgen.

Hoe heeft captcha4you[.]top toestemming gekregen om spamberichten te versturen?

Sites hebben toestemming van de gebruiker nodig om browsermeldingen te leveren. Dus, als u deze advertenties ziet van captcha4you[.]top - heeft u waarschijnlijk deze webpagina bezocht en geklikt op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een soortgelijke optie die erop staat.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spamberichten afleveren?

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet u niet toestaan dat dubieuze websites deze weergeven (d.w.z., klik niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", etc.). In plaats daarvan raden wij u aan verzoeken om meldingen te negeren of te weigeren (d.w.z. op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz. drukken).

Als uw browser voortdurend verdachte sites forceert te openen (bijv. captcha4you[.]top, etc.) - kan dit worden veroorzaakt door de aanwezigheid van advertentie-ondersteunde software (adware). Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Screenshots van meldingen/advertenties geleverd door de captcha4you[.]top website:

Advertentie geleverd door captcha4you[.]top site 1 Advertentie geleverd door captcha4you[.]top site 2

Weergave van de captcha4you[.]top website (GIF):

captcha4you[.]top website weergave (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door captcha4you[.]top in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Websites kunnen geen browsermeldingen leveren zonder toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk captcha4you[.]top ingevoerd en toestemming gegeven om deze advertenties weer te geven (d.w.z., geklikt op "Toestaan", "Meldingen toestaan", etc.).

Ik heb geklikt op advertenties met meldingen, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, als u op een browsermelding klikt, wordt er geen systeeminfectie gestart. Echter, de websites en software die via deze advertenties worden onderschreven kunnen misleidend zijn en ernstige problemen veroorzaken (inclusief malware infecties).

Is captcha4you[.]top een virus?

Nee, sites zoals captcha4you[.]top zijn niet gecategoriseerd als virussen, maar ze kunnen wel virusinhoud promoten. Deze websites promoten meestal online oplichting, onbetrouwbare/schadelijke toepassingen en malware.

Zal Combo Cleaner captcha4you[.]top advertenties automatisch verwijderen of zijn handmatige stappen nog steeds vereist?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en de toegekende rechten voor de captcha4you[.]top website ongedaan maken. Bovendien kan Combo Cleaner verdere toegang tot deze en andere bedrieglijke en schadelijke webpagina's beperken. Daarom zijn er geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Ads by captcha4you.top QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Ads by captcha4you.top op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.