FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Cinemate adware te verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van Cinemate
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort toepassing is Cinemate?

Cinemate wordt beschreven als een app die gebruikers helpt films te vinden die in theaters spelen. We hebben deze app ontdekt tijdens het onderzoeken van bedrieglijke websites. Na het downloaden en toevoegen van Cinemate aan een web browser, kwamen we erachter dat het advertenties genereert (het functioneert als adware). Het is sterk af te raden om advertentie-ondersteunde toepassingen te installeren.

Cinemate adware

Cinemate in detail

Cinemate en soortgelijke toepassingen bombarderen gebruikers met pop-ups, banners, coupons, of andere soorten advertenties. Het klikken op deze advertenties kan onbetrouwbare websites openen. Bijvoorbeeld, verschillende oplichting, download sites voor louche toepassingen, phishing sites, enz. Soms kan het klikken op deze advertenties leiden tot onverwachte downloads of zelfs installaties.

Bovendien, Cinemate kan lezen en wijzigen van gegevens op alle websites. De verzamelde informatie kan worden misbruikt voor marketingdoeleinden, verkocht aan derden, of op andere manieren te gelde gemaakt worden. Dit zijn de belangrijkste redenen om Cinemate niet aan een browser te laten toevoegen.

Overzicht Bedreiging:
Naam Advertenties van Cinemate
Type Bedreiging Adware
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Ongewenste toepassingen in het algemeen

Adware toont ongewenste advertenties die gebruikt worden om verschillende websites, producten, diensten, enz. te promoten. Sommige van de gepromote pagina's kunnen kwaadaardig zijn. Bovendien kan dergelijke software gebruikt worden om verschillende informatie te verzamelen en (of) valse zoekmachines te promoten. Meer voorbeelden van adware-type apps zijn Ads Skipping Over, Quick Files Download, en Drinker.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben en minstens twee bedrieglijke pagina's gevonden die de Cinemate applicatie promoten. Deze app wordt geïnstalleerd na het volgen van de instructies op deze pagina's. Cinemate heeft ook een "officiële" download pagina. In andere gevallen wordt adware verspreid door het te bundelen met andere software en via misleidende advertenties.

Wanneer software gebundeld wordt met adware (of andere ongewenste apps), heeft het "Geavanceerde", "Aangepaste", of gelijkaardige instellingen in zijn installatieprogramma (of de downloader). Adware wordt geïnstalleerd (of gedownload) na het installeren (of downloaden) van software zonder de bovengenoemde instellingen te wijzigen.

Hoe voorkom ik de installatie van ongewenste toepassingen?

Klik niet op advertenties die worden weergegeven door/op dubieuze websites (bijvoorbeeld illegale filmstreaming- en torrentsites). Download toepassingen (en bestanden) van betrouwbare (officiële) webpagina's. Bestudeer downloaders en installers voordat u programma's downloadt of installeert - deselecteer ongewenste apps voordat u deze programma's downloadt en installeert.

Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Misleidende websites die de Cinemate adware promoten:

cinemate adware bedrieglijke pagina die cinematic promoot cinemate adware een andere bedrieglijke pagina die cinematic promoot

Officiële Cinemate adware promotie site:

cinemate adware officiële site

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijdering:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Cinemate adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste add-ons voor de browser te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van Cinemate adware uit Google Chrome stap 1

Klik op het Chrome-menupictogram Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer tools" en klik op "Extensies". Zoek alle recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies (zoals "Cinemate"), selecteer deze items en klik op "Verwijderen".

Verwijderen van Cinemate adware uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van cinemate, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Cinemate adware verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox-menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons en thema's". Klik op "Extensies", in het geopende venster lokaliseer alle recentelijk geïnstalleerde verdachte extensies, klik op de drie puntjes en klik vervolgens op "Verwijderen".

Cinemate adware verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van cinemate kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van cinemate, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van cinemate van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van cinemate of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/24151-cinemate-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware aanrichten?

Het kan een computer vertragen, de browse-ervaring verminderen (door advertenties te tonen die de inhoud van de website verbergen), en de pricacy binnendringen.

Wat doet adware?

Het doel van adware is om advertenties weer te geven. Het kan extra mogelijkheden hebben, bijvoorbeeld een webbrowser kapen en gegevens verzamelen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Ze gebruiken adware om verschillende producten, websites, diensten, enz. te promoten. De meesten van hen gebruiken affiliate programma's om geld te verdienen aan adware.

Zal Combo Cleaner de Cinemate adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en alle adware-type toepassingen verwijderen. Handmatige verwijdering kan moeilijk zijn omdat verschillende bestandsresten in het systeem kunnen achterblijven, zelfs na de verwijdering. Daarom is het aanbevolen om Combo Cleaner te gebruiken om ongewenste toepassingen te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Cinemate QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Cinemate op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.