FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd te worden opgelicht door de valse "BITCOIN DONATE" project

Ook bekend als: BITCOIN DONATE scam website
Schadeniveau: Medium

Wat is "BITCOIN DONATE"?

"BITCOIN DONATE" is een zwendel die op verschillende bedrieglijke websites wordt gepromoot. Het beweert dat gebruikers cryptocurrency zullen ontvangen voor deelname aan het "MUTUAL ASSISTANCE FUND"/"Bitcoin Help"-project. Zogenaamd zullen gebruikers donaties ontvangen van andere deelnemers, maar ze zullen ook 0,001 BTC (Bitcoin cryptocurrency) moeten overmaken naar andere deelnemende gebruikers. Slachtoffers van deze scam zullen echter geen Bitcoins ontvangen en alleen verliezen wat ze "doneren".

Deze regeling wordt voorgesteld als een project opgericht door Elon Musk; het moet worden benadrukt dat de ondernemer en zakenmagnaat in kwestie - op geen enkele manier in verband wordt gebracht met de scam.

"BITCOIN DONATE" is waargenomen als gepusht via spam e-mails, maar het kan ook zijn benaderd via verkeerd getypte URL's, of omleidingen veroorzaakt door malafide sites, opdringerige advertenties, of geïnstalleerde mogelijk ongewenste programma's (PUA's).

BITCOIN DONATE scam

"BITCOIN DONATE" scam in detail

Ten tijde van het onderzoek werd de "BITCOIN DONATE"-scam gepromoot via misleidende e-mails. De e-mails zelf bevatten geen uitvoerige tekst waarin de zwendel wordt gepromoot; sommige zijn zelfs blanco. De spammails bevatten een HTML-bestand dat doorverwijst naar de oorspronkelijke oplichtingspagina (onderstaande afbeelding).

Op deze website staat dat het de pagina is van een "Mutual aid fund", opgericht door Elon Musk. Gebruikers die eraan deelnemen zullen naar verluidt van 0,001 tot 0,055 BTC ontvangen. Via deze webpagina - krijgen gebruikers toegang tot een andere site die de "BITCOIN DONATE" zwendel runt.

De website vraagt gebruikers om hun naam, cryptowallet adres en foto (optioneel) op te geven - zodat ze donaties (0.001 BTC elk) zouden kunnen ontvangen van de eerste 25-100 deelnemers van het project. Zodra deze instructies zijn voltooid, leidt de scam door verschillende pagina's, die elk een deelnemer vertegenwoordigen die aan de cryptowallet van de gebruiker heeft gedoneerd.

Nadat het maximale aantal donaties is bereikt, worden gebruikers gevraagd om 0,001 BTC te doneren aan een andere gebruiker. Echter, alle donaties die de slachtoffers hebben ontvangen zijn nep, dus wanneer ze proberen de gunst terug te geven en te doneren - verliezen ze alleen het overgemaakte geld. Daarom, door het vertrouwen in de "BITCOIN DONATE" scam, zullen gebruikers een financieel verlies ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam BITCOIN DONATE scam website
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Oplichter beweert dat gebruikers Bitcoin-donaties krijgen als ze zelf een donatie doen.
Vermomming Oplichterij is vermomd als een wederzijds hulpfonds/ financieel hulpproject opgericht door Elon Musk.
Gerelateerde domeinen bitcoindonateur[.]site en msto[.]me
Detectienamen (bitcoindonateur[.]site) CRDF (Malicious), Fortinet (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (msto[.]me) N/A (VirusTotal)
Dienend IP adres 83.220.173.134 (msto[.]me)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Online scams in het algemeen

Het internet staat vol van bedrieglijke en kwaadaardige inhoud. Cryptocurrency-gerichte oplichting is vrij populair. Er zijn verschillende gevallen geweest waarin oplichters beweerden dat hun "projecten" de creaties van Elon Musk waren, bijvoorbeeld "Doge Giveaway", "Dogelon Mars (ELON) giveaway", en "SHIBA (SHIB) Giveaway". Het is gebruikelijk voor oplichting om echte namen van mensen en bedrijven te gebruiken om de indruk van legitimiteit te wekken.

"Ethereum Giveaway", "SAFEMOON Giveaway", "SOLANA (SOL) Giveaway", en "Double Your Bitcoins" - zijn een paar voorbeelden van andere op crypto gebaseerde scams.

Samengevat kan het vertrouwen op zwendel leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Daarom is het aangeraden om voorzichtig te zijn bij het browsen en bij inkomende e-mails/berichten.

Hoe hebben mogelijk ongewenste toepassingen zich op mijn computer geïnstalleerd?

Zoals vermeld in de inleiding, worden scam websites vaak geforceerd geopend door PUAs. Deze apps kunnen echter andere/extra schadelijke functionaliteiten hebben (bijv. adware, browser hijackers, etc.).

Sommige ongewenste toepassingen hebben "officiële" downloadpagina's. Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om PUA's te verspreiden. Eenmaal aangeklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren. PUA's worden voornamelijk verspreid via de "bundling" techniek - het verpakken van reguliere programma's met ongewenste toevoegingen. Overhaaste downloads/installaties verhogen het risico dat gebundelde inhoud in het systeem wordt toegelaten.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het wordt aanbevolen om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde kanalen. Onbetrouwbare bronnen, zoals onofficiële en freeware sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, enz. - bieden vaak gebundelde inhoud aan.

Bij het downloaden/installeren wordt geadviseerd de voorwaarden te lezen, de mogelijke opties te onderzoeken en de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken om af te zien van alle toevoegingen. Opdringerige advertenties lijken legitiem; ze leiden echter door naar twijfelachtige websites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, enz.).

Als u dergelijke advertenties en/of omleidingen tegenkomt, moet het systeem worden geïnspecteerd en moeten alle dubieuze toepassingen en browserextensies/plug-ins worden opgespoord en onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met PUA's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "BITCOIN DONATE" scam:

BITCOIN DONATE
INTERNATIONAL FINANCIAL ASSISTANCE PROJECT
support@bitcoindonateur.site
Mon-Fri: from 8:00 am to 9:00 pm
Sat, Sun: from 8:00 am to 8:00 pm
Your ip address:
81.177.141.93
Participants:
1 354 268 (people)

 

Get Bitcoin help from all over the world!

 

Instant payments to your Bitcoin wallet.

 

More than 1,000,000 people who have applied to the project have already received Bitcoin assistance.

 

All transactions for the provision of Bitcoin assistance are made by the participants voluntarily, directly between each other.

 

In order to take part in the international project "Bitcoin Help", please indicate your Bitcoin wallet below. Next, accept voluntary bitcoin help from 25-100 first participants in the project, each of whom will transfer an amount of 0.001 bitcoin to your balance, after which help one of the participants and receive the bitcoins donated to you in your bitcoin wallet. You can receive financial assistance in bitcoin every day.
Enter your payment details
Enter your name
Enter Bitcoin address
* Enter the correct address of your bitcoin wallet to receive user donations.
In the future, it will be impossible to change the address.

 

Bitcoin DONATE - International Financial Assistance Project
General license of the international association №GB-15169718 from 05.12.2016
Support: support@bitcoindonateur.site
User Agreement Disclaimer of liability Privacy Policy
© 2016 - 2021 International project «Bitcoin DONATE». All rights reserved

Screenshot van de oplichtingspagina die wordt gepromoot door spamberichten:

BITCOIN DONATE oplichtingspagina gepromoot via spam e-mails

Tekst op deze pagina:

Elon Musk - Mutual aid fund

 

Hello, dear friend.
My name is Elon Musk.

 

It has been exactly a year since I organized
MUTUAL ASSISTANCE FUND in cryptocurrency.

 

Each member of the fund can receive
Instant help from other participants in bitcoins
0.001 to 0.055 bitcoin

 

To participate,
For you, I left a unique invitation at the link below

 

Best regards, founder of the fund
Elon Musk

Weergave van de "BITCOIN DONATE" pop-up scam (GIF):

Weergave van de BITCOIN DONATE scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-upoplichting?

Een pop-up scam is een misleidend bericht dat gebruikers probeert te verleiden tot het uitvoeren van specifieke acties (bijvoorbeeld het installeren van malware, het onthullen van persoonlijke gegevens, het bellen van oplichters, etc.). In het geval van "BITCOIN DONATE", heeft deze zwendel tot doel slachtoffers te lokken om cryptocurrency over te maken naar de oplichters door te beweren dat ze er meer voor terug zullen krijgen.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Eenvoudig gezegd, pop-up scams zijn ontworpen om inkomsten te genereren voor hun ontwerpers. De "BITCOIN DONATE" scam doet dit door slachtoffers te verleiden cryptocurrency naar hem over te maken. Andere zwendels maken winst door malware te verspreiden, gevoelige gegevens te verkopen die door gebruikers worden vrijgegeven, enzovoort.

Ik heb cryptocurrency gestuurd naar het adres dat wordt gepresenteerd in de "BITCOIN DONATE" scam, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Cryptocurrency transacties zijn praktisch niet te traceren; daarom zult u niet in staat zijn om het overgemaakte geld terug te krijgen.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

Pop-up scams worden gepromoot op onbetrouwbare websites, die zelden opzettelijk worden bezocht. Gebruikers worden meestal omgeleid naar dergelijke pagina's door malafide websites, browsermeldingen/opdringerige advertenties, of de zwendelsites kunnen geforceerd worden geopend door ongewenste toepassingen die op het systeem zijn geïnstalleerd.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is in staat om bezochte websites te scannen en kwaadaardige websites te detecteren. Sites die pop-up scams uitvoeren vallen onder deze categorie. Daarom wordt u gewaarschuwd, en de toegang tot dergelijke webpagina's zal worden beperkt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
BITCOIN DONATE scam website QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van BITCOIN DONATE scam website op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.