FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd oplichting door valse "FedEx PACKAGE WAITING" websites

Ook bekend als: FedEx PACKAGE WAITING scam website
Schadeniveau: Medium

Wat is "FedEx PACKAGE WAITING"?

Ons onderzoeksteam heeft bij het controleren van spamberichten in de browser de scam "FedEx PACKAGE WAITING" gevonden. Deze scam werkt als een phishing-scam, met als extra doel slachtoffers over te halen zich te abonneren op een betaalde dienst.

Benadrukt moet worden dat alle beweringen die door deze scam worden gedaan vals zijn, en dat het op geen enkele manier in verband wordt gebracht met het werkelijke FedEx bedrijf.

FedEx PACKAGE WAITING scam

"FedEx PACKAGE WAITING" scam overzicht

De scam stelt dat gebruikers een pakket in afwachting van levering hebben, dat een iPad Pro met een toetsenbord bevat. Nadat op de knop "Find My Package" is geklikt, krijgen gebruikers de details van het niet-bestaande pakket te zien. Zodra op "Plan mijn levering nu" wordt geklikt, geeft de pagina een aantal leveringsopties weer. De valse leveringsgegevens worden vervolgens bevestigd, waarna een knop "Mijn pakket ophalen" wordt weergegeven. Als op deze knop wordt gedrukt, wordt de bezoeker doorgestuurd naar een andere site.

De pagina beweert dat de bezoeker "TODAYS WINNER" is van een iPad Pro. Om de prijs in ontvangst te kunnen nemen, worden de slachtoffers geïnstrueerd om hun leveringsgegevens - volledige namen, adressen, telefoonnummers en e-mailadressen - te verstrekken.

In de kleine lettertjes van de webpagina staat dat het gaat om een inschrijving voor een proef van 3 dagen om toegang te krijgen tot de inhoud van een partnerwebsite. Door zich aan te melden - worden gebruikers automatisch opgenomen als lid. Het lidmaatschap kost 48,00 USD, en dit bedrag wordt elke twee weken gefactureerd totdat het wordt geannuleerd. De opzegtermijn wordt op dertig dagen gesteld, terwijl onmiddellijke afmelding 4,95 USD kost.

Phishing scams gebruiken de verkregen gegevens om gepersonaliseerde scams te maken of verkopen ze aan derden (mogelijk cybercriminelen). Als de nepabonnementsdiensten van de "FedEx PACKAGE WAITING"-zwendel functioneren, betekent dit bovendien dat gebruikers voortdurend om de twee weken een rekening krijgen.

Kortom, slachtoffers van deze zwendel kunnen te maken krijgen met ernstige privacyproblemen, aanzienlijke financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Als u privé informatie heeft verstrekt aan "FedEx PACKAGE WAITING" - neem dan onmiddellijk contact op met de juiste autoriteiten.

Overzicht bedreiging:
Naam FedEx PACKAGE WAITING scam website
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Pakket met een iPad Pro wacht op levering.
Vermomming FedEx
Gerelateerde domeinen iketparecls[.]com
Detectienamen alphaMountain.ai (Phishing), Combo Cleaner (Phishing), CRDF (Malicious), Forcepoint ThreatSeeker (Phishing), Kaspersky (Phishing), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP Adres 172.67.147.36
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scamvoorbeelden

We have analyzed hundreds of scams similar to "FedEx PACKAGE WAITING"; "Win A New iPhone 13", "You've made the 16.39-billionth search!", "Chrome Search Contest 2022" - zijn slechts een paar voorbeelden.

Online zwendel maakt gebruik van verschillende modellen, en ze kunnen verschillende doelen hebben. Het einddoel van alle oplichtingspraktijken is echter het genereren van inkomsten ten koste van de slachtoffers. Daarom raden wij u ten zeerste aan om voorzichtig te zijn bij het surfen.

Hoe heb ik een oplichterssite geopend?

Misleidende websites kunnen geforceerd worden geopend door pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken - dit kan onmiddellijk gebeuren bij het openen of wanneer op gehoste inhoud wordt geklikt (bijv. links, knoppen, advertenties, enz.). Het verkeerd intypen van de URL van een website kan er ook toe leiden dat de pagina wordt omgeleid naar een site van bedrog.

Spam browsermeldingen en opdringerige advertenties onderschrijven ook online zwendel. De aanwezigheid van adware op een systeem kan leiden tot de weergave van opdringerige advertenties, evenals terugkerende omleidingen naar bedrieglijke webpagina's.

Hoe vermijdt u websites van oplichters?

Scam sites worden voornamelijk benaderd via omleidingen die veroorzaakt worden door websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam browser meldingen, opdringerige advertenties, of geïnstalleerde adware.

Daarom raden we je af om sites te gebruiken die illegale programma's/media of andere twijfelachtige diensten aanbieden (bv. Torrenting, illegaal streamen en downloaden, enz.) aangezien deze meestal geld opleveren via malafide advertentienetwerken. Bovendien raden wij u aan voorzichtig te zijn met het invoeren van URL's.

Om te voorkomen dat u misleidende browsermeldingen ontvangt, moet u geen toestemming geven voor de levering ervan vanaf verdachte webpagina's (d.w.z., klik niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", enz.) Negeer of weiger in plaats daarvan verzoeken om meldingen te leveren (d.w.z. selecteer "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", etc.).

Om te voorkomen dat u schadelijke software installeert - download alleen van officiële/geverifieerde bronnen en benader installatieprocessen met zorg (lees bijvoorbeeld de voorwaarden, gebruik "aangepaste/geavanceerde" instellingen, meld u af voor alle toevoegingen, etc.). Als uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om alle bedreigingen automatisch te verwijderen.

Tekst gepresenteerd in de "FedEx PACKAGE WAITING" scam:

FedEx

 

PACKAGE WAITING


You have an iPad Pro + Keyboard waiting at our warehouse in , ready for delivery. Use your code to track and receive your package


Your tracking number:
5427912384


Find My Package

Screenshot van de phishing website waar de "FedEx PACKAGE WAITING" scam naar doorverwijst:

FedEx PACKAGE WAITING scam tweede pagina

Tekst onderaan deze pagina:

This is a special offer for a limited period of 3 days of full access to our digital content on one of our affiliates’ websites. By acquiring this membership you will be automatically enrolled in our affiliate membership services. The membership fee amount is $48.00 which will be automatically deducted every 14 days unless skipped or canceled. You can cancel the service at any time with a 30 days cancellation period or pay $4.95 for immediate opt-out. This campaign will expire on 07.07.2022.

Screenshots van spambrowser meldingen die gebruikt worden om de "FedEx PACKAGE WAITING" zwendel te promoten:

Browsermelding die FedEx PACKAGE WAITING adverteert scam 1 Browsermelding die FedEx PACKAGE WAITING adverteert scam 2 Browsermelding die FedEx PACKAGE WAITING adverteert scam 3

Weergave van de "FedEx PACKAGE WAITING" pop-up scam (GIF):

Weergave van de FedEx PACKAGE WAITING scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-upzwendel?

Pop-up scams zijn misleidende berichten die bedoeld zijn om gebruikers ertoe te verleiden privé-informatie vrij te geven, zich in te schrijven voor nepabonnementen/diensten, geldtransacties te verrichten, software te downloaden/installeren en/of te kopen, of andere handelingen te verrichten.

Wat is het doel van een pop-upoplichting?

Pop-up scams zijn ontworpen om inkomsten te genereren. De oplichters kunnen winst maken door geld te verkrijgen via misleiding, misbruik of verkoop van privégegevens, het promoten van toepassingen, het verspreiden van malware, enzovoort.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik door een pop-up scam werd misleid, wat moet ik doen?

Als u persoonlijk identificeerbare of andere gevoelige gegevens hebt verstrekt (bijv. ID-kaartgegevens, creditcardnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de relevante autoriteiten. En als u accountgegevens hebt verstrekt: wijzig de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en stel de officiële ondersteuning daarvan onmiddellijk op de hoogte.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

Pop-upzwendel wordt gepromoot op verschillende malafide websites. De meesten krijgen toegang via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is in staat om websites te scannen en bedrieglijke websites te detecteren. Als u dus een dergelijke webpagina opent, wordt u onmiddellijk gewaarschuwd. Bovendien zal Combo Cleaner alle verdere toegang tot gevaarlijke sites beperken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
FedEx PACKAGE WAITING scam website QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van FedEx PACKAGE WAITING scam website op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.