FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u scams zoals "Your MacBook Is Infected With 5 Viruses!"

Ook bekend als: Your MacBook Is Infected With 5 Viruses! scam
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "Your MacBook Is Infected With 5 Viruses!"?

Het is een scam die wordt gebruikt om bezoekers te doen geloven dat hun computers zijn geïnfecteerd en antivirussoftware te kopen om "ontdekte" virussen te verwijderen. Het is vermomd als een beveiligingswaarschuwing van de McAfee-site. We hebben deze scam ontdekt bij het onderzoeken van websites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken (illegale pagina's voor het streamen van films, torrentsites en soortgelijke pagina's).

Your MacBook Is Infected With 5 Viruses! scam

Meer over de "Your MacBook Is Infected With 5 Viruses!" scam

Deze oplichtingssite toont een valse McAfee Total Protection waarschuwing waarin wordt beweerd dat een computer is geïnfecteerd met vijf virussen. Er staat dat na het uitvoeren van een scan TROJAN Zeus2022, spyware en adware zijn gedetecteerd. Er wordt op aangedrongen onmiddellijk een antivirus te gebruiken om te voorkomen dat alle gegevens op de harde schijf verloren gaan, dat logins, wachtwoorden en bankgegevens worden gestolen en dat zoekresultaten worden vervangen door duistere websites.

Deze scam pagina promoot McAfee Total Protection - een legitiem software product ontwikkeld door het McAfee bedrijf. Legitieme bedrijven gebruiken nooit dergelijke methoden om hun producten of diensten te promoten. De personen achter deze scam-website zijn filialen die tot doel hebben onrechtmatige commissies te innen. Hun doel is om bezoekers te verleiden tot de aankoop van McAfee Total Protection via hun pagina.

Overzicht bedreiging:
Naam Your MacBook Is Infected With 5 Viruses! scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Mac malware, Mac virus
Valse Claim MacBook is besmet met vijf virussen
Gerelateerd domein pro-cc[.]online
Detectienaam (pro-cc[.]online) N/A (VirusTotal)
Dienend IP adres 159.223.120.143
Gepromote Software McAfee Total Protection
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Websites met pop-up scams zijn meestal bedoeld om legitieme of twijfelachtige software te promoten, persoonlijke informatie te verzamelen, geld afhandig te maken of malware te verspreiden. Ze maken gebruik van tactieken (het weergeven van misleidende inhoud) om bezoekers te verleiden tot het uitvoeren van bepaalde acties. De meeste zijn vermomd als officiële/legitieme pagina's.

Voorbeelden van dergelijke scams zijn "McAfee - Your Iphone Is Infected With 5 Viruses!", "Apple Defender Security Center", en "MALWARE DETECTED Action Required".

Hoe heb ik een oplichterssite geopend?

Typisch worden websites die pop-up scams weergeven geopend via andere louche pagina's, misleidende advertenties, valse "Download" (of gelijkaardige) knoppen, en meldingen weergegeven door onbetrouwbare pagina's. Ook kunnen deze sites worden geopend door geïnstalleerde adware of andere software van dit type of via zoekresultaten die worden gepromoot met zoekmachine-vergiftiging.

Hoe vermijdt u websites van oplichters?

Vertrouw geen advertenties die op dubieuze pagina's verschijnen en sta niet toe dat dergelijke pagina's meldingen tonen. Download software van officiële webpagina's en platforms. Gebruik geen onofficiële pagina's, downloaders van derden, Peer-to-Peer netwerken en soortgelijke bronnen om apps (of bestanden) te downloaden.

Zorg ervoor dat er geen adware of andere ongewenste software op uw apparaat is geïnstalleerd. Controleer downloaders/installers altijd op ongewenste apps voordat u software downloadt/ nstalleert. Als uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om alle bedreigingen automatisch te verwijderen.

Verschijning van "Your MacBook Is Infected With 5 Viruses!" scam (GIF):

Weergave van de Your MacBook Is Infected With 5 Viruses! scam (GIF)

Tekst op deze pagina:

McAfee® Total Protection
Your MacBook is infected with 5 viruses!
Scan Results: TROJAN Zeus2022, spyware, adware detected
- TROJAN found on this MacBook will most likely copy and delete all data from hard drives.
- Spyware will attempt to collect logins, passwords and banking details.
- Adware usually replaces search results with false and scammy websites.
It is highly recommended
to use an antivirus immediately!
Proceed...
Unprotected MacBook are 93% more vulnerable to suffer from malware.

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste toepassingen verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de your macbook is infected with 5 viruses! scam gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Your MacBook Is Infected With 5 Viruses! scam verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan your macbook is infected with 5 viruses! scam gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan your macbook is infected with 5 viruses! scam gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan your macbook is infected with 5 viruses! scam gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-upzwendel?

Een pop-up scam is een scam die gebruik maakt van schriktactieken om bezoekers te verleiden tot het uitvoeren van bepaalde acties. Meestal gaat het om een valse veiligheidswaarschuwing, systeemmelding of een soortgelijk bericht.

Wat is het doel van een pop-upzwendel?

Pop-upbedrog wordt gebruikt om bezoekers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke informatie, het overmaken/betalen van geld, het downloaden van malware, het verlenen van externe toegang tot computers, enz.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

Websites met pop-upoplichting worden niet opzettelijk bezocht. Ze worden geopend via andere twijfelachtige pagina's (bijv. pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken), advertenties, geïnstalleerde duistere toepassingen of meldingen die worden weergegeven door malafide websites.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner kan elke website scannen en pagina's detecteren die pop-up scams (en andere onbetrouwbare sites) leveren. Het waarschuwt gebruikers onmiddellijk en beperkt de toegang tot die pagina's.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your MacBook Is Infected With 5 Viruses! scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Your MacBook Is Infected With 5 Viruses! scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.