FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent y oplichting zoals "McAfee - Your iPhone is infected with 5 viruses!"

Ook bekend als: McAfee - Your iPhone is infected with 5 viruses! scam
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort scam is "McAfee - Your iPhone is infected with 5 viruses!"?

Het is een scam die gebruik maakt van een techniek om bezoekers over te halen een McAfee Total Protection abonnement te kopen. McAfee maakt geen gebruik van websites zoals deze om haar producten te promoten. Deze site moet dus worden genegeerd. Ons team heeft deze scam pagina ontdekt tijdens het inspecteren van pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken.

McAfee - Your iPhone is infected with 5 viruses! scam

Meer over de "McAfee - Your iPhone is infected with 5 viruses!" scam

De pagina beweert dat het een Trojan heeft gedetecteerd op de iPhone van een bezoeker, die hoogstwaarschijnlijk bankgegevens en inloggegevens zal verzamelen. Ook wordt beweerd dat een apparaat is geïnfecteerd met vijf virussen (dit is gebeurd via niet-gelicentieerde/gepirateerde content). De pagina moedigt een bezoeker aan om McAfee Total Security te verlengen en beweert dat er tot 70% korting beschikbaar is.

Door op de knop "Verleng abonnement" of een soortgelijke knop op pagina's als deze te klikken, wordt meestal een legitieme McAfee-website met een affiliate-ID geopend. Op het moment van het onderzoek werkte de link op deze pagina niet. In de regel worden pagina's van dit type gebruikt om onrechtmatige commissies te innen.

Overzicht bedreiging:
Naam McAfee - Your iPhone is infected with 5 viruses! scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Mac malware, Mac virus
Valse claim iPhone is besmet met vijf virussen en een Trojan
Gerelateerd domein flunk[.]site
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Dienend IP adres 159.223.120.143
Symptomen Uw apparaat wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, meldingen die worden weergegeven door louche pagina's, adware, pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Meestal tonen websites met dergelijke zwendel misleidende inhoud om bezoekers over te halen software te kopen (of andere handelingen te verrichten). De meeste van hen zijn vermomd als legitieme sites (ze tonen bijvoorbeeld logo's van echte bedrijven). Het is zeer ongebruikelijk dat dergelijke pagina's opzettelijk worden geopend.

Voorbeelden van soortgelijke zwendelpraktijken zijn Hacker Is Tracking You!", "Your iPhone Was Hacked", en "Malware Detected! Iphone Need To Be Repaired".

Hoe heb ik een oplichterssite geopend?

Websites die pop-up scams weergeven worden gepromoot via andere onbetrouwbare pagina's (bv. illegale film streaming pagina's, torrent sites), misleidende advertenties, browser meldingen, enz. In sommige gevallen worden ze geopend door geïnstalleerde adware of andere dubieuze software of links die worden gepromoot met zoekmachine-besmettingstechnieken.

Hoe vermijdt u websites van oplichters?

Klik niet op advertenties van dubieuze pagina's en sta niet toe dat deze sites meldingen tonen. Negeer louche websites die beweren dat u op de knop "Toestaan" moet klikken om te bewijzen dat u geen robot bent, een video moet afspelen, een bestand moet downloaden, enz. Download applicaties van officiële websites en platforms.

Het is ten zeerste aan te raden geen gebruik te maken van louche websites, P2P-netwerken, downloaders van derden en soortgelijke bronnen. Deselecteer ongewenste apps voordat je de downloads en installaties voltooit (dit geldt voor software die gebundeld is met andere apps). Als uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om alle bedreigingen automatisch te verwijderen.

Tekst in deze scam pagina:

McAfe | SiteAdvisor

Your iPhone is infected with 5 viruses!

- Scan results: TROJAN Zeus2022, spyware.
- Virus nature: unlicensed content/pirated content.

TROJAN found on this iPhone will most likely collect banking details and login credentials.
Spyware will attempt to collect login credentials and personal data for blackmail.

Discount (23.05.2022):
UP TO 70% OFF

McAfee Total Security
20.9.139 (10 DEVICES)

Serial Number

4RJW - TC5M - W7RK - PED1

Renew Sbscription

Active subscription is required to remove viruses and restore iPhone protection.

Volg deze stappen om pop-upblokkering, waarschuwingen voor frauduleuze websites in te schakelen en surfgegevens van het web te verwijderen op mobiele Apple-apparaten:

Ga eerst naar "Instellingen" en scroll dan naar beneden om "Safari" te vinden en aan te raken.

pop-ups verwijderen en cache wissen stap 1

Controleer of de opties "Pop-ups blokkeren" en "Waarschuwing frauduleuze website" zijn ingeschakeld. Zo niet, schakel ze dan onmiddellijk in. Scroll vervolgens naar beneden en tik op "Geavanceerd".

pop-ups uitschakelen en cache wissen stap 2

Tik op "Websitegegevens" en vervolgens op "Alle websitegegevens verwijderen".

pop-ups uitschakelen en cache wissen stap 3

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Verwijderen van ongewenste programma's:

Verwijder ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker removal from applications folder

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de mcafee - your iphone is infected with 5 viruses! scam gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

McAfee - Your iPhone is infected with 5 viruses! scam verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan mcafee - your iphone is infected with 5 viruses! scam gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan mcafee - your iphone is infected with 5 viruses! scam gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan mcafee - your iphone is infected with 5 viruses! scam gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is pop-up scam?

Een pop-up is een frauduleus bericht (bijv. een valse systeemmelding, foutmelding, viruswaarschuwing) dat is ontworpen om bezoekers van een pagina te verleiden tot bepaalde handelingen. Meestal gebruiken pagina's met pop-up scam tactieken om mensen bang te maken.

Wat is het doel van pop-up scams?

Ze worden voor verschillende doeleinden gebruikt. De meest voorkomende zijn het stelen van gevoelige informatie, het verspreiden van twijfelachtige (of zelfs schadelijke) toepassingen, of het innen van illegale commissies.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

Pop-upoplichting wordt geleverd door websites die worden geopend door aanwezige schadelijke toepassingen, tijdens het bezoeken van pagina's die gebruikmaken van twijfelachtige advertentienetwerken, of via meldingen die worden weergegeven door onbetrouwbare pagina's. In alle gevallen worden deze pagina's niet opzettelijk bezocht.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner kan elke website scannen en onbetrouwbare websites detecteren. Het kan ook pagina's detecteren met pop-up oplichting. Deze applicatie zal u dus waarschuwen wanneer een onbetrouwbare pagina wordt geopend en de toegang tot die pagina beperken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
McAfee - Your iPhone is infected with 5 viruses! scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van McAfee - Your iPhone is infected with 5 viruses! scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.