FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw geen e-mails waarin staat dat uw systeem gehackt is door een Russische hacker

Ook bekend als: "I am a Russian hacker who has access to your operating system" sextortion e-mail
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort e-mail is "I am a Russian hacker who has access to your operating system"?

Na controle van de e-mail "I am a Russian hacker who has access to your operating system", hebben wij vastgesteld dat het om spam gaat die als sextortion scam werkt.

Deze spammail probeert ontvangers te verleiden tot het betalen van losgeld voor niet-bestaande opnames. Met andere woorden, in deze e-mails staat dat de afzender een compromitterende video heeft gemaakt met de ontvanger, en dat deze zal worden gelekt tenzij er losgeld wordt betaald. Benadrukt moet worden dat alle beweringen die in deze spam e-mails worden gedaan vals zijn.

I am a Russian hacker who has access to your operating system email spam campaign

"I am a Russian hacker who has access to your operating system" em-ail scam overzicht

Spam emails met als onderwerp "info Wachten op uw betaling." (kan variëren) beweren dat de apparaten van de ontvangers enkele maanden geleden zijn gehackt.

De niet-bestaande infectie zou hebben plaatsgevonden toen de ontvangers een website voor volwassenen bezochten. De valse malware werd gebruikt om de contacten/correspondentie van de ontvangers te verkrijgen en een opname van hen te maken terwijl zij sites bezochten die expliciete inhoud voor volwassenen bevatten (d.w.z. pornografie).

De oplichtings e-mails dreigen dat de video naar de gestolen contacten zal worden gestuurd - tenzij de ontvangers $1000 in BTC (Bitcoin cryptocurrency) overmaken naar de verstrekte cryptowallet. De e-mails waarschuwen dat de betaling binnen 50 uur moet worden gedaan.

Bovendien maken ze valse dreigementen dat de opnames openbaar zullen worden gemaakt als ontvangers de inhoud van de spambericht bekendmaken.

Zoals vermeld in de inleiding, zijn alle beweringen van de "I am a Russian hacker who has access to your operating system" e-mails nep, en ze vormen geen bedreiging voor de ontvangers.

Overzicht bedreiging:
Naam "I am a Russian hacker who has access to your operating system" sextortion e-mail
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse Claim Besturingssysteem werd geïnfecteerd en gemanipuleerd om een expliciete opname te maken met de e-mailontvanger.
Losgeld bedrag $1000 in Bitcoin cryptocurrency
Contactgegevens cybercriminelen bc1q0tj9nn8vjz996vw5ywd0mwc240n8zefuejax52 (Bitcoin)
Verspreidingsmethodes Misleidende e-mails, bedrieglijke online pop-up advertenties, zoekmachine vergiftiging, verkeerd gespelde domeinen.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Sextortion scam e-mail voorbeelden

Wij hebben talloze sextortion-mails geanalyseerd; "I broke into your computer system using the Wireless network router", "E-mail To You From An Account Of Yours", "Your system has been hacked with a Trojan virus", en "I have been watching you" zijn slechts enkele van onze laatste vondsten.

Spam mail wordt gebruikt voor verschillende oplichtingspraktijken. Zo komt phishing - het stelen van gevoelige gegevens onder valse voorwaarden - veel voor in e-mailspamcampagnes. Bovendien worden bedrieglijke e-mails ook gebruikt om trojans, ransomware en andere malware te verspreiden.

Vooral spammails en -berichten zijn wijdverspreid - daarom raden wij ten zeerste aan voorzichtig te zijn met inkomende e-mail.

Hoe infecteren spamcampagnes computers?

Spammails kunnen besmettelijke bestanden als bijlage en/of koppeling bevatten. Virusbestanden kunnen verschillende formaten hebben, bijvoorbeeld archieven (ZIP, RAR, enz.), uitvoerbare bestanden (.exe, .run, enz.), PDF- en Microsoft Office-documenten, JavaScript, enzovoort. Wanneer een dergelijk bestand wordt geopend, wordt de infectieketen in gang gezet. Microsoft Office-documenten veroorzaken bijvoorbeeld infecties door kwaadaardige macroopdrachten uit te voeren.

Hoe voorkom ik de installatie van malware?

Wij raden het openen/klikken van de bijlagen en koppelingen in verdachte/irrelevante e-mails en berichten sterk af - aangezien dat kan resulteren in een systeeminfectie. Bovendien raden wij aan om Microsoft Office-versies van na 2010 te gebruiken - aangezien deze de modus "Beschermde weergave" hebben die automatische uitvoering van macro opdrachten voorkomt.

Malware verspreidt zich echter niet uitsluitend via spammail. Daarom adviseren wij ook om alleen te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Bovendien moet software worden geactiveerd en bijgewerkt met functies/tools van echte ontwikkelaars - aangezien illegale activeringstools ("cracks") en nepupdates infecties kunnen veroorzaken.

We moeten benadrukken hoe belangrijk het is dat een gerenommeerd antivirusprogramma wordt geïnstalleerd en bijgewerkt. Beveiligingsprogramma's moeten worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en gedetecteerde bedreigingen te verwijderen. Als u al kwaadaardige bijlagen hebt geopend, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te elimineren.

Tekst gepresenteerd in de "I am a Russian hacker who has access to your operating system" scam e-mail:

Subject: info Waiting for your payment.


Hello!
I am a Russian hacker who has access to your operating system.
I also have full access to your account.

 

I've been watching you for a few months now.
The fact is that you were infected with malware through an adult site that you visited.


If you are not familiar with this, I will explain.
Trojan Virus gives me full access and control over a computer or other device.
This means that I can see everything on your screen, turn on the camera and microphone, but you do not know about it.


I also have access to all your contacts and all your correspondence.


Why did your antivirus not detect malware?
Answer: My malware uses the driver, I update its signatures every 4 hours so that your antivirus is silent.


I made a video showing how you satisfy yourself in the left half of the screen, and in the right half you see the video that you watched.
With one click of the mouse, I can send this video to all your emails and contacts on social networks.
I can also post access to all your e-mail correspondence and messengers that you use.


If you want to prevent this,
transfer the amount of $1000 to my bitcoin address (if you do not know how to do this, write to Google: "Buy Bitcoin").


My bitcoin address (BTC Wallet) is: bc1q0tj9nn8vjz996vw5ywd0mwc240n8zefuejax52


After receiving the payment, I will delete the video and you will never hear me again.
I give you 50 hours (more than 2 days) to pay.
I have a notice reading this letter, and the timer will work when you see this letter.


Filing a complaint somewhere does not make sense because this email cannot be tracked like my bitcoin address.
I do not make any mistakes.


If I find that you have shared this message with someone else, the video will be immediately distributed.


Best regards!

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Soorten kwaadaardige e-mails:

Phishing email icon Phishing E-mails

Meestal gebruiken cybercriminelen misleidende e-mails om internetgebruikers ertoe te verleiden hun gevoelige privégegevens, zoals inloggegevens voor verschillende onlinediensten, e-mailaccounts of onlinebankiergegevens, prijs te geven.

Dergelijke aanvallen worden phishing genoemd. Bij een phishingaanval sturen cybercriminelen meestal een e-mail met een logo van een populaire dienst (bijvoorbeeld Microsoft, DHL, Amazon, Netflix), creëren ze urgentie (verkeerd verzendadres, verlopen wachtwoord, enz.) en plaatsen ze een link waarvan ze hopen dat hun potentiële slachtoffers erop zullen klikken.

Na het klikken op de link in zo'n e-mailbericht worden slachtoffers omgeleid naar een valse website die er identiek of zeer vergelijkbaar uitziet als de oorspronkelijke website. Slachtoffers worden dan gevraagd om hun wachtwoord, creditcardgegevens of andere informatie in te voeren die door cybercriminelen wordt gestolen.

Email-virus icon E-mails met kwaadaardige Bijlagen

Een andere populaire aanvalsvector is e-mailspam met kwaadaardige bijlagen die de computers van gebruikers infecteren met malware. Kwaadaardige bijlagen bevatten meestal trojans die in staat zijn wachtwoorden, bankgegevens en andere gevoelige informatie te stelen.

Bij dergelijke aanvallen is het belangrijkste doel van cybercriminelen om hun potentiële slachtoffers over te halen een geïnfecteerde e-mailbijlage te openen. Om dit doel te bereiken, wordt in e-mail meestal gesproken over recent ontvangen facturen, faxen of spraakberichten.

Als een potentieel slachtoffer in de val trapt en de bijlage opent, raakt zijn computer geïnfecteerd en kan de cybercrimineel veel gevoelige informatie verzamelen.

Hoewel het een gecompliceerdere methode is om persoonlijke informatie te stelen (spamfilters en antivirusprogramma's detecteren dergelijke pogingen meestal), kunnen cybercriminelen, als ze succes hebben, een veel breder scala aan gegevens bemachtigen en informatie verzamelen voor een lange periode.

Sextortion email icon Sexafpersing E-mails

Dit is een vorm van phishing. In dit geval ontvangen gebruikers een e-mail waarin wordt beweerd dat een cybercrimineel toegang heeft kunnen krijgen tot de webcam van het potentiële slachtoffer en een video-opname heeft van iemands masturbatie.

Om van de video af te komen, worden slachtoffers gevraagd om losgeld te betalen (meestal met Bitcoin of een andere cryptocurrency). Toch zijn al deze beweringen vals - gebruikers die dergelijke e-mails ontvangen, moeten ze negeren en verwijderen.

Hoe herkent u een kwaadaardige e-mail?

Hoewel cybercriminelen proberen hun lokmails er betrouwbaar uit te laten zien, zijn hier enkele dingen waar u op moet letten als u een phishing-e-mail probeert te herkennen:

  • Controleer het e-mailadres van de afzender ("van"): Ga met uw muis over het "from" adres en controleer of het legitiem is. Als u bijvoorbeeld een e-mail van Microsoft hebt ontvangen, moet u controleren of het e-mailadres @microsoft.com is en niet iets verdachts als @m1crosoft.com, @microsfot.com, @account-security-noreply.com, enz.
  • Controleer op algemene begroetingen: Als de begroeting in de e-mail "Geachte gebruiker", "Geachte @youremail.com", "Geachte gewaardeerde klant" is, moet dit argwaan wekken. Het is gebruikelijk dat bedrijven u bij uw naam noemen. Het ontbreken van deze informatie kan wijzen op een poging tot phishing.
  • Controleer de links in de e-mail: Ga met uw muis over de link die in de e-mail wordt gepresenteerd, als de link die verschijnt verdacht lijkt, klik er dan niet op. Bijvoorbeeld, als u een e-mail van Microsoft hebt ontvangen en de link in de e-mail laat zien dat het naar firebasestorage.googleapis.com/v0 gaat... moet u het niet vertrouwen. Het beste is om niet op de links in de e-mails te klikken, maar om de website van het bedrijf te bezoeken dat u de e-mail in de eerste plaats heeft gestuurd.
  • Vertrouw niet blindelings op e-mailbijlagen: Meestal zullen legitieme bedrijven u vragen om in te loggen op hun website en daar eventuele documenten te bekijken; als u een e-mail met een bijlage hebt ontvangen, is het een goed idee om deze te scannen met een antivirustoepassing. Geïnfecteerde e-mailbijlagen zijn een veelvoorkomende aanvalsvector die door cybercriminelen wordt gebruikt.

Om het risico op het openen van phishing en kwaadaardige e-mails te minimaliseren, raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Voorbeeld van een spam e-mail:

Voorbeeld van een spam e-mail

Wat moet u doen als u in een e-mailscam getrapt bent?

  • Als u op een link in een phishing-e-mail hebt geklikt en uw wachtwoord hebt ingevoerd - moet u uw wachtwoord zo snel mogelijk wijzigen. Meestal verzamelen cybercriminelen gestolen inloggegevens om deze vervolgens te verkopen aan andere groepen die ze voor kwaadaardige doeleinden gebruiken. Als u uw wachtwoord tijdig wijzigt, bestaat de kans dat criminelen niet genoeg tijd hebben om schade aan te richten.
  • Als u uw creditcardgegevens hebt ingevoerd - neem dan zo snel mogelijk contact op met uw bank en leg de situatie uit. Er is een goede kans dat u uw gecompromitteerde creditcard moet annuleren en een nieuwe moet aanvragen.
  • Als u tekenen van identiteitsdiefstal ziet - moet u onmiddellijk contact opnemen met de Federal Trade Commission. Deze instelling zal informatie over uw situatie verzamelen en een persoonlijk herstelplan opstellen.
  • Als u een kwaadaardige bijlage hebt geopend - uw computer is waarschijnlijk geïnfecteerd, moet u deze scannen met een betrouwbare antivirustoepassing. Voor dit doel, raden wij u aan gebruik te maken van Combo Cleaner.
  • Help andere internetgebruikers - meld phishing-e-mails bij de Anti-Phishing Working Group, het Internet Crime Complaint Center van de FBI, het National Fraud Information Center en het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom heb ik deze e-mail ontvangen?

Spam emails zijn niet persoonlijk; duizenden gebruikers ontvangen identieke berichten.

Is mijn computer daadwerkelijk gehackt en heeft de afzender enige informatie?

Nee, alle beweringen in de "I am a Russian hacker who has access to your operating system" e-mail - zijn nep. Daarom vormt deze e-mail geen bedreiging voor u.

Hoe zijn cybercriminelen aan mijn e-mailwachtwoord gekomen?

Er zijn verschillende mogelijke redenen. Het kan het resultaat zijn van e-mail "spoofing" (d.w.z. dat de oplichters niet daadwerkelijk toegang hebben tot uw e-mailaccount). Het kan ook zijn dat u ooit het slachtoffer bent geworden van een phishing-scam. U hebt bijvoorbeeld uw inloggegevens voor uw e-mailaccount ingevoerd op een valse webpagina voor het aanmelden van e-mail (deze sites worden vaak gepromoot via spam waarin erop wordt aangedrongen de account bij te werken, waarin wordt beweerd dat berichten de inbox niet hebben bereikt, enzovoort). De minst waarschijnlijke reden hiervoor zou een datalek zijn bij u of bij een serviceprovider.

Ik heb cryptocurrency gestuurd naar het adres dat in deze e-mail wordt gepresenteerd, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Cryptocurrency transacties zijn vrijwel niet te traceren, en dat maakt ze onomkeerbaar. Daarom zult u niet in staat zijn om uw geld terug te krijgen.

Ik heb mijn persoonlijke gegevens verstrekt toen ik werd misleid door een spam e-mail, wat moet ik doen?

Als u persoonlijk identificeerbare of andere gevoelige gegevens hebt verstrekt (bijv. ID-kaartgegevens, creditcardnummers, enz.) - neem dan onmiddellijk contact op met de relevante autoriteiten. En als u inloggegevens hebt verstrekt - wijzig de wachtwoorden van alle mogelijk gecompromitteerde accounts en stel de officiële ondersteuning daarvan onmiddellijk op de hoogte.

Ik heb een spambericht gelezen maar de bijlage niet geopend, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het openen van een spambericht leidt niet tot een systeeminfectie. Malware download-/installatieprocessen worden geactiveerd wanneer bijlagen of koppelingen in deze e-mails worden geopend.

Ik heb een bestand gedownload en geopend dat bij een spambericht was gevoegd, is mijn computer geïnfecteerd?

Als het een uitvoerbaar bestand was (.exe, .run, enz.) - zeer waarschijnlijk, wel - is uw systeem geïnfecteerd. Aan de andere kant kunnen documentformaten (.pdf, .doc, .xls, etc.) extra handelingen vereisen (bijv. macro-opdrachten inschakelen) - om te beginnen met het downloaden/installeren van malware.

Verwijdert Combo Cleaner malware-infecties in e-mailbijlagen?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Merk op dat het uitvoeren van een volledige systeemscan van cruciaal belang is - aangezien kwaadaardige programma's van hoge kwaliteit zich meestal diep in systemen verbergen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
I am a Russian hacker who has access to your operating system sextortion e-mail QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "I am a Russian hacker who has access to your operating system" sextortion e-mail op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.