FacebookTwitterLinkedIn

Hoe adware met de naam Settings van het besturingssysteem verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van Settings adware
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort software is Settings?

Settings is de naam van een toepassing die we hebben ontdekt na het downloaden van software van een louche website en gekraakte software distributie pagina. Tijdens de analyse ontdekten we dat het draait in het Taakbeheer als "Settings software Copyright © 2021" (de procesnaam kan variëren). Het doel van deze toepassing is het genereren van opdringerige advertenties (het functioneert als adware).

Settings adware installation folder

Settings adware in detail

Settings adware overspoelt gebruikers met ongewenste advertenties en verzamelt mogelijk verschillende gegevens. Klikken op advertenties weergegeven door Settings adware kan resulteren in het openen van dubieuze pagina's (bijv. verschillende oplichting, download sites voor andere schaduwrijke apps). Het is belangrijk te vermelden dat adware advertenties kan tonen die ontworpen zijn om ongewenste apps te downloaden/installeren.

Settings adware kan browsing gegevens of zelfs persoonlijke informatie verzamelen. Als dat het geval is, kunnen de ontwikkelaars de verzamelde gegevens misbruiken om identiteiten te stelen, persoonlijke accounts te kapen, en voor andere doeleinden.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Settings adware
Type bedreiging Adware
Detectienamen (Installer) Avast (Win32:DropperX-gen [Drp]), Combo Cleaner (Gen:Variant.Jaik.49613), ESET-NOD32 (Meerdere detecties), Kaspersky (Backdoor.Win32.Manuscrypt.h), volledige list (VirusTotal)
Detectienamen (Settings.exe) CrowdStrike Falcon (Win/grayware_confidence_60% (W)), Gridinsoft (Adware.Win64.Gen.ca), Zillya (Adware.Alien.Win32.23), volledige list (VirusTotal)
Procesnaam Settings software Copyright © 2021
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pagina's en pop-upadvertenties, gekraakte softwaredistributiepagina's, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, torrentbestanddownloads.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over de Settings adware 

Settings adware wordt verspreid met behulp van misleidende methoden. Tegelijkertijd kan het worden gepromoot als een nuttige, legitieme toepassing. Het draait als "Settings software Copyright © 2021" in het taakbeheer en installeert zich in de "User/AppData/Roaming/Settings" map. Als deze toepassing is geïnstalleerd op het besturingssysteem, moet het onmiddellijk worden verwijderd.

Meer adware voorbeelden zijn Files Download Now, Text Info, en Frame Order.

Hoe heeft Settings adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Settings adware installeert na het volgen van de instructies op een misleidende pagina en met behulp van het installatieprogramma gedownload van een gekraakte software distributie pagina. Schermafbeeldingen van deze pagina's worden hieronder gegeven. Deze adware wordt verspreid via bedrieglijke methodes.

Ook wordt adware vaak verspreid via misleidende advertenties en downloaders/installers voor andere software. Software gebundeld met adware heeft "Aangepaste", "Geavanceerde", of andere instellingen in zijn installatieprogramma. Adware installeert zich na het installeren van die software zonder deze instellingen te wijzigen.

Hoe voorkom ik de installatie van ongewenste toepassingen?

Download applicaties van officiële websites en platforms. Vertrouw geen bestanden en apps die zijn gedownload van schaduwrijke pagina's, downloaders van derden, P2P-netwerken en soortgelijke bronnen. Klik ook niet op advertenties en meldingen die door dubieuze sites worden weergegeven. Deselecteer optionele (ongewenste) installaties voordat u software installeert.

Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Settings adware draait in taakbeheer als "Instellingen software Copyright © 2021":

settings adware die draait in het taakbeheer als Instellingen software Copyright © 2021

Misleidende websites gebruikt voor de verspreiding van de Settings adware:

settings adware gekraakt software verspreiding website adware.jpg settings adware louche website die adware promoot

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Settings adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste add-ons voor de browser te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van Settings adware uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Instellingen" of andere recentelijk geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van Settings adware uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van settings adware, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van Settings adware uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van Settings adware uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van settings adware kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van settings adware, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van settings adware van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van settings adware of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23956-settings-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Het kan de surfervaring op het web verminderen door de inhoud van websites te overspoelen met advertenties. Ook kan het een computer vertragen, de privacy schenden, een webbrowser kapen door de instellingen te wijzigen en (of) andere problemen veroorzaken.

Wat doet adware?

Het doel van adware is om gebruikers te voeden met ongewenste advertenties (banners, coupons, pop-ups, en andere advertenties).

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Meestal verdienen ze geld aan adware door deel te nemen aan verschillende affiliate programma's om producten, websites of diensten te promoten.

Zal Combo Cleaner Settings adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en adware verwijderen. Het gebruik van software zoals Combo Cleaner voor verwijdering zal alle bestanden en andere onderdelen die behoren tot adware verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Settings adware QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Settings adware op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.