FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de "BlockAll - block ads" adware verwijderen en de advertenties die het weergeeft

Ook bekend als: Advertenties van BlockAll - block ads
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is "BlockAll - block ads"?

Bij het inspecteren van bedrieglijke websites ontdekten onze onderzoekers de browserextensie "BlockAll - block ads". In het promotiemateriaal wordt deze extensie aangeprezen als een ad-blocking tool (adblocker). Na het analyseren van "BlockAll - block ads", stelden we vast dat het in plaats daarvan werkt als advertentie-ondersteunde software (adware).

BlockAll - block ads adware vragen om machtigingen

"BlockAll - block ads" adware overzicht

Adware is ontworpen om advertenties weer te geven op bezochte websites en/of verschillende interfaces. Deze advertenties promoten onbetrouwbare/schadelijke websites en software, online oplichting, en zelfs malware. Bovendien kunnen sommige opdringerige advertenties downloads/installaties uitvoeren zonder toestemming van de gebruiker - zodra erop geklikt is.

Legitieme producten die u via deze advertenties tegenkomt, worden waarschijnlijk niet door hun eigenlijke ontwikkelaars gepromoot. Deze promotie wordt voornamelijk uitgevoerd door oplichters die misbruik maken van de affiliate programma's van de producten om onwettige commissies te verwerven.

Het is opmerkelijk dat door advertenties ondersteunde software bepaalde voorwaarden kan stellen (bijv. compatibele browser/apparaat of geolocatie van de gebruiker, bezoeken aan specifieke sites, enz. Of "BlockAll - block ads" (of andere adware) advertenties weergeeft of niet, doet niet ter zake - de aanwezigheid ervan op een systeem brengt de veiligheid van apparaten/gebruikers hoe dan ook in gevaar.

Bovendien heeft "BlockAll - block ads" functionaliteiten om gegevens te traceren. Door advertenties ondersteunde software verzamelt gewoonlijk browsing-gerelateerde informatie, persoonlijk identificeerbare gegevens, gebruikersnamen/wachtwoorden, creditcardnummers, enzovoort. De verzamelde gegevens kunnen vervolgens worden gedeeld met en/of verkocht aan derden.

Samengevat kan de aanwezigheid van software als "BlockAll - block ads" op apparaten leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van BlockAll - block ads
Type bedreiging Adware, Ongewenste advertenties, Pop-up Virus
Browser Extensie(s) BlockAll - block ads
Veronderstelde functionaliteit Adblocker, ad-blocking tool
Symptomen U ziet advertenties die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

We hebben talloze adware-exemplaren geanalyseerd; Movies Craver, reuse tab, en Ultimate Ad Eraser zijn slechts een paar voorbeelden van onze laatste vondsten. Door advertenties ondersteunde software lijkt meestal legitiem en biedt "nuttige" functies. Echter, deze functies werken zelden zoals beloofd, en in de meeste gevallen - werken ze helemaal niet.

Hoe heeft "BlockAll - block ads" zich op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben "BlockAll - block ads" van zijn officiële download webpagina gehaald. Adware wordt ook vaak gepromoot op scam websites. De meeste gebruikers komen op deze pagina's terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, verkeerd getypte URL's, opdringerige advertenties, spam-browsermeldingen of geïnstalleerde adware (met browser force-opening mogelijkheden).

Bovendien kan door reclame ondersteunde software worden gebundeld (samengepakt) met gewone programma's. Downloaden via dubieuze kanalen (bijv. onofficiële en gratis file-hosting websites, P2P sharing netwerken, etc.) en overhaaste installaties - verhogen het risico dat gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om adware te verspreiden. Wanneer op sommige van deze advertenties wordt geklikt, kunnen ze scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe kan ik de installatie van adware vermijden?

Wij raden ten sterkste aan software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde kanalen. Bovendien is het belangrijk om bij het installeren de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te inspecteren, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken en u af te melden voor alle aanvullingen.

Een andere aanbeveling is om voorzichtig te zijn bij het browsen - aangezien onwettige en kwaadaardige inhoud onschuldig lijkt. Bijvoorbeeld, opdringerige advertenties zien er onschuldig uit maar leiden om naar zeer twijfelachtige sites (b.v., gokken, adult-dating, pornografie, enz.).

Als u dergelijke advertenties/omleidingen tegenkomt, controleer dan het systeem en verwijder onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met "BlockAll - block ads", raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de officiële promotie website van de "BlockAll - block ads" adware:

BlockAll - block ads adware officiële promotie site

Screenshot van een website die gebruikt wordt om "BlockAll - block ads" adware te promoten:

BlockAll - block ads adware die website promoot 2

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

"BlockAll - block ads" adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

BlockAll - block ads adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar "BlockAll - block ads", selecteer dit item en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing (die "BlockAll - block ads" advertenties veroorzaakt), scant u uw computer op overgebleven ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder "BlockAll - block ads" adware van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

BlockAll - block ads uit Google Chrome verwijderen stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "BlockAll - block ads", selecteer dit item en klik op het icoon met de prullenbak.

BlockAll - block ads advertenties uit Google Chrome verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van blockall - block ads, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

BlockAll - block ads advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox-menu firefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder "BlockAll - block ads".

BlockAll - block ads advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van blockall - block ads kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van blockall - block ads, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van blockall - block ads van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van blockall - block ads of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23900-blockall-block-ads-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan de browse-ervaring en de systeemprestaties verminderen. Het wordt ook beschouwd als een bedreiging voor de privacy, omdat deze software meestal gegevens kan traceren. Bovendien kunnen advertenties die door adware worden geleverd misleidend zijn en ernstige problemen veroorzaken (bv. systeeminfecties, financiële verliezen, enz.).

Wat doet adware?

Adware staat voor advertentie-ondersteunde software. Het is ontworpen om advertenties weer te geven op bezochte websites en/of andere interfaces. Deze software kan ook in staat zijn om webpagina's geforceerd te openen en privégegevens te verzamelen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware-ontwikkelaars maken voornamelijk winst via affiliate programma's in de vorm van commissies voor de promotie van verschillende websites, software, producten, diensten en dergelijke.

Zal Combo Cleaner "BlockAll - block ads" adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner is in staat om apparaten te scannen en geïnstalleerde adware-type toepassingen te verwijderen. Het moet vermeld worden dat handmatige verwijdering (zonder hulp van beveiligingsprogramma's) mogelijk niet effectief is. In sommige gevallen, zelfs nadat de software zelf (handmatig) is verwijderd - blijven er diverse overblijfselen (bestanden) in het systeem achter. Bovendien kunnen de resterende componenten blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom is het cruciaal om adware grondig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van BlockAll - block ads QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van BlockAll - block ads op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.