FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderen van de meldingen/advertenties weergegeven door cauthaushoas.com

Ook bekend als: Advertenties van cauthaushoas.com
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is cauthaushoas[.]com?

Tijdens het inspecteren van twijfelachtige websites, ontdekte ons onderzoeksteam de cauthaushoas[.]com malafide webpagina. Deze is ontworpen om dubieuze inhoud te hosten, spam voor browsermeldingen te promoten en bezoekers om te leiden naar andere (waarschijnlijk onbetrouwbare/malijke) sites.

De meeste gebruikers komen op websites zoals cauthaushoas[.]com terecht via pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken.

cauthaushoas[.]com pop-up doorverwijzingen

Cauthaushoas[.]com overzicht

Het gedrag van malafide webpagina's (d.w.z. wat ze laden en/of promoten) kan afhangen van het IP-adres/geolocatie van de bezoeker.

Toen we cauthaushoas[.]com inspecteerden, kregen we een laadbalk te zien en misleidende instructies - "Klik op de knop Toestaan om u te abonneren op de pushmeldingen en verder te kijken" - die impliceren dat gebruikers de pagina moeten inschakelen om browsermeldingen weer te geven om verder te kunnen kijken naar online inhoud.

Malafide sites gebruiken meldingen om opdringerige advertentiecampagnes te voeren. De geleverde meldingen/advertenties promoten online oplichting, onbetrouwbare/schadelijke websites en software, en zelfs malware.

Samengevat, via sites als cauthaushoas[.]com - kunnen gebruikers systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van cauthaushoas.com
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen Heimdal Security (Malicious), Volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Dienend IP adres 172.67.177.129
Geobserveerde domeinen m.cauthaushoas[.]com; z.cauthaushoas[.]com; o.cauthaushoas[.]com; r.cauthaushoas[.]com; i.cauthaushoas[.]com; l.cauthaushoas[.]com; b.cauthaushoas[.]com; p.cauthaushoas[.]com; d.cauthaushoas[.]com; j.cauthaushoas[.]com; y.cauthaushoas[.]com
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, valse beweringen op bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browsermelding spam in het algemeen

Het Internet zit vol met malafide websites, en wij hebben er duizenden geïnspecteerd. Highpotencysecurity[.]com, kxcdn[.]com, en primerewardz[.]com zijn slechts een paar voorbeelden van onze nieuwste vondsten.

Deze webpagina's tonen browsermeldingen die voornamelijk misleidend en schadelijk materiaal promoten. Hoewel betrouwbare ontwikkelaars/makers geen notificatiespam gebruiken voor advertentiedoeleinden, kunnen hun producten toch via deze advertenties worden aangetroffen. Dit komt omdat de promotie wordt gedaan door oplichters die misbruik maken van de affiliate programma's van de producten om onwettige commissies te verkrijgen.

Hoe heeft cauthaushoas[.]com toestemming gekregen om spamberichten te versturen?

Websites kunnen geen browsermeldingen leveren zonder toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk cauthaushoas[.]com op een bepaald moment bezocht en toestemming gegeven om deze advertenties weer te geven. Met andere woorden, geklikt op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een analoge optie die op deze webpagina wordt gepresenteerd.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spamberichten afleveren?

Als u een verdachte website bezoekt, sta dan niet toe dat deze browsermeldingen levert (d.w.z., druk niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", etc.). Wij raden u aan de verzoeken om meldingen van dergelijke pagina's te negeren of te weigeren (d.w.z. te klikken op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", etc.).

Als uw browser voortdurend ongevraagd dubieuze sites forceert te openen, kan dit te wijten zijn aan de aanwezigheid van adware. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Screenshot van een melding/advertentie geleverd door cauthaushoas[.]com website:

Advertentie geleverd door cauthaushoas[.]com site

Weergave van de cauthaushoas[.]com website (GIF):

cauthaushoas[.]com website weergave (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door cauthaushoas[.]com in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Websites kunnen geen meldingen weergeven zonder toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk cauthaushoas[.]com bezocht en geklikt op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of een gelijkaardige optie die op deze pagina wordt voorgesteld.

Ik heb geklikt op advertenties met meldingen, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, het klikken op een browsermelding zal geen systeeminfectieprocessen in gang zetten. Echter, de inhoud gepromoot via deze advertenties kan leiden tot ernstige problemen (inclusief malware infecties).

Is cauthaushoas[.]com een virus?

Nee, cauthaushoas[.]com wordt niet beschouwd als een virus, maar het kan wel virusinhoud onderschrijven. Malafide webpagina's promoten online oplichting, onbetrouwbare/schadelijke toepassingen, en malware.

Zal Combo Cleaner cauthaushoas[.]com advertenties automatisch verwijderen of zijn handmatige stappen nog steeds vereist?

Ja, Combo Cleaner kan systemen scannen en alle machtigingen verwijderen die aan cauthaushoas[.]com zijn gegeven. Het kan ook verdere toegang tot deze en andere malafide, oplichterij en kwaadaardige websites beperken. Daarom zullen extra stappen onnodig zijn

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van cauthaushoas.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van cauthaushoas.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.