FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u de Words malware van uw besturingssysteem

Ook bekend als: Words virus
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Wat is Words malware?

Words is de naam van een kwaadaardig programma, dat ons onderzoeksteam vond tijdens het inspecteren van nep "gekraakte" software download sites. De Words malware is in staat om onbetrouwbare en gevaarlijke websites geforceerd te openen, en het kan ook andere schadelijke eigenschappen hebben.

Het is opmerkelijk dat dit programma probeert de detectie door gebruikers te vermijden door gebruik te maken van het Microsoft Word pictogram en de procesnaam "words" in het Taakbeheer.

Words malware installatiemap

Words malware overzicht

Na installatie van Words op onze testmachine, ontdekten we dat het verschillende webpagina's force-opent. Meestal veroorzaakt software met dergelijke mogelijkheden omleidingen naar sites die twijfelachtige inhoud promoten (gokken, pornografie, adult-dating, etc.), online oplichting (phishing, nep: virus en verouderde software waarschuwingen, loterijen, beloningsprogramma's, giveaways, etc.), ongewenste en gevaarlijke toepassingen, en zelfs malware.

Het is niet onwaarschijnlijk dat Words aanvullende kwaadaardige functionaliteiten hebben. Malware is vaak multifunctioneel, en de ontwikkelaars voegen er vaak functies aan toe.

De meest voorkomende functies zijn: het installeren van andere malware (kettinginfecties), spionage (bijv. keylogging, opname van audio en video via microfoons en webcams, enz.), het versleutelen van gegevens en/of het vergrendelen van het scherm van het apparaat (ransomware), het misbruiken van systeembronnen om cryptocurrency te minen (cryptominers), het stelen van bestanden en gegevens van systemen en geïnstalleerde apps, het vervangen van informatie die naar het klembord is gekopieerd, enz.

Bovendien werd het installatieprogramma dat Words verspreidde ook gebundeld met andere ongewenste software. Daarom kunnen gebruikers ook adware, browser hijacker, en andere infecties ervaren.

Kortom, Words infecties kunnen leiden tot ernstige privacy problemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal. Als u vermoedt dat Words uw systeem heeft geïnfiltreerd, raden wij u aan een anti-virus te gebruiken om het onmiddelijk te verwijderen.

Overzicht bedreiging
Naam Words virus
Type bedreiging Malware, Ongewenste omleidingen, Ongewenste advertenties, Pop-up Virus
Detectienamen (malicious installer) Avast (Win32:Trojan-gen), Combo Cleaner (Dropped:Trojan.GenericKD.49007540), ESET-NOD32 (Meerdere detecties), Kaspersky (Trojan.Win32.Agent.xapfll), Microsoft (Trojan:MSIL/RedLineStealer.AH!MTB), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (Words) Avast (Win32:AdwareX-gen [Adw]), Combo Cleaner (Gen:Variant.Bulz.543135), ESET-NOD32 (een variant van MSIL/Adware.CsdiMonetize.B), Kaspersky (Trojan-Downloader.MSIL.CSDI.gen), Microsoft (Trojan:Win32/Conteban.A!ml), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Malafide procesnaam words
Symptomen Ongevraagde omleidingen naar verdachte en mogelijk kwaadaardige sites.
Verspreidingsmethodes Gekraakte software-installers, geïnfecteerde e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering.
Schade Verminderde computerprestaties, ernstige privacyproblemen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Malware voorbeelden

Wij hebben uitgebreide ervaring met het onderzoeken van malware infecties - wij hebben duizenden kwaadaardige programma's geanalyseerd. Dllhost.exe malware, 3Ex2BJT2aiqDJKPAFeuWMbB4T6MhML384p, Burmilla Stealer - zijn slechts een paar voorbeelden van onze nieuwste vondsten.

Malware kan een breed scala aan functionaliteiten hebben, die in verschillende combinaties kunnen voorkomen. Het maakt echter niet uit hoe kwaadaardige software werkt - de aanwezigheid ervan op een systeem brengt de veiligheid van apparaten en gebruikers in gevaar. Daarom moeten alle bedreigingen onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Hoe installeerde Words zich op mijn computer?

We hebben Words verkregen van een nep "gekraakte" software download website. Dit programma wordt echter waarschijnlijk ook via andere methoden verspreid.

De meest populaire technieken om malware te verspreiden zijn: kwaadaardige bijlagen en koppelingen in spam e-mails/berichten, drive-by (stiekeme en misleidende) downloads, onbetrouwbare downloadkanalen (bijv. freeware en sites van derden, Peer-to-Peer sharing netwerken, etc.), illegale programma activerings ("cracking") tools, online oplichting, en nep updates.

Hoe voorkom ik de installatie van malware?

Wij raden ten zeerste aan om alleen te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Bovendien moeten alle programma's worden geactiveerd en bijgewerkt met hulpprogramma's van legitieme ontwikkelaars.

We adviseren om voorzichtig te zijn met inkomende mail. De bijlagen en koppelingen in verdachte/irrelevante e-mails en berichten - mogen niet worden geopend, omdat dat kan leiden tot een malware-infectie.

Het is van cruciaal belang dat een betrouwbare antivirusprogramma wordt geïnstalleerd en bijgewerkt. Beveiligingssoftware moet worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en gedetecteerde/mogelijke bedreigingen te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met Words, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze malware automatisch te verwijderen.

Screenshot van de installatie setup van Words malware:

Official Words malware installer

Schermafbeelding van het Words malware proces in Windows Taakbeheer ("words" procesnaam):

Words malware proces op Taakbeheer (words - procesnaam)

Screenshot van de nep "gekraakte" software download website die gebruikt wordt om Words malware te promoten:

Website met nep gekraakte software die Words malware promoot

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Words malware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Words malware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar verdachte toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van mogelijk ongewenste toepassingen, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware from Internet browsers:

Op het moment van onderzoek installeerde Words malware geen browser plug-ins op Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox, maar werd het gebundeld met adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit uw internet browsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Words advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Words advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van words virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Words advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon(in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Words advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van words virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de words virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23828-words-malware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met Words malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

Nee, Words' verwijdering vereist niet zulke drastische maatregelen.

Wat zijn de grootste problemen die Words malware kan veroorzaken?

De gevaren die een kwaadaardig programma met zich meebrengt zijn afhankelijk van de mogelijkheden en de modus operandi van de cybercriminelen. Words is ontworpen om bedrieglijke en kwaadaardige websites geforceerd te openen, wat ernstige problemen kan veroorzaken. In het algemeen kunnen malware-infecties leiden tot ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Wat is het doel van Words-malware?

Het primaire gebruik van malware is om inkomsten te genereren voor de cybercriminelen. Kwaadaardige programma's kunnen echter ook worden gebruikt om cybercriminelen te amuseren, processen te verstoren (bijv. websites, diensten, bedrijven, organisaties, enz.), persoonlijke wraakacties uit te voeren, en politiek/geopolitiek gemotiveerde aanvallen te lanceren.

Hoe heeft Words malware mijn computer geïnfiltreerd?

Words is met name verspreid via nep "gekraakte" programma download websites. De meest gebruikte methoden voor het verspreiden van malware zijn: drive-by downloads, spam e-mails en berichten, online oplichting, onofficiële en freeware download sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, nep updates, en illegale software activatie tools ("cracks"). Sommige kwaadaardige programma's kunnen zichzelf ook verspreiden via lokale netwerken en verwisselbare opslagapparaten (bijv. externe harde schijven, USB-sticks, enz.).

Beschermt Combo Cleaner mij tegen malware?

Ja, Combo Cleaner is ontworpen om systemen te scannen en malware-infecties te detecteren en verwijderen. Het is in staat om de meeste bekende kwaadaardige software-infecties te verwijderen. Het moet echter worden benadrukt dat het uitvoeren van een volledige systeemscan essentieel is - aangezien high-end malware zich meestal diep in systemen verbergt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Words virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Words virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.