FacebookTwitterLinkedIn

Instructies voor het verwijderen van malware die zich voordoet als het dllhost.exe proces

Ook bekend als: dllhost.exe virus
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Wat is Dllhost.exe malware?

Tijdens het inspecteren van nep "gekraakte" software download websites, ontdekten we het Dllhost.exe kwaadaardige programma. Het vermomt zich als het legitieme Windows proces - dllhost.exe (COM Surrogate), en probeert zo te voorkomen dat het wordt weergegeven op Taakbeheer als verdacht.

Dllhost.exe malware installatiemap

Dllhost.exe malware overzicht

Na succesvolle installatie op onze test machine, ontdekten we dat het Dllhost.exe kwaadaardige programma in staat is om websites geforceerd te openen. Software met deze mogelijkheid opent sites die twijfelachtige inhoud promoten (bijv. adult-dating, pornografie, gokken, etc.), online oplichting (bijv. nep: fouten, viruswaarschuwingen, verouderde softwarewaarschuwingen, loterijen, beloningsprogramma's, giveaways, etc.), phishing, schadelijke apps, en zelfs malware.

Kwaadaardige software kan echter zeer uiteenlopende functies hebben, en wordt vaak geüpdatet met extra functies. Vandaar kan de volledige lijst van de mogelijkheden van het Dllhost.exe programma verschillen en veranderen.

De meest populaire malware-functies zijn: spionage (bijv. keylogging, live-streaming/opname van audio en video, enz.), het stelen van bestanden en gegevens van systemen en geïnstalleerde toepassingen, versleuteling van gegevens en/of vergrendeling van het scherm van het apparaat (ransomware), installatie van aanvullende schadelijke programma's, vervanging van klembordgegevens, misbruik van systeembronnen om cryptocurrency te minen (cryptominers), enzovoort.

Bovendien, de installatie setup die Dllhost.exe infiltreerde in ons test systeem was gebundeld met andere dubieuze software. Vandaar kunnen gebruikers ook adware (reclame weergeven), browser hijacker (browser wijzigen en omleiden veroorzaken), en diverse andere infecties ervaren.

Kortom, software zoals Dllhost.exe geïnfiltreerd in een apparaat kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacy problemen, financiële verliezen, en zelfs identiteitsdiefstal. Als u vermoedt dat uw systeem is geïnfecteerd met Dllhost.exe malware, raden wij u aan een anti-virus te gebruiken om het onmidellijk te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam dllhost.exe virus
Type bedreiging Malware, Unwanted redirects, Unwanted ads, Pop-up Virus
Detectienamen (malicious installer) Avast (Win32:PWSX-gen [Trj]), Combo Cleaner (Gen:Variant.Jaik.49613), ESET-NOD32 (Meerdere detecties), Kaspersky (UDS:Backdoor.Win32.Manuscrypt.gen), Microsoft (Trojan:Win32/AgentTesla!ml), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (Dllhost.exe) Avast (Win32:Trojan-gen), Combo Cleaner (Trojan.GenericKD.50272135), ESET-NOD32 (een variant van Win32/GenKryptik.FTZS), Kaspersky (HEUR:Trojan-Spy.Win32.Stealer.gen), Microsoft (Trojan:Win32/AgentTesla!ml), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Kwaadaardig procesnaam dllhost.exe
Symptomen Ongevraagde omleidingen naar verdachte en mogelijk kwaadaardige sites.
Verspreidingsmethodes Gekraakte software-installers, geïnfecteerde e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering.
Schade Verminderde computerprestaties, ernstige privacyproblemen, mogelijke bijkomende malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Malware voorbeelden

Wij hebben duizenden schadelijke programma's geanalyseerd; Burmilla Stealer, NetDooka RAT, Stealerium, en Bumblebee zijn slechts enkele voorbeelden van onze meest recente vondsten.

Malware kan verschillende capaciteiten hebben die in verschillende combinaties kunnen voorkomen. Deze software kan ook voor verschillende doeleinden worden gebruikt, variërend van persoonlijke vendetta's tot politieke/geopolitieke aanvallen. Maar hoe malware ook werkt, de aanwezigheid ervan op een systeem brengt de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker in gevaar. Daarom moeten alle bedreigingen die in een systeem aanwezig zijn, onmiddellijk na detectie worden verwijderd.

Hoe heeft Dllhost.exe zich op mijn computer geïnstalleerd?

Zoals vermeld in de inleiding, verkregen we Dllhost.exe malware van een nep "gekraakte" software website. Echter, malware wordt verspreid met behulp van verschillende dubieuze methoden, en Dllhost.exe is waarschijnlijk geen uitzondering.

De meest voorkomende verspreidingsmethodes voor malware zijn: drive-by (stiekeme en misleidende) downloads, schadelijke bijlagen en koppelingen in spam e-mails en berichten, online oplichting, illegale programma-activeringstools ("cracks"), nep-updates, P2P sharing netwerken (bijv. Torrent clients, eMule, Gnutella, etc.), freeware en download websites van derden, enzovoort.

Hoe voorkom ik de installatie van malware?

Wij raden ten zeerste aan om alleen te downloaden van officiële en geverifieerde kanalen. Het is essentieel om software te activeren en te updaten met functies/tools van echte ontwikkelaars, aangezien illegale activerings ("cracking") tools en nep-updates malware kunnen bevatten.

Wij raden ook af om de bijlagen en koppelingen in verdachte/irrelevante e-mails en berichten te openen - aangezien dit kan leiden tot een systeeminfectie.

Het is van het grootste belang een betrouwbaar antivirusprogramma te installeren en up-to-date te houden. Beveiligingsprogramma's moeten worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en gedetecteerde bedreigingen en problemen te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met Dllhost.exe, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze malware automatisch te verwijderen.

Screenshot van Dllhost.exe malware's installatie setup:

Dllhost.exe malware installer

Screenshot van het Dllhost.exe malware proces in Windows Taakbeheer ("dllhost.exe" procesnaam):

Dllhost.exe malware proces op Taakbeheer (dllhost.exe - procesnaam)

Screenshot van de nep "gekraakte" software download website die gebruikt wordt om Dllhost.exe malware te promoten:

Valse gekraakte software website die Dllhost.exe malware promoot

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Dllhost.exe malware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Dllhost.exe malware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar mogelijk ongewenste toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassingen, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder adware van Internet browsers:

Op het moment van onderzoek, installeerde Dllhost.exe malware geen browser plug-ins op Microsoft Edge, Google Chrome of Mozilla Firefox, echter, het was gebundeld met adware. Daarom wordt u geadviseerd om alle mogelijk ongewenste browser add-ons uit uw internetbrowsers te verwijderen.

Video die toont hoe mogelijk ongewenste browser add-ons te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Het verwijderen van Dllhost.exe advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icoon(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van Dllhost.exe advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van dllhost.exe virus, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Dllhost.exe advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoon firefox menu icoon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Dllhost.exe advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van dllhost.exe virus kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de dllhost.exe virus, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23826-dllhostexe-malware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met Dllhost.exe malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

Nee, Dllhost.exe malware kan worden verwijderd zonder formatteren.

Wat zijn de grootste problemen die Dllhost.exe malware kan veroorzaken?

De bedreigingen die door een kwaadaardig programma hangt af van zijn capaciteiten en de doelen van de cybercriminelen. Dllhost.exe is ontworpen voor het force-openen van onbetrouwbare, bedrieglijke en schadelijke websites - waardoor gebruikers een breed scala aan ernstige problemen kunnen ondervinden. In het algemeen, kunnen malware infecties leiden tot ernstige privacy problemen, financiële verliezen, en zelfs identiteitsdiefstal.

Wat is het doel van Dllhost.exe malware?

Meestal wordt malware gebruikt om inkomsten te genereren. Andere redenen zijn echter: amusement van de cybercriminelen, verstoring van processen (bijv. websites, diensten, bedrijven, instellingen, enz.), persoonlijke wrok, en politieke / geopolitieke aanvallen.

Hoe heeft Dllhost.exe malware mijn computer geïnfiltreerd?

Het Dllhost.exe schadelijke programma is waargenomen dat het wordt verspreid via nep "gekraakte" software download websites. Malware wordt ook vaak verspreid via drive-by downloads, spam mail, onbetrouwbare download bronnen (bijv. onofficiële en gratis file-hosting sites, P2P sharing netwerken, etc.), online oplichting, illegale programma activering ("kraken") tools, en nep-updates. Bovendien kunnen sommige kwaadaardige programma's zichzelf verspreiden via lokale netwerken en verwisselbare opslagapparaten (bijv. externe harde schijven, USB-sticks, enz.).

Beschermt Combo Cleaner mij tegen malware?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Het is opmerkelijk dat geavanceerde kwaadaardige software zich meestal diep in systemen verbergt - daarom is het uitvoeren van een volledige systeemscan van cruciaal belang.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
dllhost.exe virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van dllhost.exe virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.