FacebookTwitterLinkedIn

Verwijderingsinstructies voor programma's die behoren tot de Eternity malware familie

Ook bekend als: Eternity virus
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Wat is Eternity malware?

Eternity, ontdekt door Cyble Research Labs, is de naam van een malwarefamilie. De ontwikkelaars van Eternity, die actief worden verkocht op het web, gebruiken de Telegram IM (Instant Messaging)-dienst om hun kwaadaardige waar te verkopen en kopers ondersteuning en aanpassingen te bieden. Telegram kan ook worden gebruikt door de cybercriminelen die Eternity-programma's gebruiken als hun C&C (Command and Control)-server en proliferatie-instrument.

Momenteel bestaat deze malware-familie uit een stealer, worm, miner, clipper, ransomware en DDoS-bot.

Eternity malware detecties op VirusTotal

Eternity malware overzicht

Op het moment van onderzoek zijn de ontwikkelaars van Eternity actief bezig met het bijwerken en ondersteunen van hun software. Daarom, naast het feit dat deze programma's aanpasbaar zijn, kunnen de infecties verschillen van slachtoffer tot slachtoffer. Cybercriminelen die het schadelijke programma kopen, kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen om AntiVM-mogelijkheden in hun build op te nemen - waarmee de malware kan detecteren of deze in een virtuele omgeving wordt gestart.

Het is opmerkelijk dat de schadelijke programma's van Eternity de neiging hebben lichtgewicht te zijn (klein van formaat), wat systemen minder belast en ervoor zorgt dat detectie als gevolg van ernstig aangetaste systeemprestaties een onwaarschijnlijk scenario zou zijn.

Zoals in de inleiding is vermeld, bestaat de Eternity-malwarefamilie uit meerdere kwaadaardige programma's. Stealers zijn een type software dat is ontworpen om gegevens van de geïnfecteerde machine en geïnstalleerde toepassingen te stelen en te exfiltreren. Eternity stealer kan de volgende informatie van systemen verkrijgen - Credential Manager, Vault, en Netwerk wachtwoorden.

Dit programma richt zich ook op verschillende toepassingen: browsers, wachtwoordbeheerders, e-mailclients, messengers, offline cryptowallets (cold wallets), cryptocurrency browser extensies, VPN's, FTP's, en gaming-gerelateerde apps (volledige lijst). Uit browsers kan het halen - Internet cookies, toegang tokens, browsen geschiedenis, bladwijzers, autofill gegevens, wachtwoorden, credit card nummers, enz.

Kwaadaardige software die als een worm wordt geclassificeerd, werkt door zichzelf te verspreiden via geïnfecteerde apparaten via bestanden, netwerken en verwisselbare opslagapparaten. Eternity worm functioneert ook als een dropper - dat wil zeggen dat het inhoud infecteert met een kwaadaardige payload. Deze worm kan zich verspreiden via lokale bestanden (lijst met extensies), shares binnen het lokale netwerk, Cloud drives, USB flash drives, samengestelde Python-projecten, en messenger spam naar kanalen en contacten van slachtoffers.

Cryptocurrency miners zijn programma's die systeembronnen misbruiken om cryptocurrency te minen. Volgens het promotiemateriaal van Eternity miner, is het lichtgewicht, het overbelast het geïnfecteerde systeem niet, kan onzichtbaar zijn op Windows Taakbeheer, en automatisch opnieuw opstarten als zijn proces wordt beëindigd. Eternity's miner is ontworpen om Monero cryptocurrency te minen, maar het is mogelijk dat het in de toekomst ook andere zal minen.

Clippers vervangen de gegevens die naar het klembord van het systeem worden gekopieerd (kopieer-plak buffer). Eternity clipper detecteert wanneer het slachtoffer een Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin of Zcash cryptocurrency adres naar het klembord kopieert en vervangt het door een adres dat eigendom is van de cybercriminelen. Wanneer een slachtoffer dus een uitgaande transactie doet, wordt de cryptocurrency naar de cybercriminelen overgemaakt in plaats van naar de beoogde ontvanger. Net als de miner van Eternity is deze clipper licht van gewicht, en kan het worden verborgen in Taakbeheer.

Ransomware is een type malware dat winst genereert via losgeld dat wordt verkregen door de bestanden van slachtoffers te versleutelen en/of de schermen van hun apparaten te vergrendelen. Eternity ransomware is aanpasbaar en licht; meer informatie hierover is te vinden in ons artikel erover.

DDoS-bots zijn kwaadaardige programma's die in staat zijn om Distributed Denial-of-Service-aanvallen (DDoS-aanvallen) uit te voeren - waarbij een machine, netwerk, website of reacties op diensten worden aangetast of overbelast tot het punt van crashen - waardoor ze onbeschikbaar worden voor echte gebruikers. Op het moment van schrijven is de Eternity DDoS-bot nog in ontwikkeling.

Kort samengevat kunnen deze infecties leiden tot permanent gegevensverlies, ernstige privacyproblemen, financieel verlies en identiteitsdiefstal. Als u vermoedt dat uw systeem al is geïnfecteerd met Eternity malware, raden wij u ten sterkste aan een anti-virus te gebruiken om deze onmiddellijk te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam Eternity virus
Type bedreiging Malware, Trojan, Stealer, Worm, Clipper, Cryptocurrency Miner, Ransomware, DDoS Bot.
Detectienamen (Stealer) Avast (Win32:Trojan-gen), Combo Cleaner (Gen:Variant.Razy.979644), ESET-NOD32 (een variant van Win32/Packed.VMProtect.ACR), Kaspersky (HEUR:Trojan-PSW.MSIL.Growtopia.gen), Microsoft (Trojan:Win32/Skeeyah.A!rfn), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (Clipper) Avast (Win32:PWSX-gen [Trj]), Combo Cleaner (Trojan.GenericKD.48969991), ESET-NOD32 (een variant van MSIL/ClipBanker.AAJ), Kaspersky (HEUR:Trojan-Banker.MSIL.ClipBanker.gen), Microsoft (Trojan:MSIL/ClipBanker.DI!MTB), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (Ransomware) Avast (Win32:Trojan-gen), Combo Cleaner (Gen:Variant.Bulz.171562), ESET-NOD32 (een variant van MSIL/Filecoder.ADX), Kaspersky (HEUR:Trojan-Ransom.MSIL.Crypmod.gen), Microsoft (Ransom:MSIL/CryptoLocker.DF!MTB), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (Worm) Avast (Win32:DropperX-gen [Drp]), Combo Cleaner (Gen:Variant.Lazy.165364), ESET-NOD32 (een variant van MSIL/TrojanDropper.Agent.F), Kaspersky (HEUR:Trojan.MSIL.Miner.gen), Microsoft (Trojan:MSIL/AgentTesla.DA!MTB), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Verspreidingsmethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, software 'cracks'.
Schade Gestolen wachtwoorden en bankgegevens, identiteitsdiefstal, permanent gegevensverlies, de computer van het slachtoffer toegevoegd aan een botnet.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige malware voorbeelden

We hebben duizenden malware-samples geanalyseerd; Burmilla, Stealerium en 000 Stealer zijn slechts enkele voorbeelden van stealers, Phorpiex (Trik), Forbix, Stalk - wormen, Sapphire, Kratos Silent Miner, Muse - cryptominers, Allcome, Extended Clipper, Frost Clipper - clippers, Kekpop, LockData, Errz - ransomware, en NetDooka, Little Thief, Spectre - programma's die in staat zijn DDoS-aanvallen uit te voeren.

Benadrukt moet worden dat, ongeacht hoe malware werkt, de aanwezigheid ervan op een systeem de integriteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruiker in gevaar brengt. Daarom is het van cruciaal belang om alle bedreigingen onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Hoe heeft Eternity mijn computer geïnfiltreerd?

Aangezien de Eternity-malware zowel op de website van het Tor-netwerk als op Telegram te koop wordt aangeboden - hangt het af van de cybercriminelen die er op dat moment gebruik van maken hoe het precies wordt verspreid.

De Eternity-worm kan zichzelf verspreiden via lokale netwerken, lokale bestanden, USB-flashstations, gecompileerde Python-projecten, Cloud-opslagschijven, maar ook via Telegram- en Discord-spam. Deze worm kan ook kwaadaardige payloads droppen.

Eternity stealer richt zich op e-mails, messenger clients en andere sociale accounts - die ook kunnen worden gebruikt om de malware verder te verspreiden.

In het algemeen omvatten de meest voorkomende methoden voor de verspreiding van malware: drive-by (stiekeme en misleidende) downloads, schadelijke bijlagen en koppelingen in spamberichten/spammails, dubieuze downloadbronnen (bijv. freeware en websites van derden, peer-to-peer sharing-netwerken, enz.), illegale programmaactiveringstools ("cracks"), nepupdates en online scam.

Hoe voorkom ik de installatie van malware?

Wij adviseren ten zeerste om voorzichtig te zijn met inkomende mail. De bijlagen en koppelingen in verdachte/onrelevante e-mails en berichten - mogen niet worden geopend, aangezien dat kan leiden tot een systeeminfectie.

Bovendien moeten alle downloads worden uitgevoerd via officiële en geverifieerde kanalen. Een andere aanbeveling is om software altijd te activeren en bij te werken met tools van legitieme ontwikkelaars, aangezien illegale activeringstools ("cracks") en nepupdates malware kunnen bevatten.

Het is van groot belang dat een betrouwbaar antivirusprogramma is geïnstalleerd en bijgewerkt. Beveiligingsprogramma's moeten worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en gedetecteerde bedreigingen en problemen te verwijderen. Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Screenshot van bestand versleuteld door Eternity ransomware (geen extra extensie):

Eternity ransomware versleutelde bestanden

Verschijning van het bericht gemaakt door Eternity ransomware om losgeld te eisen (GIF):

Eternity ransomware bericht weergave (GIF)

Tekst gepresenteerd in dit bericht:

Eternity 2.0


All your files belong to us!
- files have been encrypted


The harddisks of your computer have been encrypted with an Military grade encryption algorithm.


1. Send us your ID and sendme.eternityraas at getyourfilesback_s@protonmail.com or at telegram @RecoverdataU
2. You will recieve a personal Monero for payment, payment rate is 800$
3. Once payment has been completed, send another email to us stating by `PAID`we will check to see if payment has been paid.
4. You will receive a text file with your KEY
 WARNING:
*Do not interrupt the decryption process it only depend on the amount of file to decrypt.
*Do not attempt to decrypt your files with any software as it is obselete and will not work, and may cost you more to unlock your files.
*Do not change file names, mess with the files, or run decryption software as it will cost you more to unlock your files and there is a high chance you will lose your files forever.
*Do not send `PAID` to us without paying, price will rise for disobedience.The payment rate will increase by 500$ so be carefull


by Eternity group


Price: 800$ in Monero
Email: getyourfilesback_s@protonmail.com
Telegram: @RecoverdataU
Info: monero.org


ID: -
by Eternity group


Enter password
[Please decrypt them!]

Screenshot van de Tor website gebruikt om Eternity malware te promoten:

Eternity malware gepromoot op Tor website

Lijst van toepassingen die het doelwit zijn van Eternity stealer:

 • Browsers (selected, +20 meer): Chrome, Firefox, Edge, Chromium, Opera, Internet Explorer, Vivaldi, etc.
 • Password managers (selected, +10 meer): 1Password, BitWarden, KeePass, LastPass, NordPass, RoboForm, etc.
 • Email clients: FoxMail, Thunderbird, Outlook, MailBird, PostBox.
 • Messenger clients: Telegram, Discord, Pidgin, WhatsApp, Signal, RamBox.
 • Offline cryptocurrency wallets (cold wallets): Atomic, Binance, BitcoinCore, Coinomi, DashCore, DogeCore, Electrum, Exodus, Guarda, Jaxx, LiteCore, MoneroCore, Wasabi, Zcash.
 • Browser cryptocurrency extensies (selected, +30 more): BinanceChain, Coinbase Wallet, MetaMask.
 • VPN (Virtual Private Network) clients: AzireVPN, EarthVPN, NordVPN, OpenVPN, ProtonVPN, WindscribeVPN.
 • FTP (File Transfer Protocol) clients: FileZilla, CoreFTP, CyberDuck, Snowflake, WinSCP.
 • Gaming-gerelateerde software: OBS (broadcasting keys), Steam (sessions), Twitch (sessions).

Eigenschappen die de Eternity worm gebruikt om zichzelf voort te planten:

 • Local Files - .EXE, .ZIP, .BAT, .JAR, .PY, .DOCX, .XLSX, .PPTX, .PDF, .PNG, .MP3, .MP4;
 • Local network shares;
 • USB flash drives;
 • Cloud drives - GoogleDrive, DropBox, OneDrive;
 • Compiled Python projects;
 • Messenger spam - Telegram, Discord.

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe verwijder ik malware handmatig?

Handmatig malware verwijderen is een ingewikkelde taak - meestal is het het beste om antivirus of anti-malware programma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Als u malware handmatig wilt verwijderen, is de eerste stap het identificeren van de naam van de malware die u probeert te verwijderen. Hier is een voorbeeld van een verdacht programma dat draait op de computer van een gebruiker:

Malware proces draait in Taakbeheer

Als u de lijst met programma's die op uw computer draaien hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met taakbeheer, en een programma hebt gevonden dat er verdacht uitziet, moet u verdergaan met deze stappen:

handmatige stap voor het verwijderen van malware 1Download een programma genaamd Autoruns. Dit programma toont automatisch opstartende toepassingen, register- en bestandssysteemlocaties:

Autoruns applicatie weergave

handmatige stap voor het verwijderen van malware 2Herstart uw computer in Veilige modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op Start, klik op Afsluiten, klik op Opnieuw opstarten, klik op OK. Druk tijdens het opstarten van uw computer meerdere malen op de toets F8 op uw toetsenbord totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Windows 7 of Windows XP uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 7 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 8 gebruikers: Windows 8 starten in veilige modus met netwerkmogelijkheden - Ga naar het startscherm van Windows 8, typ Geavanceerd, selecteer in de zoekresultaten Instellingen. Klik op Geavanceerde opstartopties, in het geopende venster "Algemene pc-instellingen" selecteert u Geavanceerd opstarten.

Klik op de knop "Nu opnieuw opstarten". Uw computer zal nu opnieuw opstarten in het "Geavanceerde opstartopties menu". Klik op de knop "Problemen oplossen", en vervolgens op de knop "Geavanceerde opties". In het scherm met geavanceerde opties klikt u op "Opstartinstellingen".

Klik op de knop "Herstarten". Uw PC zal opnieuw opstarten in het scherm "Opstartinstellingen". Druk op F5 om op te starten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 8 uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 8 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het pictogram Power. Klik in het geopende menu op "Herstart" terwijl u de "Shift"-toets op uw toetsenbord ingedrukt houdt. In het venster "Kies een optie" klikt u op "Problemen oplossen", vervolgens selecteert u "Geavanceerde opties".

In het menu "Geavanceerde opties" selecteert u "Opstartinstellingen" en klikt u op de knop "Herstarten". In het volgende venster moet u op de toets "F5" op uw toetsenbord klikken. Hierdoor wordt uw besturingssysteem opnieuw opgestart in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 10 uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 10 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

handmatige stap voor het verwijderen van malware 3Pak het gedownloade archief uit en voer het Autoruns.exe bestand uit.

Pak Autoruns.zip archief uit en voer Autoruns.exe toepassing uit

handmatige stap voor het verwijderen van malware 4In de Autoruns toepassing, klik op "Opties" bovenaan en verwijder het vinkje bij "Lege Locaties Verbergen" en "Windows Entries Verbergen" opties. Klik na deze procedure op het pictogram "Vernieuwen".

Vernieuw Autoruns toepassing resultaten

handmatige stap voor het verwijderen van malware 5Check de lijst die door de Autoruns toepassing en zoek het malware bestand dat u wilt verwijderen.

U moet het volledige pad en de naam opschrijven. Merk op dat sommige malware procesnamen verbergt onder legitieme Windows procesnamen. In dit stadium is het zeer belangrijk om te vermijden dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam ervan en kiest u "Verwijderen".

Verwijder malware in Autoruns

Na het verwijderen van de malware via de Autoruns toepassing (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij het volgende opstarten van het systeem), moet u zoeken naar de naam van de malware op uw computer. Zorg ervoor dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt voordat u verder gaat. Als u de bestandsnaam van de malware vindt, moet u deze verwijderen.

Zoek naar malware en verwijder het

Start uw computer opnieuw op in de normale modus. Het volgen van deze stappen zou alle malware van uw computer moeten verwijderen. Merk op dat het handmatig verwijderen van bedreigingen geavanceerde computervaardigheden vereist. Als u deze vaardigheden niet hebt, laat malwareverwijdering dan over aan antivirus- en anti-malwareprogramma's.

Deze stappen werken mogelijk niet bij geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om infectie te voorkomen dan te proberen later malware te verwijderen. Om uw computer veilig te houden, installeert u de nieuwste updates voor het besturingssysteem en gebruikt u antivirussoftware. Om er zeker van te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden wij u aan uw computer te scannen met Combo Cleaner.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met Eternity malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

Nee, zulke drastische maatregelen zijn niet nodig voor Eternity malware verwijdering.

Wat zijn de grootste problemen die Eternity malware kan veroorzaken?

Eternity is de naam van een malware-familie, die bestaat uit kwaadaardige programma's met verschillende functionaliteiten. De capaciteiten van een kwaadaardig programma en de doelstellingen van de cybercriminelen dicteren de bedreigingen die de infectie vormt. Samengevat kan het geheel van kwaadaardige programma's van Eternity leiden tot verminderde systeemprestaties, permanent gegevensverlies, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Wat is het doel van Eternity-malware?

Gewoonlijk wordt malware gebruikt als een hulpmiddel om inkomsten te genereren. Deze programma's kunnen echter ook worden gebruikt om cybercriminelen te amuseren, processen te verstoren (bijv. websites, diensten, bedrijven, enz.), persoonlijke wraakacties uit te voeren, of zelfs een politiek/geopolitiek gemotiveerde aanval te lanceren.

Hoe heeft Eternity malware mijn computer geïnfiltreerd?

Malware wordt voornamelijk verspreid via drive-by downloads, spam e-mails en berichten, onofficiële en freeware sites, P2P sharing netwerken, online oplichting, illegale programma activerings ("cracking") tools, en nep updates. De Eternity worm in het bijzonder (die extra kwaadaardige programma's kan injecteren) is in staat zichzelf te verspreiden via lokale bestanden, lokale netwerken, verwisselbare opslagapparaten (USB flash drives), Cloud drives, gecompileerde Python projecten, en messenger clients.

Beschermt Combo Cleaner mij tegen malware?

Ja, Combo Cleaner kan bijna alle bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Benadrukt moet worden dat het uitvoeren van een volledige systeemscan van het grootste belang is - aangezien geavanceerde kwaadaardige software zich meestal diep in systemen verbergt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Eternity virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Eternity virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.