FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de meldingen/advertenties te verwijderen die door devicespam-shield.com worden geleverd

Ook bekend als: Advertenties van devicespam-shield.com
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort pagina is devicespam-shield[.]com?

Tijdens het inspecteren van bedrieglijke websites, ontdekten we de bedrieglijke pagina van devicespam-shield[.]com. Deze promoot oplichterij, stuurt spamberichten en leidt bezoekers om naar andere (waarschijnlijk onbetrouwbare/malijke) sites. Gebruikers komen meestal op dergelijke pagina's terecht via anderen die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken.

devicespam-shield[.]com pop-up doorverwijzingen

Devicespam-shield[.]com overzicht

Het gedrag van malafide webpagina's (d.w.z. wat zij hosten en onderschrijven) kan afhangen van het IP-adres/geolocatie van de bezoeker.

Toen we devicespam-shield[.]com inspecteerden, troffen we twee varianten aan. Eén versie van deze site promootte de "Your Chrome Is Severely Damaged By 13 Malware!"-zwendel. In de eerste pop-up wordt beweerd dat het apparaat van de bezoeker is aangetast. Terwijl de achtergrondpagina meer details geeft over de nepinfectie, zoals de schade die is toegebracht aan de Chrome-browser, mogelijke bedreigingen die de malware vormt en verwijderingsstappen.

De andere variant wordt gepresenteerd als een artikel over een nieuwe app voor Android-apparaten. Beide soorten scams promoten meestal adware, browser hijackers, nep anti-virussen en verschillende mogelijk ongewenste programma's (PUAs).

Bovendien heeft devicespam-shield[.]com bezoekers gevraagd om toestemming te geven voor het leveren van browsermeldingen. Dit soort sites gebruiken ze om opdringerige advertentiecampagnes te voeren. De geleverde meldingen/advertenties onderschrijven diverse zwendelpraktijken, onbetrouwbare/schadelijke websites en software, en zelfs malware.

Daarom kunnen gebruikers via pagina's zoals devicespam-shield[.]com - systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van devicespam-shield.com
Type bedreiging Pushberichten advertenties, Ongewenste advertenties, Pop-up advertenties
Detectienamen N/A (VirusTotal)
Dienend IP adres 23.106.248.15
Geobserveerde domeinen 83.devicespam-shield[.]com, 69.devicespam-shield[.]com
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, valse beweringen op bezochte websites, mogelijk ongewenste toepassingen (adware)
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Browsermelding spam in het algemeen

Wij hebben duizenden bedrieglijke websites geanalyseerd; myauto[.]site, nerybelfaste[.]xyz, news-jivuka[.]cc, takecontent[.]net, di04[.]biz - zijn slechts enkele voorbeelden.

De browsermeldingen die door deze webpagina's worden weergegeven - promoten misleidende en kwaadaardige inhoud. Het is opmerkelijk dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat legitieme producten die via deze advertenties worden aangetroffen, op deze manier door hun ontwikkelaars worden ondersteund. Deze promotie wordt meestal ondernomen door oplichters die misbruik maken van de affiliate programma's van de producten om onwettige commissies te verwerven.

Hoe heeft devicespam-shield[.]com toestemming gekregen om spammeldingen te bezorgen?

Websites kunnen geen browsermeldingen leveren zonder toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk devicespam-shield[.]com bezocht en toestemming gegeven om deze advertenties weer te geven (d.w.z., geklikt op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of iets dergelijks). Merk op dat malafide webpagina's vaak misleiding gebruiken (bijv. clickbait, nep CAPTCHA-verificatie, enz.) om bezoekers te verleiden/angst aan te jagen om de meldingen in te schakelen.

Hoe kan worden voorkomen dat bedrieglijke sites spamberichten afleveren?

Om te voorkomen dat u ongewenste browsermeldingen ontvangt, moet u niet toestaan dat verdachte sites deze leveren. Met andere woorden, klik niet op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of soortgelijke opties die op dergelijke webpagina's worden aangeboden. Wij raden u aan om de levering van meldingen te negeren of te weigeren (d.w.z. op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz. drukken).

Als uw browser willekeurig en ongevraagd dubieuze websites blijft forceren, kan dit worden veroorzaakt door de aanwezigheid van adware. Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Screenshot van de "Your Chrome Is Severely Damaged By 13 Malware!" scam's initiële pagina zoals gepromoot door de devicespam-shield[.]com website:

devicespam-shield[.]com scam website gepromoot eerste pagina

Schermafdruk van de achtergrondpagina van de scam:

devicespam-shield[.]com website gepromoot scam achtergrond pagina

Alternatieve weergave van apparatenpam-shield[.]com website (GIF):devicespam-shield[.]com website alternatieve weergave (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Schakel ongewenste browsermeldingen uit:

Video die laat zien hoe u web browser meldingen uitschakelt:

Google Chrome logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome:

Klik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechter bovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". In het geopende venster selecteert u "Privacy en beveiliging", vervolgens klikt u op "Site-instellingen" en kiest u "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 1)

Zoek in de lijst "Toegestaan om meldingen te verzenden" naar websites waarvan u geen meldingen meer wilt ontvangen. Klik op het pictogram met de drie puntjes naast de URL van de website en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Google Chrome uitschakelen (stap 2)

Android logoVerwijder spammeldingen uit Google Chrome (Android):

Tik op de Menu knop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer "Instellingen". Scroll naar beneden, tik op "Site-instellingen" en vervolgens op "Meldingen".

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en tik er één voor één op. Zodra de pop-up verschijnt, selecteert u ofwel "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" tikt en de schadelijke site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowser-meldingen uitschakelen in Google Chrome - Android (stap 2)

Mozilla Firefox logoVerwijder spammeldingen van Mozilla Firefox:

Klik op de Menu knop (drie balkjes) in de rechter bovenhoek van het scherm. Selecteer "Instellingen" en klik op "Privacy & Beveiliging" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm. Scroll naar beneden naar de sectie "Machtigingen" en klik op de knop "Instellingen" naast "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 1)

Zoek in het geopende venster alle verdachte URL's en blokkeer ze met behulp van het vervolgkeuzemenu of verwijder ze door te klikken op "Website verwijderen" onderin het venster (als u klikt op "Website verwijderen" en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal deze vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Mozilla Firefox uitschakelen (stap 2)

Microsoft Edge logoVerwijder spammeldingen uit Microsoft Edge:

Klik op de menuknop (drie puntjes) in de rechterbovenhoek van het Edge-venster en selecteer "Instellingen". Klik op "Cookies en site-toestemmingen" in de werkbalk aan de linkerkant van het scherm en selecteer "Meldingen".

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 1)

Klik op drie puntjes aan de rechterkant van elke verdachte URL onder "Toestaan" en klik op "Blokkeren" of "Verwijderen" (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site nogmaals bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen).

Webbrowsermeldingen in Microsoft Edge uitschakelen (stap 2)

Safari logoVerwijder spammeldingen uit Safari (macOS):

Klik op de knop "Safari" in de linkerbovenhoek van het scherm en selecteer "Voorkeuren...". Selecteer het tabblad "Websites" en vervolgens de sectie "Meldingen" in het linkerdeelvenster.

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (stap 1)

Controleer op verdachte URL's en pas de "Weigeren" optie toe via het drop-down menu of verwijder ze door op "Verwijderen" te klikken onderaan het venster (als u op "Verwijderen" klikt en de kwaadaardige site opnieuw bezoekt, zal het vragen om meldingen opnieuw in te schakelen)

Webbrowsermeldingen in Safari uitschakelen - macOS (step 2)

Hoe kan ik spam in browsermeldingen vermijden?

Internetgebruikers moeten zeer sceptisch zijn wanneer ze gevraagd wordt om meldingen toe te staan. Hoewel dit een nuttige functie is waarmee u tijdig nieuws kunt ontvangen van websites die u leuk vindt, maken bedrieglijke marketeers er vaak misbruik van.

Sta alleen meldingen toe van websites die u volledig vertrouwt. Voor extra veiligheid - gebruik een anti-malware applicatie met een real-time web browser monitor om louche websites te blokkeren die u proberen te verleiden tot het toestaan van spam meldingen. Wij raden u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Waarom zie ik advertenties (browsermeldingen) geleverd door devicespam-shield[.]com in de rechter benedenhoek van mijn bureaublad?

Websites kunnen deze meldingen niet weergeven zonder toestemming van de gebruiker. Daarom hebt u waarschijnlijk devicespam-shield[.]com geopend en op "Toestaan", "Meldingen toestaan", of iets dergelijks geklikt - waardoor het toestemming heeft gekregen om deze advertenties te leveren.

Ik heb geklikt op advertenties met meldingen, is mijn computer geïnfecteerd?

Nee, als u op een browsermelding klikt, wordt er geen systeeminfectie veroorzaakt. Echter, de inhoud die via deze advertenties wordt verspreidt kan schadelijk zijn en ernstige problemen veroorzaken (inclusief systeeminfecties).

Is devicespam-shield[.]com een virus?

Nee, devicespam-shield[.]com en soortgelijke sites zijn niet geclassificeerd als virussen, maar ze kunnen wel virusinhoud onderschrijven. Websites van dit type promoten online oplichting, onbetrouwbare/gevaarlijke software, en zelfs malware.

Zal Combo Cleaner de advertenties van devicespam-shield[.]com automatisch verwijderen of zijn er nog handmatige stappen nodig?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en de toestemmingen verwijderen die aan devicespam-shield[.]com zijn gegeven. Bovendien kan Combo Cleaner alle verdere toegang tot deze en andere malafide, bedrieglijke, schadelijke websites beperken. Daarom zijn er geen extra stappen nodig.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van devicespam-shield.com QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van devicespam-shield.com op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.