FacebookTwitterLinkedIn

De "Watch It" browserextensie en de weergegeven advertenties verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van Watch It
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort browser extensie is "Watch It"?

Watch It is de naam van een browser extensie die we ontdekten tijdens het inspecteren van malafide download webpagina's. Deze software belooft gebruikers gemakkelijk toegang te verlenen tot films, TV shows en gelijkaardige inhoud. Na analyse van deze extensie, stelden we vast dat ze werkt als adware.

Watch It adware asking for permissions

Watch It adware overzicht

Adware is ontworpen om opdringerige advertentiecampagnes te leveren, d.w.z. advertenties weergeven op bezochte websites en andere interfaces. Deze advertenties onderschrijven onbetrouwbare/schadelijke sites en software, online oplichting en zelfs malware. Bovendien zijn sommige opdringerige advertenties in staat om software in systemen te infiltreren - zodra erop wordt geklikt.

Het is zeer onwaarschijnlijk dat legitieme producten die u via deze advertenties tegenkomt, worden ondersteund door hun eigenlijke ontwikkelaars. In plaats daarvan wordt deze promotie ondernomen door oplichters die misbruik maken van de affiliate programma's van de producten om onwettige commissies te verkrijgen.

Het is opmerkelijk dat adware bepaalde voorwaarden kan vereisen (b.v. compatibele browser/systeem specs, bezoeken aan bepaalde websites, enz.) om opdringerige advertentie campagnes uit te voeren. Echter, ongeacht of Watch It (of andere adware) advertenties levert of niet - haar aanwezigheid op een systeem brengt de veiligheid van het apparaat en de gebruiker in gevaar.

Bovendien heeft Watch It capaciteiten om gegevens bij te houden, die standaard zijn voor software binnen deze classificatie. Adware verzamelt gewoonlijk browsing-gerelateerde gegevens (bv. bezochte URL's, zoekopdrachten, enz.), persoonlijk identificeerbare gegevens, gebruikersnamen/wachtwoorden, kredietkaartnummers, enz. De verzamelde informatie wordt vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derden (mogelijk cybercriminelen).

Samenvattend kan de aanwezigheid van reclame-ondersteunde software zoals Watch It op apparaten - resulteren in systeeminfecties, ernstige privacy problemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Watch It
Type bedreiging Adware, Ongewenste advertenties, Pop-up Virus
Browser Extensie(s) Watch It
Veronderstelde functionaliteit Gemakkelijke toegang tot films en tv-programma's
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

Video Ad Skipper, Energy, en fill darker zijn een paar voorbeelden van de adware die we recentelijk hebben geanalyseerd. Deze software lijkt meestal legitiem en onschadelijk. Het belooft ook verschillende "handige" functies - echter, de beloofde functies zijn zelden operationeel.

Hoe heeft Watch It zich op mijn computer geïnstalleerd?

We hebben Watch It van zijn promotie webpagina gehaald. Adware wordt meestal verspreid via misleidende pagina's die ze onderschrijven en oplichtingswebsites. Gebruikers komen meestal op dit soort sites terecht via omleidingen die worden veroorzaakt door verkeerd getypte URL's, pagina's die gebruik maken van malafide advertentienetwerken, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware (met mogelijkheden om de browser te forceren te openen).

Door advertenties ondersteunde software wordt ook verspreid door gebruik te maken van de marketingtechniek "bundelen" - het verpakken van gewone programma-installers met ongewenste aanvullingen. Downloaden via dubieuze kanalen (bijv. onofficiële en freeware websites, P2P sharing netwerken, etc.) en overhaaste installaties - verhogen het risico dat gebundelde inhoud op het apparaat wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties worden ook gebruikt om adware te verspreiden. Wanneer erop wordt geklikt, kunnen de advertenties scripts uitvoeren om stiekem downloads/installaties uit te voeren.

Hoe kan ik de installatie van adware vermijden?

Wij raden ten zeerste aan software te onderzoeken en te downloaden van officiële en betrouwbare bronnen. Installatieprocessen moeten met zorg worden benaderd, bijvoorbeeld door het lezen van voorwaarden, het onderzoeken van mogelijke opties, het gebruik van de "Aangepaste" of "Geavanceerde" instellingen, en opt-out van alle supplementen.

Een andere aanbeveling is waakzaam te zijn tijdens het browsen - aangezien frauduleuze en kwaadaardige inhoud meestal legitiem lijkt. Bijvoorbeeld, opdringerige advertenties lijken onschuldig, maar worden omgeleid naar dubieuze sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

Als u dergelijke advertenties/omleidingen ziet, inspecteert u het systeem en verwijdert u onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met Watch It, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshot van Watch It adware's "officiële" promotie website:

Website die Watch It adware promoot

Screenshot van de bedrieglijke website die gebruikt wordt om Watch It adware te promoten:

Bedrieglijke site die Watch It adware promoot

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Watch It adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Watch It adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar "Watch It", selecteer dit item en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing (die Watch It advertenties veroorzaakt), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder Watch It adware van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Watch It advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Watch It", selecteer dit item en klik op het icoon met de prullenbak.

Watch It advertenties verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van watch it, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Watch It advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder "Watch It".

Watch It advertenties verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van watch it kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van watch it, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van watch it van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van watch it of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23729-watch-it-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware brengt de integriteit van het apparaat en de veiligheid van de gebruiker in gevaar. Het kan de browse-ervaring en systeemprestaties verminderen. Deze software wordt ook beschouwd als een bedreiging voor de privacy, omdat het meestal functies heeft voor het bijhouden van gegevens. Bovendien kunnen advertenties die door adware worden weergegeven dubieus zijn en ernstige problemen veroorzaken (bijv. systeeminfecties, financiële verliezen, enz.).

Wat doet adware?

Adware is ontworpen om grafische inhoud (advertenties) van derden te kunnen plaatsen op bezochte websites en/of andere interfaces. Het kan ook in staat zijn om sites geforceerd te openen en privégegevens te verzamelen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware genereert het grootste deel van zijn winst via affiliate producten in de vorm van commissies die verdiend worden voor de promotie van verschillende websites, software, producten, diensten, en dergelijke.

Zal Combo Cleaner Watch It adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal uw computer scannen en gedetecteerde adware-type apps verwijderen. Het moet worden vermeld dat handmatige verwijdering (niet geholpen door beveiligingssoftware) ineffectief zou kunnen zijn. Aangezien zelfs nadat de adware zelf (handmatig) is verwijderd - verschillende bestandsresten in het systeem kunnen achterblijven. Wat meer is, deze overblijfselen (bestanden) kunnen blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom is het van het grootste belang om adware grondig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Watch It QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Watch It op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.