FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u een Wallet Connect scam website

Ook bekend als: Valse WalletConnect website
Schadeniveau: Medium

Wat is WalletConnect scam?

We hebben deze scam website ontdekt tijdens het onderzoeken van andere sites die gebruik maken van malafide advertentienetwerken. Na het analyseren van deze scam, hebben we geconcludeerd dat het doel van deze scam is om bezoekers te verleiden te geloven dat het een legitieme WalletConnect pagina is en het verstrekken van een prive-sleutel of wallet seed.

WalletConnect scam

WalletConnect scam website in detail

Oplichters achter deze pagina proberen gebruikers te misleiden door hen te laten geloven dat ze het kunnen gebruiken om veilig te communiceren tussen wallets en dapps (om blockchain wallets te verbinden met gedecentraliseerde applicaties). We hebben deze scam onderzocht en zijn tot het oordeel gekomen dat oplichters het gebruiken om private sleutels en (of) wallet seed words/crypto wallets te stelen.

Wie met deze zwendel te maken krijgt, moet dit melden bij de phishingdienst SafeBrowsing (een dienst van Google). Slachtoffers van deze zwendel moeten hun tegoeden overzetten naar een nieuwe wallet  en de gecompromitteerde wallet nooit meer gebruiken.

Overzicht bedreiging:
Naam Valse WalletConnect website
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Vermomming Legitieme WalletConnect website
Gerelateerde domeinen tokensauthorization[.]co, dappsaccreditation[.]com, validatedefi[.]xyz
Detectienamen (tokensauthorization[.]co) ESTsecurity-Threat Inside (Phishing), Fortinet (Spam), Kaspersky (Phishing), Netcraft (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Detectienamen (dappsaccreditation[.]com) Forcepoint ThreatSeeker (Phishing), G-Data (Phishing), Kaspersky (Phishing), OpenPhish (Phishing), Sophos (Malware), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Symptomen Valse foutmeldingen, valse systeemwaarschuwingen, pop-upfouten, valse computerscans.
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Verlies van gevoelige privégegevens, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties. gezochte toepassingen.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Gelijkaardige scams in het algemeen

Crypto-gerelateerde scam websites zijn meestal vrijwel identiek aan de officiële sites. Het is belangrijk om de URL van de website te controleren alvorens er persoonlijke informatie op te plaatsen. Een paar voorbeelden van gelijkaardige scams zijn "Coinbase POP-UP Scam", "Wallet Access Connect POP-UP Scam", en "METAMASK POP-UP Scam".

Hoe heb ik een scam website geopend

Meestal worden pop-up scams (websites die zijn ontworpen om ze te leveren) gepromoot met behulp van zoekmachine-vergiftigingstechnieken, louche advertenties, en websites die gebruik maken van dubieuze advertentienetwerken, valse "Download" (of soortgelijke) knoppen. In alle gevallen worden zwendelwebsites zelden opzettelijk geopend.

Hoe voorkomt u dat u scam-pagina's bezoekt?

Bezoek geen illegale filmstreaming, torrentsites en soortgelijke pagina's (en klik niet op advertenties die erop verschijnen). Download applicaties en bestanden van legitieme bronnen zoals officiële pagina's en directe links. Vermijd het gebruik van P2P-netwerken, onofficiële pagina's, downloaders van derden en soortgelijke bronnen.

Als uw computer geïnfecteerd is met ongewenste apps of als u voortdurend pop-up scams tegenkomt, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de WalletConnect scam website (GIF):

Weergave van de WalletConnect scam

Tekst in op deze scam website:

WalletConnect
Open protocol for connecting Wallets to Dapps
wallet connect banner diagram
What is Is WalletConnect?
WalletConnect is an open source protocol for connecting decentralised applications to mobile wallets with QR code scanning or deep linking. A user can interact securely with any Dapp from their mobile phone, making WalletConnect wallets a safer choice compared to desktop or browser extension wallets.

How does it work?
WalletConnect connects web applications to supported mobile wallets WalletConnect session is started by a scanning a QR code (desktop) or by clicking an application deep link (mobile).


Validate Tokens in Wallet now

You can also enable wallet connect for your multiple iOS and Android wallets protocol.

Connect to walletconnect now

Weergave van de andere WalletConnect scam website (GIF):

walletconnect pop-up scam andere pagina weergave

Tekst op deze website:

Wallets
Multiple iOS and Android wallets support the protocol. Simply scan a QR code from your desktop computer screen to start securely using a dApp with your mobile wallet. Interaction between mobile apps and mobile browsers are supported via mobile deep linking.

Screenshot van deze scam website:

walletconnect pop-up scam andere phishing pagina

Nog een voorbeeld van een WalletConnect oplichtingssite:

WalletConnect-thema oplichterij website - validatedefi.xyz

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

What is een pop-up scam?

Een pop-up scam is een nep/bedrieglijk bericht dat is ontworpen om gebruikers te verleiden tot het uitvoeren van bepaalde acties. Meestal is het een valse virus- of foutmelding waarin wordt beweerd dat een computer is geïnfecteerd of beschadigd en waarin wordt aangemoedigd het probleem onmiddellijk op te lossen. Websites kunnen zeer verschillende pop-up scams weergeven.

Wat is het doel van een pop-up scam?

In de meeste gevallen is het doel van een pop-up scam bezoekers te verleiden tot het verstrekken van persoonlijke/gevoelige informatie, het installeren van ongewenste software, het infecteren van computers met malware, of het betalen van geld voor onnodige diensten of producten.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

Meestal komt men pop-up scams tegen bij het bezoeken van louche websites of na het klikken op bedrieglijke advertenties. In sommige gevallen gebeurt het na het klikken op een resultaat gegenereerd door een zoekmachine. In alle gevallen bezoeken gebruikers niet opzettelijk pagina's die pop-up scams leveren.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is ontworpen om websites te scannen en kwaadaardige websites te detecteren. Pagina's die zijn ontworpen om pop-up scams te leveren vallen ook onder deze categorie. U wordt dus onmiddellijk gewaarschuwd, en de toegang wordt beperkt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Valse WalletConnect website QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Valse WalletConnect website op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.