FacebookTwitterLinkedIn

Hoe u valse Coinbase-websites kan herkennen en vermijden

Ook bekend als: Coinbase scam website
Schadeniveau: Medium

Wat is de "Coinbase" scam?

De "Coinbase" scam is geclassificeerd als phishing. Het wordt gepresenteerd als de aanmeldingspagina van Coinbase - het cryptocurrency uitwisselingsplatform dat verschillende crypto-gerelateerde diensten aanbiedt. Pogingen om in te loggen via deze phishing sites kunnen resulteren in Coinbase account diefstal en andere ernstige problemen.

Coinbase scam

"Coinbase" scam overzicht

Toen onze onderzoekers de valse "Coinbase" inlog webpagina benaderden, leek deze erg op de echte. Op het moment van onderzoek gebruikte de legitieme aanmeldingspagina een vergelijkbare tint blauw voor de achtergrond, maar de lettertypen en lay-out waren anders.

Net als bij de echte Coinbase webpagina, konden gebruikers inloggen op hun account met hun wachtwoord en de e-mail gebruikt om het te registreren. Toen we probeerden in te loggen met valse gegevens, kregen we geen reactie totdat het vakje "Houd me ingelogd op deze computer" werd aangevinkt.

Daarna vroeg de phishing site om de "juiste informatie" te verstrekken, waar hij om gevraagd zou hebben ongeacht de legitimiteit van de inloggegevens.

Daarna werden gebruikers aangemoedigd hun gegevens te bevestigen door hun volledige naam, telefoonnummer, adres en SSN (Social Security Number - een uniek negencijferig nummer dat aan Amerikaanse burgers/tijdelijk verblijvenden ingezetenen wordt toegekend) op te geven.

Daarom zijn deze phishing websites niet alleen gericht op de gebruikersnamen/wachtwoorden van Coinbase accounts, maar ook op de persoonlijk identificeerbare informatie van hun gebruikers. Samenvattend, vertrouwen op deze scam kan resulteren in diefstal van Coinbase-accounts, cryptocurrency-gerelateerde financiële verliezen, en identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Coinbase scam website
Type bedreiging Phishing, scam, social engineering, fraude
Vermomming Scam webpagina is vermomd als de Coinbase aanmeldpagina.
Gerelateerde domeinen franclimwines.co[.]za
Detectienamen (franclimwines.co[.]za) Combo Cleaner (Malware), CRDF (Malicious), Fortinet (Phishing), G-Data (Malware), Webroot (Malicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, schadelijke online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste programma's.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Voorbeelden van scams met cryptocurrency als thema

Het internet staat vol misleidende, bedrieglijke en kwaadaardige inhoud. Scams gericht op cryptocurrency winnen aan populariteit, net als de digitale valuta zelf.

We hebben veel van deze oplichtingspraktijken geanalyseerd, waaronder die gericht zijn op inloggegevens voor cryptowallets (bijv. "Wallet Access Connect", "METAMASK scam", "Phantom Wallet Recovery", enz.) en nepcadeaus voor cryptocurrency's (bijv. "NASA ETH and BTC Giveaway", "UFO giveaway", "Polkadot giveaway", enz.).

Hoe heb ik een oplichterssite geopend?

We kwamen deze onwettige "Coinbase" pagina tegen bij het bekijken van browser notificatie spam, maar dit is lang niet de enige manier om toegang te krijgen tot dergelijke websites.

Gebruikers kunnen naar hen worden doorverwezen door het bezoeken van of interactie met (bijv. klikken op advertenties, knoppen, enz. op) sites die gebruik maken van schadelijke advertentienetwerken. Een URL verkeerd intypen kan ook leiden tot toegang tot een scam-pagina. Adware kan frauduleuze webpagina's promoten via de advertenties die het weergeeft. Sommige adware-achtige kunnen een browser dwingen om bedrieglijke sites te openen.

Hoe vermijd je websites van oplichters?

Voorzichtigheid is geboden bij het surfen, zodat uw computer veilig is. Aangezien verdachte/onbetrouwbare websites vaak worden benaderd via netwerken met schadelijke advertenties, adviseren wij Torrenting, illegaal streamen/downloaden en andere sites die verdachte diensten/inhoud aanbieden, te vermijden.

Negeer of weiger (d.w.z. druk op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.) meldingen die door onbetrouwbare webpagina's worden aangeboden, aangezien deze meldingen/advertenties bekend staan om het goedkeuren van scams.

Adware kan bedrieglijke websites promoten via zijn advertenties of door ze te forceren te openen. Daarom, om te vermijden dat deze software in uw systeem terechtkomt - download alleen van officiële/geverifieerde bronnen en benader installatieprocessen met zorg (b.v., lees voorwaarden, gebruik "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen, opt-out voor extra's, etc.).

Het is van groot belang dat een betrouwbaar antivirusprogramma is geïnstalleerd en wordt bijgewerkt. Beveiligingsprogramma's moeten worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en om bedreigingen/problemen te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om automatisch alle bedreigingen te verwijderen.

Weergave van de "Coinbase" pop-up scam (GIF):

Weergave van de Coinbase scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een pop-up scam?

Pop-up scams zijn misleidende berichten die zijn ontworpen om gebruikers te verleiden/angst aan te jagen om specifieke handelingen te verrichten, bv. privégegevens vrijgeven, frauduleuze transacties uitvoeren, nephulplijnen bellen, bestanden downloaden, software installeren, enz.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Pop-up scams worden praktisch altijd enkel gebruikt om inkomsten te genereren voor hun ontwerpers. Hoe scammers winst maken hangt af van het scam-model dat ze gebruiken, bv. misbruik of verkoop van persoonlijke informatie, geld verkrijgen door misleiding, promoten van (waarschijnlijk onbetrouwbare/schadelijke) programma's, verspreiden van malware, enzovoort.

Waarom kom ik nep pop-ups tegen?

Pop-up scams worden uitgevoerd op sites die zelden directe bezoekers ontvangen. Met andere woorden, de meeste gebruikers komen er terecht via verkeerd getypte URL's of doorverwijzingen veroorzaakt door webpagina's die gebruik maken van schadelijke advertentienetwerken, misleidende browsermeldingen/opdringerige advertenties, of geïnstalleerde adware.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is ontworpen om bezochte websites te scannen en om bedrieglijke/schadelijke pagina's op te sporen (inclusief pagina's die oplichting promoten). Daarom krijgt u onmiddellijk een waarschuwing, en wordt de toegang tot de verdachte webpagina beperkt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Coinbase scam website QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Coinbase scam website op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.