FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Everyday Quote adware en de advertenties die het levert te verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van Everyday Quote
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat is Everyday Quote?

Tijdens het inspecteren van dubieuze download websites, ontdekten onze onderzoekers de Everyday Quote browser extensie. Het belooft om dagelijks inspirerende citaten weer te geven. Na analyse van deze software, stelden we vast dat het werkt als adware.

Everyday Quote adware toestemming vragen

Everyday Quote adware overzicht

Adware kan bepaalde specificaties nodig hebben (bv. compatibele browser/systeem of geolokalisatie van de gebruiker, bezoeken aan bepaalde sites, etc.) om advertenties te kunnen tonen. De aanwezigheid van Everyday Quote (of andere reclame-ondersteunde software) op een systeem brengt echter de veiligheid van het apparaat of de gebruiker in gevaar, ongeacht of het advertenties levert.

Advertenties die door adware worden weergegeven zijn meestal reclame voor scam (bv. valse viruswaarschuwingen, waarschuwingen voor verouderde software, loterijen, enquêtes, enz. Sommige opdringerige advertenties kunnen software in systemen infiltreren - wanneer erop wordt geklikt.

Het is opmerkelijk dat legitieme producten die via dergelijke advertenties worden aangetroffen, waarschijnlijk niet door hun eigenlijke ontwikkelaars worden gepromoot. Deze promotie wordt meestal ondernomen door oplichters die affiliate programma's misbruiken om onwettige commissies te verkrijgen.

Bovendien heeft Everyday Quote de mogelijkheid om gegevens te traceren. Software die advertenties ondersteunt kan browsing data, persoonlijk identificeerbare details, account log-in gegevens, financiële/bankgegevens, enz. verzamelen. De verzamelde gegevens worden vervolgens gedeeld met en/of verkocht aan derde partijen.

Kortom, de aanwezigheid van software zoals Everyday Quote op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacy problemen, financiële verliezen, en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Everyday Quote
Type bedreiging Adware, Unwanted ads, Pop-up Virus
Browser Extensie(s) Everyday Quote
Veronderstelde functionaliteit Inspirerende citaat 
Symptomen Advertenties zien die niet afkomstig zijn van de sites waar u surft. Opdringerige pop-up advertenties. Verminderde snelheid bij het surfen op internet.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers.
Schade Verminderde computer prestaties, browser tracking - privacy problemen, mogelijke extra malware infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Adware voorbeelden

Get Icons, Feel Dark, Health Adviser, en Rainbow Blocker zijn slechts enkele voorbeelden van de adware die we hebben geanalyseerd. Door advertenties ondersteunde software heeft de neiging legitiem en nuttig te lijken. Het werkt echter zelden zoals beloofd, en in de meeste gevallen - is het volstrekt niet operationeel. Daarom is adware niet alleen waardeloos, maar vormt het ook een bedreiging voor de integriteit van het apparaat en de privacy van de gebruiker.

Hoe heeft Everyday Quote zich op mijn computer geïnstalleerd?

We verkregen Everyday Quote van zijn "officiële" promotie webpagina. Adware download sites zijn zelden opzettelijk toegankelijk. De meeste gebruikers komen er terecht via omleidingen veroorzaakt door websites die gebruik maken van malafide reclamenetwerken, opdringerige advertenties, geïnstalleerde adware (met browser force-opening mogelijkheden), spam browser meldingen, of verkeerd getypte URLs.

Deze software kan ook worden gebundeld (samengepakt) met gewone programma's. Downloaden via dubieuze kanalen (bijv. onofficiële en freeware websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, etc.) en overhaaste installaties - verhogen het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld in het systeem wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties verspreiden zich ook door reclame-ondersteunde software. Eenmaal aangeklikt, kunnen sommige van deze advertenties scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe kan ik de installatie van adware vermijden?

Wij raden ten sterkste aan software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Installatieprocessen moeten met voorzichtigheid worden benaderd, bijv. door de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te inspecteren, de "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen te gebruiken, en door af te zien van alle supplementen.

Wij adviseren u waakzaam te zijn bij het surfen, aangezien frauduleus en kwaadwillig materiaal er meestal legitiem uitziet. Opdringerige advertenties lijken bijvoorbeeld onschuldig, maar worden omgeleid naar zeer twijfelachtige sites (bijv. gokken, adult-dating, pornografie, enz.).

Als u deze advertenties/omleidingen tegenkomt, inspecteert u het systeem en verwijdert u onmiddellijk alle verdachte toepassingen en browserextensies/plug-ins. Als uw computer reeds geïnfecteerd is met Everyday Quote, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze adware automatisch te verwijderen.

Screenshots van de websites die gebruikt worden om Everyday Quote adware te promoten:

Website die Everyday Quote adware promoot 1 Website die Everyday Quote adware promoot 2

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Everyday Quote adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Everyday Quote adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar "Everyday Quote", selecteer dit item en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing (die Everyday Quote advertenties veroorzaakt), scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder Everyday Quote adware van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van Everyday Quote advertenties uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Everyday Quote", selecteer dit item en klik op het icoon met de prullenbak.

Verwijderen van Everyday Quote advertenties uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van everyday quote, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van Everyday Quote advertenties uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder "Everyday Quote".

Verwijderen van Everyday Quote advertenties uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van everyday quote kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van everyday quote, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van everyday quote van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van everyday quote of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23358-everyday-quote-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Adware kan de browsing-kwaliteit en de systeemprestaties verminderen. Reclame-ondersteunde software heeft meestal datatracking functionaliteiten - vandaar dat het ook beschouwd wordt als een bedreiging voor de privacy. Wat meer is, adware-geleverde advertenties hebben de neiging om onbetrouwbare inhoud te pushen die ernstige problemen kan veroorzaken.

Wat doet adware?

Adware is ontworpen om opdringerige advertentiecampagnes uit te voeren. Met andere woorden, het maakt het plaatsen van verschillende advertenties op bezochte sites en/of verschillende interfaces mogelijk. Sommige types kunnen ook webpagina's forceren te openen en privégegevens verzamelen.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

De meeste winst komt van affiliate programma's - door het promoten van websites, applicaties, producten, diensten, enz. Adware-ontwikkelaars kunnen commissie verdienen uit advertentieklikken, sitebezoeken, bestandsdownloads, productaankopen, service-abonnementen, of iets dergelijks.

Zal Combo Cleaner Everyday Quote adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner is in staat om computers te scannen en gedetecteerde adware-type toepassingen te verwijderen. Het moet worden vermeld dat handmatige verwijdering (niet geholpen door beveiligingsprogramma's) misschien niet een ideale oplossing is. In sommige gevallen, zelfs nadat de software zelf (handmatig) is verwijderd - blijven verschillende bestanden verborgen in het systeem. Bovendien kunnen deze overblijfselen blijven draaien en problemen veroorzaken. Daarom is het cruciaal om adware grondig te verwijderen.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Everyday Quote QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Everyday Quote op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.