FacebookTwitterLinkedIn

Hoe Meme Finder adware te verwijderen

Ook bekend als: Advertenties van Meme Finder
Type: Adware
Schadeniveau: Medium

Wat voor soort software is Meme Finder?

We hebben de Meme Finder toepassing ontdekt op een bedrieglijke website die ons aanmoedigt om "aanbevolen Chrome extensie te downloaden en te installeren". Na het onderzoeken van deze app, hebben we geleerd dat het advertenties genereert (werkt als adware). Het wordt beschreven als een app waarmee gebruikers hilarische memes, foto's en video's kunnen zoeken en ontdekken.

Meme Finder adware

Meme Finder adware in detail

Typisch genereert adware ongewenste banners, coupons, pop-ups of andere types van advertenties. Bovendien promoten deze advertenties dubieuze websites, toepassingen, verschillende oplichterijen, enz. Hetzelfde geldt voor Meme Finder. Ook kunnen advertenties gegenereerd door Meme Finder gebruikt worden om louche apps te verspreiden - ze kunnen ongewenste downloads of installaties veroorzaken.

Bovendien, ons team heeft gemerkt dat Meme Finder gegevens op alle websites kan lezen en wijzigen. Deze app kan worden gebruikt voor het verzamelen van browsing-gerelateerde en soortgelijke gegevens. De ontwikkelaars ervan kunnen de verzamelde gegevens misbruiken voor marketing en andere doeleinden.

Overzicht bedreiging:
Naam Advertenties van Meme Finder
Type bedreiging Adware
Symptomen Uw computer wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Meer over adware

Door advertenties ondersteunde toepassingen kunnen valse zoekmachines promoten: ze kunnen webbrowsers kapen door hun instellingen te wijzigen (de standaard zoekmachine, startpagina, nieuwe tabbladpagina). Het wordt dus sterk aangeraden om adware niet te laten installeren/toevoegen op browsers in alle gevallen. Meer adware voorbeelden zijn Ask Ali, Page darker, External Links Tool.

Hoe heeft adware zich op mijn computer geïnstalleerd?

Het is bekend dat het installatieprogramma voor Meme Finder wordt verspreid met behulp van een bedrieglijke website. Deze app wordt geïnstalleerd na het downloaden en uitvoeren van dat installatieprogramma. Het is vermeldenswaard dat adware kan worden gebundeld met andere software en verspreid met behulp van schaduwrijke advertenties.

Downloaders en installers die gebruikt worden om adware te verspreiden gaven "Aangepaste", "Geavanceerde", of andere instellingen. Adware wordt gedownload of geïnstalleerd wanneer downloads en installaties worden voltooid zonder deze instellingen te wijzigen (ongewenste apps deselecteren).

Hoe voorkom ik de installatie van ongewenste toepassingen?

Download toepassingen en bestanden van betrouwbare bronnen (officiële websites en platforms, directe links). Deselecteer ongewenste apps voordat u programma's downloadt en installeert (dit kan worden bereikt door de instellingen in downloaders en installers te wijzigen). Klik niet op advertenties die worden weergegeven door louche websites en geïnstalleerde onbetrouwbare apps.

Als uw computer al geïnfecteerd is met malafide toepassingen, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Louche website die aanbiedt om Meme Finder te installeren:

meme finder adware bedrieglijke download pagina

Officiële downloadpagina voor Meme Finder:

meme finder adware officiële website

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Adware verwijderen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Meme Finder adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar ongewenste toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Nadat u de ongewenste toepassing hebt verwijderd, scant u uw computer op resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware-infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder adware van Internet browsers:

Video die toont hoe ongewenste add-ons voor de browser te verwijderen:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Meme Finder adware verwijderen uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek "Meme Finder" en andere alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Meme Finder adware verwijderen uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van advertenties van meme finder, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Meme Finder adware verwijderen uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster, verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Meme Finder adware verwijderen uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van advertenties van meme finder kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de advertenties van meme finder, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om advertenties van meme finder van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over advertenties van meme finder of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/23178-meme-finder-adware

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke schade kan adware veroorzaken?

Gewoonlijk vertraagt adware een computer en vermindert het de surfervaring op het web. In sommige gevallen schendt het de privacy.

Wat doet adware?

Adware staat voor advertentie-ondersteunde software. Dit betekent dat dit type software gebruikers bombardeert met ongewenste advertenties. Adware heeft vaak extra functionaliteiten: het kaapt webbrowsers en (of) verzamelt allerlei informatie.

Hoe genereren adware-ontwikkelaars inkomsten?

Adware wordt te gelde gemaakt door het te gebruiken als een instrument om verschillende producten, websites, diensten te promoten. In de meeste gevallen, gebruiken de ontwikkelaars affiliate programma's als de belangrijkste bron van inkomsten.

Zal Combo Cleaner Meme Finder adware verwijderen?

Ja, Combo Cleaner zal het besturingssysteem scannen en adware verwijderen (inclusief Meme Finder). Het is gebruikelijk dat wanneer gebruikers adware handmatig verwijderen, bestanden of andere onderdelen die behoren tot adware zelfs na de verwijdering in het systeem achterblijven. Daarom wordt het aangeraden om adware te verwijderen met gespecialiseerde apps zoals Combo Cleaner.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
Advertenties van Meme Finder QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Advertenties van Meme Finder op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.