FacebookTwitterLinkedIn

Vermijd cryptocurrency scams zoals "NASA ETH and BTC Giveaway"

Ook bekend als: NASA ETH and BTC Giveaway scam website
Schadeniveau: Medium

Wat is "NASA ETH and BTC Giveaway"?

Bij het inspecteren van schadelijke en bedrieglijke websites, ontdekten onze onderzoekers weer een andere cryptocurrency giveaway scam. "NASA ETH and BTC Giveaway" wordt gepresenteerd als een cryptocurrency mass-adoptie schema. Gebruikers worden aangespoord om een bepaald bedrag aan Ethereum (ETH) of Bitcoin (BTC) cryptocurrencies over te maken naar de scam - zodat ze twee keer zoveel zouden kunnen ontvangen. In feite zal alles dat wordt overgemaakt naar de portefeuilles die door deze scam worden verstrekt, onherroepelijk verloren gaan.

NASA ETH and BTC Giveaway scam

"NASA ETH and BTC Giveaway" scam overzicht

Toen onze onderzoekers een site openden die de "NASA ETH and BTC Giveaway" scam promootte, moedigde de pagina aan om ofwel ETH of BTC knoppen te selecteren - om aan te geven in welke cryptocurrency ze geïnteresseerd waren. Klikken op een van beide opende een vrijwel identieke pagina, met als enige uitzondering de grootte van de bedragen en de respectievelijke cryptocurrency.

De tekst op deze pagina beweerde dat dit "50.000 ETH / 5.000 BTC Giveaway" in handen is van Bill Nelson - een Amerikaanse politicus en advocaat die als beheerder van NASA (National Aeronautics and Space Administration) werkt. Het moet benadrukt worden dat noch Bill Nelson noch NASA verbonden of geassocieerd zijn met deze scam.

De valse giveaway kan zogenaamd eenmalig worden gebruikt, en (afhankelijk van de valuta van keuze) deelnemers wordt gevraagd om 1ETH tot 500ETH (op het moment van schrijven, ongeveer 2.000 tot 1.200.000 USD) of 0,1BTC tot 10BTC (~3.000 - 340.000 USD) over te maken naar het opgegeven cryptowallet adres. Gebruikers wordt beloofd dat zij tweemaal het bedrag zullen ontvangen dat zij hebben overgemaakt (bijv. 1ETH - 2ETH, 10BTC - 20BTC, etc.).

Voor de "verdubbel het bedrag" verklaring, gebruikte deze regeling ook de uitdrukking "kans om te winnen". Hoe dan ook, dit is een scam, en dus zijn er geen gegarandeerde opbrengsten of kansen daarop.

Wat de som ook is die is overgemaakt naar "NASA ETH and BTC Giveaway" - het zal verloren gaan. Bovendien, aangezien cryptocurrency transacties moeilijk/onmogelijk te traceren zijn, zijn ze in wezen onomkeerbaar. Daarom zullen slachtoffers, door op deze scam te vertrouwen, financiële verliezen ervaren.

Overzicht bedreiging:
Naam NASA ETH and BTC Giveaway scam website
Type bedreiging Phishing, scam, social engineering, fraude
Valse claim Oplichters beloven de cryptocurrency die naar hen wordt overgemaakt te verdubbelen.
Vermomming De scam is vermomd als een massa-adoptie poging gemaakt door Bill Nelson.
Gerelateerde domeinen nasa-2022[.]net
Detectienamen (nasa-2022[.]net) Netcraft (Malicious), Scantitan (Phishing), Webroot (Malicious), Certego (Suspicious), ESET (Suspicious), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, schadelijke online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste programma's.
Schade Verlies van gevoelige privé-informatie, geldverlies, identiteitsdiefstal, mogelijke malware-infecties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Cryptocurrency-gerichte oplichtingsvoorbeelden

We hebben veel oplichting met cryptocurrency-thema's onderzocht. "UFO giveaway", "PROT Giveaway", "Ripple Giveaway", en "Doge Giveaway" zijn enkele voorbeelden van die verwant zijn aan "NASA ETH en BTC Giveaway"; "Wallet Access Connect", "Sync Wallets", "Trust Wallet scam" - phishing oplichting die digitale portemonnee inloggegevens als doel hebben. Gezien de wijdverspreide online oplichtingspraktijken, raden wij u aan voorzichtig te zijn tijdens het surfen.

Hoe heb ik een oplichterssite geopend?

Onze onderzoekers stuitten op een "NASA ETH and BTC Giveaway" scam-promoting websites via anderen die gebruik maken van schadelijke advertentienetwerken. Bedrieglijke sites kunnen echter ook worden geopend via verkeerd getypte URL's of doorverwijzingen die worden veroorzaakt door spam-browsermeldingen/opdringerige advertenties. Deze pagina's kunnen ook geforceerd geopend worden door geïnstalleerde adware.

Hoe vermijd je websites van oplichters?

Onbetrouwbare websites worden vaak ondersteund door diegenen die gebruik maken van schadelijke advertentienetwerken. Daarom raden wij u af om Torrenting, illegaal streamen/downloaden en andere sites die verdachte of auteursrechtschendende diensten aanbieden te bezoeken/gebruiken.

Online scam wordt ook gepromoot via advertenties die op verdachte websites worden gehost, door adware worden weergegeven, of als browsermeldingen worden getoond. Deze laatste kunnen worden vermeden door te weigeren dat webpagina's meldingen weergeven (d.w.z. klikken op "Blokkeren", "Meldingen blokkeren", enz.); deze verzoeken negeren is ook een uitvoerbare tactiek.

Adware kan advertenties tonen die scams promoten of dergelijke sites geforceerd openen. Om te voorkomen dat deze software het systeem infiltreert, raden wij aan alleen inhoud te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Bovendien moeten installatieprocessen met voorzichtigheid worden benaderd (bv. voorwaarden lezen, "Aangepaste/Geavanceerde" instellingen gebruiken, toevoegingen uitschakelen, enz.)

Het is van het grootste belang dat een gerenommeerd antivirusprogramma wordt geïnstalleerd en geactualiseerd. Beveiligingsprogramma's moeten worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en gedetecteerde bedreigingen te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om alle bedreigingen automatisch te verwijderen.

Tekst weergegeven in "NASA ETH and BTC Giveaway" scal:

Choose a coin


To participate in the distribution, you need to select the coin you are interested in


Ethereum Bitcoin


50.000 ETH / 5.000 BTC Giveaway by Bill Nelson
NASA believe that blockchain will make the world more fair. To speed up the process of cryptocurrency mass adoption, We decided to run 50 000 ETH / 5.000 BTC giveaway.

Weergave van de "NASA ETH and BTC Giveaway" scam (GIF):

Weergave van NASA ETH en BTC Giveaway scam (GIF)

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe herkent u een pop-up scam?

Pop-upvensters met verschillende valse berichten zijn een veelvoorkomend soort lokmiddelen dat cybercriminelen gebruiken. Ze verzamelen gevoelige persoonlijke gegevens, verleiden internetgebruikers om valse technische ondersteuningsnummers te bellen, zich in te schrijven voor nutteloze online diensten, te investeren in verdachte cryptocurrency-regelingen, enz.

Hoewel deze pop-ups in de meeste gevallen de apparaten van gebruikers niet infecteren met malware, kunnen ze direct geldverlies veroorzaken of leiden tot identiteitsdiefstal.

Cybercriminelen streven ernaar hun schadelijke pop-upvensters zo te maken dat ze er betrouwbaar uitzien, maar scams hebben doorgaans de volgende kenmerken:

  • Spelfouten en niet-professionele afbeeldingen - Controleer de informatie die in een pop-up wordt weergegeven nauwkeurig. Spelfouten en onprofessionele afbeeldingen kunnen een teken van een scam zijn.
  • Gevoel van spoed - Afteltimer met een paar minuten erop, waarin u wordt gevraagd uw persoonlijke gegevens in te voeren of u aan te melden voor een onlinedienst.
  • Verklaringen dat je iets gewonnen hebt - Als je niet hebt meegedaan aan een loterij, online-wedstrijd, enz. en je ziet een pop-upvenster waarin staat dat je gewonnen hebt.
  • Scan van computer of mobiel apparaat - Een pop-upvenster dat uw apparaat scant en informeert over gedetecteerde problemen - is ongetwijfeld een scam; webpagina's kunnen dergelijke acties niet uitvoeren.
  • Exclusiviteit - Pop-upvensters waarin staat dat alleen u geheime toegang krijgt tot een financiële regeling die u snel rijk kan maken.

Voorbeeld van een pop-up scam:

Voorbeeld van een pop-up scam

Hoe werken pop-up scams?

Cybercriminelen en bedrieglijke marketeers gebruiken meestal verschillende advertentienetwerken, zoekmachine-vergiftiginstechnieken en verdachte websites om verkeer naar hun pop-ups te genereren. Gebruikers komen terecht op hun online kanalen nadat ze op valse downloadknoppen hebben geklikt, een torrentwebsite hebben gebruikt of gewoon op een resultaat van een internetzoekmachine hebben geklikt.

Op basis van de locatie- en apparaatgegevens van de gebruiker wordt een frauduleuze pop-up gepresenteerd. De lokmiddelen die in dergelijke pop-ups worden gepresenteerd, variëren van "snel rijk worden - schema's" tot nepvirusscans.

Hoe kan ik valse pop-ups verwijderen?

In de meeste gevallen infecteren pop-up scams de apparaten van gebruikers niet met malware. Als u een scam pop-up tegenkomt, zou het sluiten ervan voldoende moeten zijn. In sommige gevallen kunnen scam, pop-ups moeilijk te sluiten zijn; in dergelijke gevallen - sluit uw Internet browser en start deze opnieuw op.

In extreem zeldzame gevallen moet u misschien uw internetbrowser opnieuw instellen. Gebruik hiervoor onze instructies die uitleggen hoe u Internet browser instellingen kunt resetten.

Hoe voorkom ik valse pop-ups?

Om te voorkomen dat u pop-up scams te zien krijgt, moet u alleen websites bezoeken die een goede reputatie hebben. Torrent, Crack, gratis online films streamen, YouTube-video downloaden en andere websites met een vergelijkbare reputatie verwijzen internetgebruikers vaak door naar pop-upscams.

Om het risico op pop-up scams te minimaliseren, moet u uw internetbrowsers up-to-date houden en een gerenommeerde anti-malware programma gebruiken. Voor dit doel, raden wij Combo Cleaner.

Wat moet u doen als u in een pop-upscam getrapt bent?

Dit hangt af van het soort scam waar u voor bent gevallen. Meestal proberen pop-up oplichters gebruikers te verleiden tot het sturen van geld, het weggeven van persoonlijke informatie of het verlenen van toegang tot iemands apparaat.

  • Als u geld heeft gestuurd naar oplichters: U moet contact opnemen met uw financiële instelling en uitleggen dat u bent opgelicht. Als u dit onmiddellijk laat weten, is er een kans om uw geld terug te krijgen.
  • Als u persoonlijke informatie hebt weggegeven: U moet uw wachtwoorden wijzigen en twee-factor authenticatie inschakelen in alle online diensten die u gebruikt. Ga naar de Federal Trade Commission om identiteitsdiefstal te melden en persoonlijke herstelstappen te krijgen.
  • Als u oplichters verbinding laat maken met uw apparaat: U moet uw computer scannen met gerenommeerde anti-malware (wij raden Combo Cleaner aan) - cybercriminelen kunnen trojans, keyloggers en andere malware hebben geplant, gebruik uw computer niet voordat u mogelijke bedreigingen hebt verwijderd.
  • Help andere internetgebruikers: meld internetscam bij de Federal Trade Commission.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een online scam?

Online scam is een oplichting die op internet wordt gepromoot en die tot doel heeft gebruikers te verleiden/angst aan te jagen om bepaalde handelingen te verrichten. Ze kunnen slachtoffers er bijvoorbeeld toe verleiden valse transacties uit te voeren, privégegevens vrij te geven (bv. gebruikersnamen/wachtwoorden, kredietkaartnummers, enz.), (waarschijnlijk onbetrouwbare of kwaadaardige) software te downloaden/installeren, enz.

Wat is het doel van online oplichting?

Het doel van alle oplichtingspraktijken is inkomsten te genereren ten koste van de slachtoffers. Zo kunnen oplichters profiteren van geld dat zij via bedrog hebben ontvangen, door privé-informatie te misbruiken/verkopen, software aan te prijzen, malware te verspreiden, enz.

Ik heb cryptocurrency gestuurd naar het adres dat wordt gepresenteerd in de "NASA ETH and BTC Giveaway" scam, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Nee, cryptocurrency transacties zijn praktisch niet te traceren, dus ze kunnen niet worden teruggedraaid.

Waarom kom ik online scams tegen?

Online scams worden uitgevoerd op verschillende schadelijke sites, die zelden opzettelijk worden bezocht. De meeste gebruikers komen op dergelijke webpagina's terecht via verkeerd getypte URL's of doorverwijzingen die worden veroorzaakt door pagina's die gebruikmaken van schadelijke advertentienetwerken, spam-browsermeldingen, opdringerige advertenties of geïnstalleerde adware.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen online oplichting?

Combo Cleaner is ontworpen om bezochte websites te scannen, en het kan schadelijke, scam-promotende en kwaadaardige websites detecteren. Combo Cleaner geeft niet alleen waarschuwingen wanneer dergelijke sites worden bezocht, maar kan ook alle verdere toegang tot deze sites beperken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
NASA ETH and BTC Giveaway scam website QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van NASA ETH and BTC Giveaway scam website op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.