FacebookTwitterLinkedIn

Hoe herkent u crypto scams zoals Ripple giveaway scam?

Ook bekend als: XRP giveaway scam
Schadeniveau: Medium

Wat is Ripple Giveaway scam?

Crypto giveaway scams zijn frauduleuze pogingen om nietsvermoedende mensen te laten geloven dat als ze geld sturen (in dit geval, XRP cryptocurrency), ze er meer van terug zullen krijgen. Meestal doen deze crypto scams zich voor als bedrijven en personen.

Ripple Giveaway scam

Ripple Giveaway scam in detail

Oplichters achter deze crypto giveaway scam beweren dat Brad Garlinghouse (de CEO van Ripple Labs) gelooft dat de XRP minstens $10 waard zal zijn tegen het einde van 2021. Ze proberen mensen te verleiden om deel te nemen aan een 100.000.000 XRP weggeefactie waar ze van 5.000 XRP tot 1.000.000+ XRP kunnen sturen en twee keer zoveel terugkrijgen.

Noch Brad Garlinghouse, noch Ripple heeft iets te maken met deze weggeef scam. Mensen die geld overmaken naar oplichters krijgen er nooit iets voor terug. Deze oplichting moet worden genegeerd en gerapporteerd.

Overzicht bedreiging:
Naam XRP giveaway scam
Type bedreiging Phishing, Scam, Social Engineering, Fraude
Valse claim Mensen kunnen hun XRP fondsen verdubbelen
Vermomming Legitieme XRP weggeefpagina
Gerelateerd domein xrpdrop21[.]com
Detectienamen (xrpdrop21[.]com) AlienVault (Malicious), Emsisoft (Phishing), Google Safebrowsing (Phishing), Netcraft (Malicious), Spamhaus (Spam), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Verspreidingsmethodes Gecompromitteerde websites, malafide online pop-up advertenties, mogelijk ongewenste toepassingen.
Schade Monetair verlies
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Crypto giveaway scams in het algemeen

Voorbeelden van soortgelijke crypto scams zijn "Polkadot Giveaway Scam", "SAFEMOON Giveaway Scam", en "Binance Giveaway Scam". De meeste van hen vermelden mensen die gerelateerd zijn aan cryptocurrency (zoals cryptocurrency leiders of leiders van bedrijven die banden hebben met crypto). Ze worden gepromoot via mogelijk ongewenste toepassingen (PUA's), louche advertenties, webpagina's.

Hoe hebben mogelijk ongewenste toepassingen zich op mijn computer geïnstalleerd?

De meeste gebruikers downloaden of installeren mogelijk ongewenste programma's samen met andere programma's, via louche advertenties die ontworpen zijn om bepaalde scripts uit te voeren of via nep-installers. Downloaders en installatieprogramma's voor programma's die gebundeld zijn met mogelijk ongewenste programma's hebben "Aangepaste", "Geavanceerde", of andere instellingen. Als gebruikers deze niet wijzigen, gaan ze akkoord met het downloaden of installeren van zowel gewenste als ongewenste programma's.

Valse installatieprogramma's worden gepromoot via websites die beweren dat bezoekers moeten updaten, software moeten repareren, een beveiligingsoplossing moeten installeren om computers te beschermen, enzovoort.

Hoe voorkomt u de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het wordt ten zeerste aanbevolen om het gebruik van downloaders, installers, Peer-to-Peer netwerken, onofficiële websites, of andere bronnen, tools om apps, bestanden te downloaden of te installeren, te vermijden. Deze moeten worden gedownload van officiële pagina's.

Het is ook raadzaam om geen programma's te downloaden of te installeren zonder "Geavanceerde", "Aangepaste" of andere instellingen aan te vinken die beschikbaar kunnen zijn in hun downloaders of installers, en niet te klikken op advertenties die louche pagina's op hen hebben. Als uw computer al geïnfecteerd is met mogelijk ongewenste programma's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

Weergave van de Ripple Giveaway scam (GIF):

Weergave van de Ripple Giveaway scam

Tekst op deze scam website:

Giveaway Rules Bonus Terms Transactions To Participate
Official Ripple event 100.000.000 XRP
Brad Garlinghouse and Ripple believes that XRP will hit $10 by the end of 2021. To speed up the process of cryptocurrency mass adoption, we've decided to run a 100,000,000 XRP giveaway.

To Participate
More info
ABOUT GIVEAWAY
During this unique event we will give you a chance to win 100,000,000 XRP, have a look at the rules and don't miss on your chance! You can only participate once!

FUNDAMENTAL RULES
To participate you just need to send from 5 000 XRP to 1 000 000 XRP to the contribution address and we will immediately send you back 10 000 XRP to 2 000 000 XRP (x2) to the address you sent it from.

SPECIAL WELCOME BONUS
If you send 5,000+ XRP, you will be get 10,000+ XRP back
If you send 10,000+ XRP, you will be get 20,000+ XRP back
If you send 50,000+ XRP, you will be get 100,000+ XRP back
If you send 150,000+ XRP, you will be get 300,000+ XRP back
If you send 500,000+ XRP, you will be get 1,000,000+ XRP back
If you send 1,000,000+ XRP, you will be get 2,000,000+ XRP back
INSTRUCTIONS FOR PARTICIPATING IN THE DISTRIBUTION

To make a transaction, you can use any wallet or exchange to participate!

Once we receive your transaction, the outgoing transaction is processed to your address.

Once we receive your transaction, we will immediately send the requested amount back to you.

Every address that is sent too late, gets their XRP immediately sent back.

SHOW YOU PAYMENT DATA
LIVE TRANSACTIONS

ra14cUMNvdHfnoc5QBCHVYttcqobDyHoLw
Giveaway Rules Bonus Terms Transactions To Participate

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Verwijderen van mogelijk ongewenste toepassingen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

Mogelijk ongewenste programma's verwijderen via het Configuratiescherm

Zoek in het venster met de verwijderingsprogramma's naar verdachte/recent geïnstalleerde toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing, scant u uw computer voor alle resterende ongewenste onderdelen of mogelijke malware infecties. Gebruik aanbevolen malwareverwijderingssoftware om uw computer te scannen.

Verwijder malafide extensies van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van malafide extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijderen van malafide extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van xrp giveaway scam, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plug-ins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van malafide extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het Firefox menu icoonfirefox menu icon (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", in het geopende venster verwijder alle recentelijk geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van malafide extensies van Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van xrp giveaway scam kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de xrp giveaway scam, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om xrp giveaway scam van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over xrp giveaway scam of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/22224-ripple-giveaway-scam

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is een cryptocurrency giveaway scam?

Een cryptocurrency giveaway scam is een soort oplichting waarbij wordt aangeboden om een bepaald bedrag aan cryptocurrency te sturen en in ruil daarvoor meer te ontvangen. Meestal bieden dergelijke oplichting aan om fondsen te verdubbelen en beweren dat de hoeveelheid cryptocurrency die wordt weggegeven beperkt is.

Wat is het doel van een crypto giveaway scam?

Ik heb cryptocurrency naar oplichters gestuurd, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Dergelijke transacties zijn vrijwel onvindbaar, wat betekent dat je niet in staat zult zijn om verloren geld terug te krijgen.

Such transactions are virtually untraceable, meaning that you will not be able to retrieve lost funds.

Waarom kom ik dergelijke scams tegen?

Meestal worden deze oplichtingspraktijken geleverd door kwaadaardige websites die gebruikers niet opzettelijk bezoeken. Deze pagina's worden geopend via aanwezige kwaadaardige toepassingen of pagina's die gebruik maken van dubieuze advertentienetwerken.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen giveaways en soortgelijke scams?

Combo Cleaner is ontworpen om elke website die u bezoekt te scannen, en het is in staat om kwaadaardige websites te detecteren. Deze app zal u informeren dat een pagina niet betrouwbaar is en de toegang ertoe beperken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
XRP giveaway scam QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van XRP giveaway scam op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.