FacebookTwitterLinkedIn

Vertrouw "Your Apple iPhone may be severely damaged by viruses!" niet

Ook bekend als: Your Apple iPhone may be severely damaged by viruses! pop-up
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Wat is "Your Apple iPhone may be severely damaged by viruses!"?

"Your Apple iPhone may be severely damaged by viruses!" is een zwendel die op onbetrouwbare websites wordt gepromoot. Het werkt door te beweren dat de iPhones van gebruikers geïnfecteerd zijn en dringt er bij hen op aan om de niet-bestaande problemen aan te pakken.

Het doel is om gebruikers te verleiden tot het downloaden/installeren en/of kopen van de goedgekeurde producten. Meestal worden nep anti-virussen, adware, browser hijackers en andere mogelijk ongewenste programma's (PUA's) aangeboden. Er is ook vastgesteld dat ze trojan, ransomware en andere malware verspreiden.

De meeste gebruikers krijgen toegang tot bedrieglijke websites via verkeerd getypte URL's of omleidingen die worden veroorzaakt door malafide webpagina's, opdringerige advertenties of geïnstalleerde PUA's.

Your Apple iPhone may be severely damaged by viruses! scam pop-up

"Your Apple iPhone may be severely damaged by viruses!" overzicht oplichting

Wanneer een site wordt bezocht die de "Your Apple iPhone may be severely damaged by viruses!"-zwendel promoot, krijgen bezoekers een pop-upvenster te zien. Het bericht daarin stelt dat de iPhones van gebruikers mogelijk zijn aangetast en dat onmiddellijke actie vereist is. Op de achtergrondpagina wordt beweerd dat de infectie afkomstig is van recent bezochte corrupte websites. Om te voorkomen dat de malware zich verspreidt - moet een aanbevolen toepassing worden gedownload/geïnstalleerd.

Benadrukt moet worden dat alle informatie van "Your Apple iPhone may be severely damaged by viruses!" - vals is. Daarom, door het te vertrouwen - kunnen de gebruikers een verscheidenheid van ernstige problemen ervaren.

PUA's worden vaak gepromoot via online scams. Ongewenste toepassingen lijken legitiem en bieden een breed scala aan functionaliteiten, die zelden werken. Valse anti-virussen zijn hier een goed voorbeeld van; ze moeten geactiveerd worden (d.w.z. gekocht worden) om de beloofde functies uit te voeren, maar daarna - blijven ze niet werken.

PUA's kunnen ook schadelijke eigenschappen hebben. Sommige kunnen onbetrouwbare en kwaadaardige webpagina's geforceerd openen. Adware-types leveren opdringerige reclamecampagnes. Een ander type, genaamd browser hijacker, werkt door het wijzigen van browser instellingen om valse zoekmachines te promoten.

Bovendien kunnen de meeste PUA's gegevens traceren. Gerichte informatie omvat - browsen en zoekmachine geschiedenis, IP-adressen, persoonlijk identificeerbare details, enz. De verzamelde gegevens worden vervolgens te gelde gemaakt door ze te delen met en/of te verkopen aan derden.

Kortom, de aanwezigheid van ongewenste toepassingen op apparaten kan leiden tot systeeminfecties, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en zelfs identiteitsdiefstal.

Overzicht Bedreiging:
Naam Your Apple iPhone may be severely damaged by viruses! pop-up
Type Bedreiging Phishing, Scam, Mac malware, Mac virus
Valse claim Volgens de oplichters zijn de iPhones van gebruikers besmet en beschadigd.
Verwante domeinen appsafenet[.]com
Gepromote Ongewenste Toepassing Diverse dubieuze toepassingen
Symptomen Uw Mac wordt trager dan normaal, u ziet ongewenste pop-up advertenties, u wordt omgeleid naar dubieuze websites.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installers (bundeling), nep Flash Player-installers, downloads van torrentbestanden.
Schade Tracken van internetbrowser (mogelijke privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar dubieuze websites, verlies van privégegevens.
Malware verwijderen (Mac)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Online zwendel in het algemeen

"Your Apple iPhone is severely damaged" en "(3) Viruses have been detected on your iPhone". zijn een paar voorbeelden van oplichtingspraktijken die lijken op "Your Apple iPhone may be seriously damaged by viruses!".

Het web staat vol met misleidende en bedrieglijke inhoud, ontworpen om het vertrouwen van gebruikers te winnen en te misbruiken. Ongeacht wat deze zwendelpraktijken beweren, aanbieden, vragen of eisen, het einddoel is hetzelfde: winst maken ten koste van de slachtoffers. Omdat online zwendel wijdverbreid is, wordt ten zeerste aanbevolen voorzichtig te zijn bij het surfen.

Hoe hebben mogelijk ongewenste toepassingen zich op mijn computer geïnstalleerd?

Bepaalde PUA's hebben "officiële" promotie/download webpagina's. Deze toepassingen worden ook verspreid via downloaders/installers van andere producten ("bundling" marketingtechniek). Overhaaste download-/installatieprocessen (bijv. gebruik van vooraf ingestelde opties, enz.) verhogen het risico dat gebundelde inhoud onbedoeld in het systeem wordt toegelaten.

Opdringerige advertenties zijn ook een proliferatie van PUAs. Wanneer er op de advertenties wordt geklikt, kunnen deze scripts uitvoeren om downloads/installaties uit te voeren zonder toestemming van de gebruiker.

Hoe voorkom ik de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen?

Het is belangrijk om software te onderzoeken en alleen te downloaden van officiële en geverifieerde bronnen. Onbetrouwbare downloadkanalen, bijv. onofficiële en gratis file-hosting websites, Peer-to-Peer sharing netwerken, en andere derde partij downloaders - kunnen gevaarlijke/gebundelde inhoud aanbieden.

Bij het downloaden/installeren wordt geadviseerd de voorwaarden te lezen, de beschikbare opties te bestuderen, de instellingen "Aangepaste/Geavanceerde" te gebruiken, en zich af te melden voor alle aanvullingen. Opdringerige advertenties lijken gewoon en onschadelijk; ze leiden echter door naar zeer twijfelachtige sites (bijv. gokken, pornografie, adult-dating, enz.).

Als u dit soort advertenties en/of omleidingen tegenkomt, moet het systeem worden geïnspecteerd en moeten alle dubieuze toepassingen en browserextensies/plug-ins die zijn gedetecteerd, onmiddellijk worden verwijderd. Als uw computer al geïnfecteerd is met PUA's, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te elimineren.

Tekst gepresenteerd in "Your Apple iPhone may be severely damaged by viruses!" scam's pop-up:

YOUR IPHONE MAY BE COMPROMISED
Immediate Action Is Required!


OK

Verschijning van de achtergrondpagina van de"Your Apple iPhone may be severely damaged by viruses!" zwendel:

Your Apple iPhone may be severely damaged by viruses! oplichterij achtergrond pagina

Tekst op deze bladzijde:

WARNING! Thursday
18 March 2021
Your Apple iPhone may be severely damaged by viruses!

We may have detected that your Browser may be vulnerable to Browser Trojan Viruses picked while surfing recent corrupted sites.

Immediate action is recommended to prevent it from spreading and infecting sensitive data like your Facebook account, Whatsapp messages photos and private applications.

Here is how you can solve this in just a few seconds (Step by Step)

Step 1: Tap REMOVE VIRUS to install VPN from the App Store.

Step 2: Open the app to activate the latest update and remove any older (Infected) versions.

0 minutes and 00 seconds


Remove Virus


Detected By Apple.

Volg deze stappen om pop-upblokkering, waarschuwingen voor frauduleuze websites in te schakelen en surfgegevens van het web te verwijderen op mobiele Apple-apparaten:

Ga eerst naar "Instellingen" en scroll dan naar beneden om "Safari" te vinden en aan te raken.

pop-ups verwijderen en cache wissen stap 1

Controleer of de opties "Pop-ups blokkeren" en "Waarschuwing frauduleuze website" zijn ingeschakeld. Zo niet, schakel ze dan onmiddellijk in. Scroll vervolgens naar beneden en tik op "Geavanceerde".

pop-ups uitschakelen en cache wissen stap 2

Tik op "Websitegegevens" en vervolgens op "Alle websitegegevens verwijderen".

pop-ups uitschakelen en cache wissen stap 3

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browser hijackers te verwijderen van een Mac computer:

Mogelijk ongewenste toepassingen verwijderen:

Verwijder mogelijk ongewenste toepassingen uit uw map "Toepassingen":

mac browser hijacker verwijderen uit toepassingen map

Klik op het Finder-pictogram. In het Finder venster, selecteer "Toepassingen". Zoek in de toepassingsmap naar "MPlayerX", "NicePlayer" of andere verdachte toepassingen en sleep ze naar de Prullenmand. Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac voor alle resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de your apple iphone may be severely damaged by viruses! pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

Your Apple iPhone may be severely damaged by viruses! pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan your apple iphone may be severely damaged by viruses! pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan your apple iphone may be severely damaged by viruses! pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan your apple iphone may be severely damaged by viruses! pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

Veelgestelde Vragen(FAQ)

Wat is een pop-up oplichting?

Pop-up scams zijn in wezen berichten die bedoeld zijn om gebruikers te verleiden tot of bang te maken voor het uitvoeren van verschillende acties. Zo kunnen slachtoffers worden overgehaald om valse geldtransacties uit te voeren, bestanden te downloaden, onbetrouwbare/niet-functionele software te kopen, malware te installeren, enzovoort.

Wat is het doel van een pop-up scam?

Pop-up scams hebben meestal maar één einddoel - het genereren van inkomsten voor de ontwikkelaars. De ontwerpers van deze misleidende inhoud kunnen bijvoorbeeld winst maken uit fondsen die zij ontvangen via misleiding, promotie van onbetrouwbare toepassingen, verspreiding van malware, verkoop of misbruik van privégegevens die door slachtoffers worden vrijgegeven, enzovoort.

Waarom kom ik nep-pop-ups tegen?

Pop-up scams worden gepresenteerd op dubieuze sites, die meestal onbedoeld worden geopend. Scamsites kunnen worden geopend via verkeerd getypte URL's, browsermeldingen/opdringerige advertenties, of pagina's die gebruikmaken van malafide advertentienetwerken. Ook kunnen dergelijke sites geforceerd worden geopend door onbetrouwbare/schadelijke software die op de apparaten van bezoekers is geïnstalleerd.

Zal Combo Cleaner mij beschermen tegen pop-up scams?

Combo Cleaner is ontworpen om bezochte sites te scannen, en het kan bedrieglijke/malijke sites detecteren. Zodra een dergelijke pagina wordt gedetecteerd, geeft Combo Cleaner onmiddellijk waarschuwingen, en het beperkt verdere toegang tot de website.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your Apple iPhone may be severely damaged by viruses! pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van Your Apple iPhone may be severely damaged by viruses! pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.