FacebookTwitterLinkedIn

Verwijder apps die doorverwijzingen veroorzaken naar oplichtingspagina's

Ook bekend als: "Your Apple iPhone is severely damaged" pop-up
Type: Mac Virus
Schadeniveau: Medium

Hoe "Your Apple iPhone is severely damaged" te verwijderen van een Mac?

Wat is "Your Apple iPhone is severely damaged"?

"Your Apple iPhone is severely damaged" / "Uw Apple iPhone is ernstig beschadigd" (ook bekend als "Uw Apple iPhone is ernstig gecompromitteerd") is een zwendel die op bedrieglijke wijze de mensen aanmoedigt om een mogelijk ongewenste app (PUA) te downloaden die gebruikt zogezegd moet dienen om virussen te verwijderen. Er zijn veel vergelijkbare oplichtingen: meestal tonen ze valse viruswaarschuwingen en moedigen ze de bezoekers aan om onmiddellijk actie te ondernemen (downloaden van ongewenste programma's). Deze pagina's worden vaak geopend door andere, reeds geïnstalleerde, ongewenste apps. Met andere woorden, mensen bezoeken dergelijke websites onbedoeld.

Your Apple iPhone is severely damaged oplichting

Allereerst toont deze oplichtingspagina een pop-up. Volgens dit bericht is de iPhone van de bezoeker besmet en moet onmiddellijk actie ondernemen. Wanneer dat venster gesloten wordt, toont de zwendelwebsite een waarschuwing dat de iPhone besmet is met 13 virussen. Om preciezer te zijn, worden de bezoekers geïnformeerd dat hun Apple-telefoons geïnfecteerd zijn met een aantal trojans browsers die hun Facebook-accounts, WhatsApp-berichten, foto's en sommige andere applicaties kunnen beïnvloeden. Deze pagina raadt aan om deze bedreigingen te verwijderen met de DotBlock-app die is gemaakt door Software Setup, LLC. Deze app kan worden gedownload door op de knop "Virus verwijderen" te klikken. Als erop wordt geklikt, leidt dit naar de officiële Apple App Store-pagina. We raden u echter af om applicaties te gebruiken die worden geadverteerd via misleidende pagina's zoals deze. Kortom, oplichtingwebsites moeten worden genegeerd en geen van de apps die erop worden gepromoot mogen worden vertrouwd.

Vaak worden zwendelwebsites geopend door ongewenste apps die geïnstalleerd zijn op browsers of besturingssystemen. Na installatie overladen ze hun gebruikers vaak met advertenties en verzamelen ze ook persoonlijke gegevens. Ze geven verschillende kortingsbonnen, banners, enquêtes, pop-ups en andere ongewenste advertenties weer die, wanneer erop wordt geklikt, ongewenste downloads of installaties veroorzaken of dubieuze pagina's openen. Bovendien worden deze apps vaak ontworpen om voortdurend gegevens te verzamelen. Bijvoorbeeld omtrent de ingevoerde zoekopdrachten, de URL's van bezochte websites, de geolocaties en andere soortgelijke gegevens. Hun ontwikkelaars delen deze met externe personen die deze info misbruiken om inkomsten te verkrijgen. Let op, er zijn gevallen bekend waarin deze externe partijen cybercriminelen zijn. Dergelijke apps kunnen de oorzaak zijn van problemen met de veiligheid van het browsen en de privacy of  ze kunnen zelfs leiden tot identiteitsdiefstal. Ze moeten dan ook meteen worden verwijderd.

Bedreigingsoverzicht:
Naam "Your Apple iPhone is severely damaged" pop-up
Bedreigigngstype Mac malware, Mac virus
Valse Claim Deze oplichtingspagina beweert dat de iPhone van de bezoeker geïnfecteerd is met virussen
Gebruikt IP Adres (geparvpn[.]com) 104.27.157.208
Detectie Namen CRDF (Malicious), ESET (Phishing), Kaspersky (Phishing), Trustwave (Malicious), Volledige lijst met detecties (VirusTotal)
Gepromote ongewenste Applicatie DotBlock
Symptomen Uw Mac werkt langzamer dan normaal, u ziet ongewenste pop-upadvertenties, u wordt omgeleid naar verdachte websites.
Verspreidingsmethoden Misleidende pop-upadvertenties, gratis software-installatieprogramma's (bundeling), valse flash player-installatieprogramma's, downloads van torrent-bestanden.
Schade Volgen u tijdens het surfen op het internet (potentiële privacyproblemen), weergave van ongewenste advertenties, omleidingen naar kwaadaardige websites, verlies van privégegevens.
Verwijdering

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw Mac met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Mac Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Het internet staat vol met zwendelwebsites, hier zijn een paar andere voorbeelden: apple.com-shield-devices[.]live, apple.com-scan-mac[.]live en apple.com-shield[.]live. Doorgaans promoten deze pagina's op bedrieglijke wijze ongewenste advertenties, door de bezoekers te laten geloven dat hun computers (of telefoons) geïnfecteerd zijn. De apps die verantwoordelijk zijn voor het openen van dergelijke pagina's zijn ook vergelijkbaar. Meestal verzamelen ze allerlei persoonlijke gegevens, veroorzaken ze ongewenste omleidingen en vertonen ze opdringerige advertenties.

Hoe werden mogelijk ongewenste applicaties geïnstalleerd op mijn computer?

Onderzoek toont aan dat ongewenste apps vaak worden geïnstalleerd zonder medeweten van de gebruiker. Met andere woorden, ze downloaden/installeren ze onbedoeld: via aangeklikte opdringerige advertenties of tijdens de downloads of installaties van andere software. Het is bekend dat ongewenste apps vaak worden gepromoot door ze te bundelen met downloaders of installers. Bovendien worden de details hieromtrent niet op de juiste manier getoond - de informatie over de gebundelde apps wordt meestal verborgen in de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere onderdelen van de instellingen. Mensen laten deze instellingen vaak ongewijzigd en zo geven ze onbedoeld toestemming voor ongewenste downloads/installaties.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste applicaties te vermijden?

Download geen programma's van dubieuze websites, via peer-to-peer-netwerken of andere twijfelachtige kanalen. De beste manier om te downloaden is door de officiële pagina's te gebruiken. Een ander belangrijk punt is om elke opstelling te onderzoeken, om te zien wat de "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere instellingen zijn en om ongewenste toepassingen te negeren voordat het download- of installatieproces voltooid is. Opdringerige advertenties verwijzen de mensen die erop klikken door naar potentieel schadelijke pagina's,  voornamelijk websites gerelateerd aan gokken, pornografie, dating voor volwassenen, enz. Als er verdachte extensies, add-ons of plig-ins zijn geïnstalleerd in een browser, dan moeten deze worden verwijderd. Dergelijke apps kunnen de reden zijn voor ongewenste doorverwijzingen, advertenties en andere problemen. Verder wordt aanbevolen om ook ongewenste programma's van het besturingssysteem te verwijderen. Als uw computer al geïnfecteerd is met ongewenste applicaties, dan raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om deze automatisch te verwijderen.

Tekst in het pop-up venster:

Je iPhone vertoont problemen!
Onmiddellijke actie is vereist!

Screenshot van de tweede pagina van deze oplichting:

tweede pagina van de Your Apple iPhone is severely damaged oplichting

Tekst op deze pagina:

WAARSCHUWING!
Uw Apple iPhone is zwaar beschadigd door 13 virussen!
We hebben gedetecteerd dat uw browser (67,5%) BESCHADIGD is door BROWSER TROJAN VIRUSSEN die tijdens het surfen op recente beschadigde sites zijn opgepikt.
Onmiddellijke actie is vereist om te voorkomen dat het zich verspreidt en dat het gevoelige gegevens zoals uw Facebook-account, WhatsApp-berichten, foto's en privétoepassingen infecteert.
Hier is hoe je dit in slechts een paar seconden kunt oplossen (stap voor stap)
Stap 1: Tik op VERWIJDER VIRUS om DotBlock te installeren vanuit de App Store.
Stap 2: Open de applicatie om de nieuwste update te activeren en verwijder oudere (geïnfecteerde) versies.

De "Your Apple iPhone is severely damaged" oplichting (GIF):

 Your Apple iPhone is severly damaged oplichtingspagina in GIF

DotBlock applicatie in de Apple App Store:

DotBlock in de apple store

Onmiddellijke automatische Mac malware verwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om Mac malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner voor Mac De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Video die toont hoe adware en browserkapers te verwijderen van een Mac-computer:

Mogelijk ongewenste applicaties verwijderen:

Verwijder de mogelijk ongewenste applicaties uit de map "Applicaties":

mac browserkaper verwijderen uit de map applicaties

Klik op het pictogram Finder. Selecteer in het Finder-venster "Applicaties". Zoek in de map met toepassingen naar "MPlayerX", "NicePlayer", of andere verdachte toepassingen en sleep ze  naar de prullenbak. Na het verwijderen van de potentieel ongewenste toepassing(en) die online advertenties veroorzaken, scant u uw Mac op eventuele resterende ongewenste componenten.

Verwijder aan de "your apple iphone is severely damaged" pop-up gerelateerde bestanden en mappen:

Klik op het ga naar map commando

Klik op het Finder icoon, vanuit de menubalk kies je Ga en klik je op Ga naar map...

step1Controleer of er zich door de adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchAgents folder:

adware verwijderen uit de map launch agents stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de launch agents map stap 2In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step2Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/Application Support:

verwijder adware uit de map application support stap 1

In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/Application Support

verwijder adware uit de map application support stap 2In de map “Application Support” zoek je naar recent toegevoegde verdachte mappen. Bijvoorbeeld “MplayerX” or “NicePlayer”, en je verplaatst deze mappen naar de prullenbak.

step3Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map ~/Library/LaunchAgents:

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 1


In de Ga naar map...-balk typ je: ~/Library/LaunchAgents

adware verwijderen uit de map ~launch agents stap 2

In de map “LaunchAgents” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden en je verplaatst deze naar de prullenbak. Voorbeelden van bestanden aangemaakt door adware: “installmac.AppRemoval.plist”, “myppes.download.plist”, “mykotlerino.ltvbit.plist”, “kuklorest.update.plist”, enz. Adware installeert vaak verschillende bestanden met hetzelfde bestandsnaampatroon.

step4Controleer of er zich door adware aangemaakte bestanden bevinden in de map /Library/LaunchDaemons:

adware verwijderen uit de map launch daemons stap 1In de Ga naar map...-balk typ je: /Library/LaunchDaemons

Adware verwijderen uit de map launch daemons folder stap 2In de map “LaunchDaemons” zoek je naar recent toegevoegde verdachte bestanden. Voorbeelden zijn: “com.aoudad.net-preferences.plist”, “com.myppes.net-preferences.plist”, "com.kuklorest.net-preferences.plist”, “com.avickUpd.plist”, etc., en je verplaatst deze naar de prullenbak.

step 5 Scan uw Mac met Combo Cleaner:

Als u alle stappen in de juiste volgorde hebt gevolgd dan zou uw Mac nu helemaal virus- en malwarevrij moeten zijn. Om zeker te weten of uw systeem niet langer besmet is voert u best een scan uit met Combo Cleaner Antivirus. Download dit programma HIER. Na het downloaden van het bestand moet u dubbelklikken op het combocleaner.dmg installatiebestand, in het geopende venster sleept u het Combo Cleaner-icoon naar het Applicaties-icoon. Nu opent u launchpad en klikt u op het Combo Cleaner-icoon. Wacht tot Combo Cleaner de virusdefinities heeft bijgewerkt en klik vervolgens op de knop 'Start Combo Scan'.

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner zal uw Mac scannen op malwarebesmettingen. Als de scan meldt 'geen bedreigingen gevonden' - dan betekent dit dat u verder de verwijderingsgids kunt volgen. In het andere geval is het aanbevolen alle gevonden besmettingen te verwijderen voor u verder gaat.

scan-with-combo-cleaner-2

Na het verwijderen van bestanden en mappen die werden aangemaakt door deze adware ga je verder met het verwijderen van frauduleuze extensies uit je internetbrowsers.

"Your Apple iPhone is severely damaged" pop-up verwijderen uit de internetbrowsers:

safari browser iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Safari:

Verwijder aan "your apple iphone is severely damaged" pop-up gerelateerde Safari extensies:

safari browser voorkeuren

Open de Safari-browser, vanuit de menubalk selecteer je "Safari" en klik je op "Voorkeuren...".

safari extensies venster

In het scherm met de voorkeuren selecteer je "Extensies" en zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte extensies. Als je die gevonden hebt klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies kunt verwijderen uit de Safari-browser, ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft hebben met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties lees je hier hoe Safari te resetten.

firefox browser iconKwaadaardige plug-ins verwijderen uit Mozilla Firefox:

Verwijder aan "your apple iphone is severely damaged" pop-up gerelateerde Mozilla Firefox add-ons:

toegang verkrijgen tot de mozilla firefox add-ons

Open je Mozilla Firefox-browser. In de rechterbovenhoek van het scherm klik je op de "Menu openen"-knop (met de drie horizontale lijnen). Uit het geopende menu selecteer je "Add-ons".

verwijder kwaadaardige add-ons uit mozilla firefox

Kies het tabblad "Extensies" en zoek naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Eens gevonden klik je op de "Verwijderen"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Mozilla Firefox-browser kunt verwijderen - ze zijn niet noodzakelijk voor de goede werking van de browser.

  • Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Mozilla Firefox resetten.

chrome-browser-iconKwaadaardige extensies verwijderen uit Google Chrome:

Verwijder aan "your apple iphone is severely damaged" pop-up gerelateerde Google Chrome add-ons:

verwijder kwaadaardige extensies uit google chrome stap 1

Open Google Chrome en klik op de "Chrome menu"-knop (drie horizontale lijnen) gesitueerd in de rechterbovenhoek van het browserscherm. In het uitklapmenu selecteer je "Meer tools" en vervolgens "Extensies".

verwijder kwaadaardige extensies uit Google Chrome stap 2

In het scherm "Extensies" zoek je naar recent geïnstalleerde verdachte add-ons. Als je die gevonden hebt klik je op de "Prullenbak"-knop er net naast. Merk op dat je veilig alle extensies uit je Google Chrome-browser kunt verwijderen. Ze zijn niet noodzakelijk voor een goede werking van de browser.

  •  Als je problemen blijft ervaren met browser doorverwijzingen en ongewenste advertenties kun je ook Google Chrome resetten.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
Your Apple iPhone is severely damaged pop-up QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van "Your Apple iPhone is severely damaged" pop-up op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Mac malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner voor Mac

Platform: macOS

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.