FacebookTwitterLinkedIn

Hoe de mogelijk ongewenste toepassing One Click Booster verwijderen?

Ook bekend als: One Click Booster mogelijk ongewenst programma
Schadeniveau: Medium

Wat is One Click Booster?

Op zijn website, wordt One Click Booster gepresenteerd als software ontworpen om te reinigen, versnellen en optimaliseren van Windows-computers. Dit lijkt een legitiem en nuttig hulpmiddel, echter, ontwikkelaars promoten het met behulp van de "bundeling" methode. Daarom installeren veel mensen deze software onbedoeld of per ongeluk.

Daarom. One Click Booster is gecategoriseerd als een mogelijk ongewenste toepassing (PUA).

One Click Booster unwanted application

One Click Booster overzicht

Met One Click Booster kunnen gebruikers een scan uitvoeren die, eenmaal voltooid, eventuele schadelijke programma's, fouten in het besturingssysteem, registerproblemen enzovoort aangeeft. Om problemen op te lossen, ongewenste programma's te verwijderen, bedreigingen te verwijderen, enzovoort, is activering vereist. De "gratis" versie kan echter alleen problemen opsporen, niet oplossen.

Merk op dat toepassingen gepromoot via de "bundeling" methode niet te vertrouwen zijn. Er zijn veel systeemoptimalisatie-gerelateerde (en andere) PUA's die valse resultaten weergeven. Ze moedigen mensen aan om de software te kopen door hen te laten geloven dat er problemen zijn met hun pc's.

Het is onbekend of One Click Booster één van deze apps is, echter, de meeste apps van dit type (mogelijk ongewenste apps die gepromoot worden via "bundeling" methode) voeren deze acties uit. Bovendien wordt deze methode vaak gebruikt om meer dan één ongewenste toepassing tegelijk te promoten.

Gewoonlijk worden apps van dit type geïnstalleerd samen met verschillende browserkapers of adware-achtige apps. Als deze apps zijn geïnstalleerd, voeden ze gebruikers met opdringerige advertenties (coupons, banners, enquêtes, pop-ups, enzovoort) en verzamelen ze informatie over de surfgewoonten van gebruikers.

Over het algemeen kan het installeren van dit soort apps leiden tot problemen met betrekking tot de veiligheid van het browsen, privacy, enzovoort. Wij raden u aan One Click Booster en andere ongewenste, onbedoeld geïnstalleerde toepassingen of programma's onmiddellijk te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam One Click Booster mogelijk ongewenst programma
Type bedreiging PUP (potentieel ongewenst programma), PUA (potentieel ongewenste toepassing)
Symptomen Een programma dat u zich niet herinnert te hebben geïnstalleerd is plotseling op uw computer verschenen. De nieuwe toepassing voert computerscans uit en toont waarschuwingsberichten over gevonden problemen. Vraagt om betaling om de zogenaamd gevonden fouten te elimineren.
Verspreidingsmethodes Misleidende pop-up advertenties, gratis software-installaties (bundeling), valse flash player-installaties.
Schade Geldverlies (onnodige aankoop van valse software), ongewenste waarschuwingspop-ups, trage computerprestaties.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows Downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Mogelijk ongewenste toepassingsvoorbeelden

One Click Booster is vergelijkbaar met andere programma's van dit type, waaronder bijvoorbeeld Registry Scanner, Lowe Registry Cleaner, Power PC Care 2018, en een aantal anderen.

Zoals hierboven vermeld, worden de meeste van deze apps gepresenteerd als nuttig en legitiem, ze worden echter gepromoot met behulp van de "bundeling" methode en velen bieden gebruikers geen echte waarde of de functies die worden beloofd.

Hoe hebben mogelijk ongewenste toepassingen zich op mijn computer geïnstalleerd?

De ontwikkelaars van One Click Booster promoten deze PUA met behulp van een website waarvan het kan worden gedownload, maar de meeste mensen installeren PUA's via opdringerige advertenties (aangeklikte advertenties die ongewenste toepassingen downloaden/installeren) of wanneer softwareontwikkelaars "bundeling" gebruiken, een misleidende marketingmethode die wordt gebruikt om mensen te verleiden tot het downloaden en installeren van PUA's samen met andere software die vrijwillig werd gedownload/geïnstalleerd.

Ze verbergen deze malafide apps in "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere soortgelijke instellingen van software download of installatie set-ups. Informatie over de opname van ongewenste apps wordt niet naar behoren bekendgemaakt. Daarom veroorzaken mensen die installaties overhaasten, zonder ze zorgvuldig te bestuderen, vaak ongewenste installaties.

Hoe de installatie van mogelijk ongewenste toepassingen vermijden?

Software moet worden gedownload van officiële websites en via directe links. Gebruik geen downloaders van derden, onofficiële websites, Peer-to-Peer netwerken en andere soortgelijke kanalen. Deze tools worden vaak te gelde gemaakt door het promoten van ongewenste toepassingen, die ook computerinfecties kunnen veroorzaken.

Installeer/download software met zorg: besteed voldoende aandacht aan de details van elke software download en installatie setup. Vink "Aangepaste", "Geavanceerde" en andere beschikbare opties aan. Deselecteer aanbiedingen om PUA's te downloaden of te installeren. Klik niet op opdringerige advertenties, vooral als ze worden weergegeven op onofficiële, dubieuze websites.

Als u erop klikt, kunnen ze leiden tot omleidingen naar gok, pornografie, adult dating en andere soortgelijke, onbetrouwbare websites. Als deze omleidingen plaatsvinden zonder op advertenties te klikken, of als advertenties van dit type op alle bezochte websites verschijnen, is dit waarschijnlijk te wijten aan PUA's die op het systeem zijn geïnstalleerd. Wij adviseren u om de lijst met geïnstalleerde browser apps (extensies, plug-ins en add-ons) te controleren.

Verwijder alle ongewenste vermeldingen onmiddellijk. Hetzelfde geldt voor programma's die op het besturingssysteem zijn geïnstalleerd. Als uw computer al geïnfecteerd is met PUA's, raden we u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om ze automatisch te verwijderen.

One Click Booster installatie setup:

One Click Booster installatie setup

Screenshot van de One Click Booster applicatie:

One Click Booster applicatie

Weergave van het One Click Booster programma (GIF):

One click Booster applicatie weergave

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snemenu:

Verwijdering van mogelijk ongewenste toepassingen:

Windows 10 gebruikers:

Toegang tot Programma's en Toepassingen (verwijdering) in Windows 10

Klik rechts in de linkerbenedenhoek, in het Snelle Toegang-menu selecteer Controle Paneel. In het geopende schem kies je Programma's en Toepassingen.

Windows 7 gebruikers:

Toegang

Klik Start ("het Windows Logo" in de linkerbenedenhoek van je desktop), kies Controle Paneel. Zoek naar Programma's en toepassingen.

macOS (OSX) gebruikers:

Hoe een programma te verwijderen in OSX (Mac)

Klik op Finder, in het geopende scherm selecteer je Applicaties. Sleep de app van de Applicaties folder naar de Prullenbak (die zich in je Dock bevindt), klik dan rechts op het Prullenbak-icoon en selecteer Prullenbak Leegmaken.

One Click Booster adware verwijderen via Configuratiescherm

Zoek in het venster met verwijderingsprogramma's naar "One Click Booster" en andere verdachte/recent geïnstalleerde toepassingen, selecteer deze vermeldingen en klik op "Verwijderen" of "Uninstall".

Na het verwijderen van de mogelijk ongewenste toepassing, scant u uw computer op eventuele resterende ongewenste componenten of mogelijke malware-infecties. Om uw computer te scannen, gebruikt u aanbevolen malwareverwijderingssoftware.

Verwijder malafide extensies van Internet browsers:

Video die laat zien hoe u mogelijk ongewenste browser add-ons verwijdert:

Google Chrome logoVerwijder schadelijke extensies uit Google Chrome:

Verwijderen van malafide extensies uit Google Chrome stap 1

Klik op het menupictogram van Google Chrome Google Chrome menupictogram(in de rechterbovenhoek van Google Chrome), selecteer "Meer hulpmiddelen" en klik op "Extensies". Zoek alle recent geïnstalleerde verdachte browser add-ons en verwijder ze.

Verwijder malafide extensies uit Google Chrome stap 2

Optionele methode:

Als je problemen hebt met het verwijderen van one click booster mogelijk ongewenst programma, reset dan de instellingen van je Google Chrome browser. Klik op het Chrome menu icoon Google Chrome menu icon (in de rechterbovenhoek van Google Chrome) en selecteer Instellingen. Scroll naar onder. Klik op de link Geavanceerd....

Google Chrome reset instellingen stap 1

Nadat je helemaal naar benden hebt gescrolld klik je op  Resetten (Instellingen terugzetten naar de oorspronkelijke standaardwaarden)-knop.

Google Chrome instellingen resetten stap 2

In het geopende scherm, bevestig dat je de Google Chrome instellingen wilt resetten door op de 'resetten'-knop te klikken. 

Google Chrome instellingen resetten stap 3

Mozilla Firefox logoVerwijder schadelijke plugins uit Mozilla Firefox:

Verwijderen van malafide extensies uit Mozilla Firefox stap 1

Klik op het menupictogram van Firefoxfirefox menupictogram (in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster), selecteer "Add-ons". Klik op "Extensies", verwijder in het geopende venster alle onlangs geïnstalleerde verdachte browser plug-ins.

Verwijderen van malafide extensies uit Mozilla Firefox stap 2

Optionele methode:

Computergebruikers die problemen blijven hebben met het verwijderen van one click booster mogelijk ongewenst programma kunnen de Mozilla Firefox instellingen naar standaard herstellen.

Open Mozilla Firefox, in de rechterbovenhoek van het hoofdvenster klik je op het Firefox menu firefox menu icon, in het geopende keuzemenu kies je het Open Help Menu-icoon firefox help menu

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - toegang

Klik dan op Probleemoplossing-informatie.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Toegang

In het geopende scherm klik je op de Firefox Herstellen knop.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - Klik op de 'Herstellen'-Knop

In het geopende scherm bevestig je dat je de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard wil herstellen door op de Herstellen-knop te klikken.

Herstel de Mozilla Firefox instellingen naar Standaard - bevestig het herstel dor op de 'Herstellen'-knop te klikken

safari browser logoVerwijder kwaadaardige extensies uit Safari:

Verwijder adware uit Safari - 1

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is, klik op het Safari menu en selecteer Voorkeuren….

Verwijder adware uit Safari - 2

In het geopende venster klik je op Extensies, zoek naar recent geïnstalleerde verdachte extensies, selecteer deze en klik op Verwijderen.

Optionele methode:

Verzeker je ervan dat je Safari browser actief is en klik op het Safari-menu. In het keuzemenu selecteer je Geschiedenis en Website Data verwijderen…

Verwijder adware uit Safari - 3

In het geopende scherm seleceer je alle geschiedenis en klik je op de Geschiedenis Verwijderen-knop.

Verwijder adware uit Safari - 4

Microsoft Edge (Chromium) logoKwaadaardige extensies verwijderen uit Microsoft Edge:

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 1

Klik op het menu-icoon in Edge Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge), kiest u "Extensies". Zoek recent geïnstalleerde en verdachte browser add-ons en klik op "Verwijderen" (onder hun naam).

Adware uit Microsoft Edge verwijderen stap 2

Optionele methode:

Als u problemen blijft ondervinden met het verwijderen van de one click booster mogelijk ongewenst programma, herstel dan de instellingen van uw Microsoft Edge browser. Klik op het Edge menu-icoon Microsoft Edge (Chromium) menupictogram (in de rechterbovenhoek van Microsoft Edge) en selecteer Instellingen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 1

In het geopende menu kiest u  Opnieuw instellen.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 2

Kies Instellingen naar hun standaardwaarden herstellen. In het geopende scherm bevestigt u dat u de instellingen van Microsoft Edge wilt herstellen door op de knop Opnieuw instellen te klikken.

Microsoft Edge (Chromium) reset stap 3

  • Als dat niet helpt, volg dan deze alternatieve instructies om de Microsoft Edge browser te herstellen.

Samenvatting:

Samenvatting adware programmaDe meeste adware of mogelijk ongewenste applicaties infiltreren internetbrowsers van gebruikers via gratis software downloads. Merk op dat de veiligste bron voor het downloaden van gratis software de website van de ontwikkelaar is. Om de installatie van adware te vermijden wees je best erg oplettend met het downloaden of installeren van gratis software.Bij het installeren van het reeds gedownloaden gratis programma kies je best de aangepast of geavanceerde installatie-opties - deze stap zal zlle mogelijk ongewenste applicaties aan het licht brengen die werden geïnstalleerd samen met het gekozen gratis programma.

Hulp bij de verwijdering:
Als je problemen ervaart bij pogingen om one click booster mogelijk ongewenst programma van je computer te verwijderen, vraag dan om hulp in ons malware verwijderingsforum.

Post een commentaar:
Als je bijkomende informatie hebt over one click booster mogelijk ongewenst programma of z'n verwijdering, gelieve je kennis dan te delen in de onderstaande commentaren.

Bron: https://www.pcrisk.com/removal-guides/14642-one-click-booster-unwanted-application

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het doel van een ongewenste toepassing?

Ongewenste toepassingen zijn ontworpen om inkomsten te genereren voor hun ontwikkelaars. De ontwerpers kunnen winst maken door in-app aankopen of de software die opdringerige advertentiecampagnes uitvoert (adware), omleidingen veroorzaakt (browser hijackers), of privégegevens verzamelt (met als doel deze te verkopen aan derden).

Is One Click Booster ongewenste toepassing legaal?

Ongewenste toepassingen worden meestal als legaal beschouwd, omdat hun licentieovereenkomsten voor eindgebruikers (EULA) het potentiële gedrag van de apps in detail beschrijven.

Is het gevaarlijk dat One Click Booster op mijn computer is geïnstalleerd?

Het kan een aantal bedreigingen opleveren. De gevaren die iedere software met zich meebrengt - hangen af van de mogelijkheden ervan en hoe de ontwikkelaars ze gebruiken. Bijvoorbeeld, data-tracking apps brengen de privacy van gebruikers in gevaar, en de advertenties weergegeven door adware - kunnen misleidend/malafide zijn en andere ernstige problemen veroorzaken.

Zal Combo Cleaner me helpen One Click Booster ongewenste toepassing te verwijderen?

Ja, Combo Cleaner kan apparaten scannen en de aanwezige schadelijke ongewenste apps verwijderen. Het is opmerkelijk dat handmatige verwijdering mogelijk geen ideale oplossing is - omdat het onvolledig kan zijn. In sommige gevallen, zelfs nadat de software zelf (handmatig) is verwijderd - blijven verschillende bestandsresten verborgen in het systeem. Wat meer is, dergelijke resterende componenten kunnen blijven draaien en problemen veroorzaken.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
Instructies voor het verwijderen van de software
QR Code
One Click Booster mogelijk ongewenst programma QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van One Click Booster mogelijk ongewenst programma op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.