FacebookTwitterLinkedIn

Hoe verwijdert u SpyAgent malware van het besturingssysteem?

Ook bekend als: SpyAgent virus
Type: Trojan
Schadeniveau: Ernstig

Wat is SpyAgent?

SpyAgent is een kwaadaardig programma dat bekend staat om het misbruiken van legitieme Remote Access Tools (RATs) om toegang en controle te krijgen over geïnfecteerde machines. Deze malware is ook waargenomen bij het injecteren van apparaten met verschillende Remote Access Trojans en gegevenstelers. SpyAgent is actief verspreid via kwaadaardige websites met cryptocurrency-thema's.

SpyAgent malware detecties op VirusTotal

SpyAgent malware overzicht

SpyAgent kan misbruik maken van de kwetsbaarheden van bepaalde authentieke Remote Access Tools (bijv. TeamViewer, Safib Assistant, enz.) om de ID van het apparaat te verkrijgen. Vervolgens wordt het RAT-wachtwoord ingesteld op een vast wachtwoord - waardoor alleen de ID nodig is om toegang/controle op afstand te verkrijgen.

Deze malware is in staat kettinginfecties te veroorzaken, en het is bevestigd dat het de volgende trojans en stealers voor toegang op afstand in systemen injecteert: Remcos, NanoCore, njRat, AsyncRAT, RedLine, Ducky, Cypress, en AZORult. Zowel legitieme tools voor toegang op afstand als kwaadaardige tools kunnen controle over een apparaat op gebruikersniveau mogelijk maken. Trojans van dit soort zijn bekend om de verschillende en overvloed van hun schadelijke functionaliteiten.

Op het moment van onderzoek was het doel achter de infecties van SpyAgent het verkrijgen van cryptowallets van slachtoffers of het stiekem omleiden van uitgaande cryptocurrency-transacties (via clippers - klembordvervangers die gekopieerde wallet-adressen veranderen in die in het bezit van de criminelen).

De potentiële bedreigingen van deze malware zijn echter veel breder. Samenvattend kan dit schadelijke programma leiden tot meerdere systeeminfecties, hardwareschade, gegevensverlies, ernstige privacyproblemen, aanzienlijke financiële verliezen en identiteitsdiefstal. Daarom is het van cruciaal belang om een anti-virus te gebruiken en SpyAgent infecties onmiddellijk te verwijderen.

Overzicht bedreiging:
Naam SpyAgent virus
Type bedreiging Trojan, password-stealing virus, banking malware, spyware.
Detectienamen Avast (Win32:Trojan-gen), Combo Cleaner (Trojan.GenericKD.37793652), ESET-NOD32 (NSIS/Injector.ANO), Kaspersky (HEUR:Trojan-Spy.Win32.TheRat.gen), Microsoft (Trojan:Script/Phonzy.A!ml), volledige lijst van detecties (VirusTotal)
Payload Remcos, NanoCore, njRat, AsyncRAT, RedLine, Ducky, Cypress, AZORult
Symptomen Trojans zijn ontworpen om stiekem te infiltreren in de computer van het slachtoffer en stil te blijven, en dus zijn er geen specifieke symptomen duidelijk zichtbaar op een geïnfecteerde machine.
Verspreidingsmethodes Geïnfecteerde e-mailbijlagen, kwaadaardige online advertenties, social engineering, software 'cracks'.
Schade Gestolen wachtwoorden en bankgegevens, identiteitsdiefstal, de computer van het slachtoffer toegevoegd aan een botnet.
Malware verwijderen (Windows)

Om mogelijke malware-infecties te verwijderen, scant u uw computer met legitieme antivirussoftware. Onze beveiligingsonderzoekers raden aan Combo Cleaner te gebruiken.
▼ Combo Cleaner voor Windows downloaden
Gratis scanner die controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.

Malware in het algemeen

ServHelper, RustyBuer, DarkLoader en MosaicLoader zijn enkele voorbeelden van programma's die in staat zijn kettinginfecties te veroorzaken. In het algemeen kan kwaadaardige software een grote verscheidenheid aan functionaliteiten hebben die in verschillende combinaties kunnen voorkomen.

Veel voorkomende types/mogelijkheden van malware zijn: injectie van bijkomende kwaadaardige software, extractie van bestanden/gegevens uit systemen en geïnstalleerde toepassingen, creatie van toegang op afstand/controle, gegevensversleuteling en/of schermvergrendeling voor losgelddoeleinden (ransomware), spionage (bv. keylogging, audio/video-opname van het bureaublad of via microfoons/camera's, enz.), misbruik van systeembronnen om cryptocurrency te minen (cryptominers), enz.

Hoe malware ook werkt, het vormt een ernstige bedreiging voor de integriteit van het apparaat en de veiligheid van gebruikers. Daarom is het van cruciaal belang om alle bedreigingen en problemen onmiddellijk na detectie te verwijderen.

Hoe heeft SpyAgent mijn computer geïnfiltreerd?

SpyAgent is verspreid via cryptocurrency-gerelateerde sites (voornamelijk Russisch-talige), onder het mom van cryptocurrency wallets, miners, en vergelijkbare software. Via deze kwaadaardige websites downloaden en installeren slachtoffers de malware meestal zelf - terwijl ze denken dat ze een heel ander product op hun apparaten toelaten.

De pagina's zelf werden gepromoot met behulp van verschillende technieken, bv. onderschrijving via "verdien cryptocurrency"-advertenties en websites, valse of gecompromitteerde sociale media-accounts (bv. Twitter), en mogelijk ook via door zoekmachines gegenereerde resultaten.

In het algemeen wordt malware verspreid via phishing en social engineering: drive-by downloads, online oplichting, spammail, peer-to-peer sharing netwerken, onofficiële en freeware sites, illegale activerings ("cracking") tools, en nep-updates - komen veelvuldig voor.

Hoe voorkomt u de installatie van malware?

Het wordt ten zeerste aangeraden voorzichtig te zijn bij het surfen en alleen te downloaden van officiële/geverifieerde kanalen. Bovendien moeten alle programma's worden geactiveerd en bijgewerkt met echte tools die afkomstig zijn van officiële bronnen.

Verdachte en irrelevante e-mails mogen niet worden geopend, vooral de bijlagen/links in de e-mails niet - omdat ze systeeminfecties kunnen veroorzaken.

Het is van cruciaal belang een betrouwbaar antivirusprogramma te installeren en bij te werken. Deze software moet worden gebruikt om regelmatig systeemscans uit te voeren en bedreigingen te verwijderen. Als u denkt dat uw computer al geïnfecteerd is, raden wij u aan een scan uit te voeren met Combo Cleaner om geïnfiltreerde malware automatisch te verwijderen.

Schermafbeeldingen van kwaadaardige websites die worden gebruikt om SpyAgent malware te verspreiden:

SpyAgent malware website promotie 1 SpyAgent malware website promotie 2 SpyAgent malware website promotie 3 SpyAgent malware website promotie 4 SpyAgent malware website promotie 5 SpyAgent malware website promotie 6 SpyAgent malware website promotie 7

Onmiddellijke automatische malwareverwijdering: Handmatig de dreiging verwijderen, kan een langdurig en ingewikkeld proces zijn dat geavanceerde computer vaardigheden vereist. Combo Cleaner is een professionele automatische malware verwijderaar die wordt aanbevolen om malware te verwijderen. Download het door op de onderstaande knop te klikken:
▼ DOWNLOAD Combo Cleaner De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer. Door het downloaden van software op deze website verklaar je je akkoord met ons privacybeleid en onze algemene voorwaarden.

Snelmenu:

Hoe verwijdert u malware handmatig?

Handmatig malware verwijderen is een ingewikkelde taak - meestal is het het beste om antivirus of anti-malware programma's dit automatisch te laten doen. Om deze malware te verwijderen raden wij u aan Combo Cleaner te gebruiken.

Als u malware handmatig wilt verwijderen, is de eerste stap het identificeren van de naam van de malware die u probeert te verwijderen. Hier is een voorbeeld van een verdacht programma dat draait op de computer van een gebruiker:

Malware proces draait in Taakbeheer

Als u de lijst met programma's die op uw computer draaien hebt gecontroleerd, bijvoorbeeld met taakbeheer, en een programma hebt gevonden dat er verdacht uitziet, moet u verdergaan met deze stappen:

handmatige malware verwijdering stap 1Download een programma genaamd Autoruns. Dit programma toont automatisch opstartende toepassingen, register- en bestandssysteemlocaties:

Autoruns applicatie weergave

handmatige malware verwijdering stap 2Herstart uw computer in Veilige modus:

Windows XP en Windows 7 gebruikers: Start uw computer in veilige modus. Klik op Start, klik op Afsluiten, klik op Opnieuw opstarten, klik op OK. Druk tijdens het opstarten van uw computer meerdere malen op de toets F8 op uw toetsenbord totdat u het menu Geavanceerde opties van Windows ziet en selecteer vervolgens Veilige modus met netwerkmogelijkheden in de lijst.

Windows 7 of Windows XP uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 7 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 8 gebruikers: Windows 8 starten in veilige modus met netwerkmogelijkheden - Ga naar het startscherm van Windows 8, typ Geavanceerd, selecteer in de zoekresultaten Instellingen. Klik op Geavanceerde opstartopties, in het geopende venster "Algemene pc-instellingen" selecteert u Geavanceerd opstarten.

Klik op de knop "Nu opnieuw opstarten". Uw computer zal nu opnieuw opstarten in het "Geavanceerde opstartopties menu". Klik op de knop "Problemen oplossen", en vervolgens op de knop "Geavanceerde opties". In het scherm met geavanceerde opties klikt u op "Opstartinstellingen".

Klik op de knop "Herstarten". Uw PC zal opnieuw opstarten in het scherm "Opstartinstellingen". Druk op F5 om op te starten in Veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 8 uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 8 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

Windows 10 gebruikers: Klik op het Windows-logo en selecteer het pictogram Power. Klik in het geopende menu op "Herstart" terwijl u de "Shift"-toets op uw toetsenbord ingedrukt houdt. In het venster "Kies een optie" klikt u op "Problemen oplossen", vervolgens selecteert u "Geavanceerde opties".

In het menu "Geavanceerde opties" selecteert u "Opstartinstellingen" en klikt u op de knop "Herstarten". In het volgende venster moet u op de toets "F5" op uw toetsenbord klikken. Hierdoor wordt uw besturingssysteem opnieuw opgestart in de veilige modus met netwerkmogelijkheden.

Windows 10 uitvoeren in de veilige modus met netwerkmogelijkheden

Video die toont hoe Windows 10 op te starten in "Veilige modus met netwerkmogelijkheden":

handmatige malware verwijdering stap 3Pak het gedownloade archief uit en voer het Autoruns.exe bestand uit.

Pak Autoruns.zip archief uit en voer Autoruns.exe toepassing uit

handmatige malware verwijdering stap 4In de Autoruns toepassing, klik op "Opties" bovenaan en verwijder het vinkje bij "Lege Locaties Verbergen" en "Windows Entries Verbergen" opties. Klik na deze procedure op het pictogram "Vernieuwen".

Vernieuw Autoruns toepassing resultaten

handmatige malware verwijdering stap 5Check de lijst die door de Autoruns toepassing en zoek het malware bestand dat u wilt verwijderen.

U moet het volledige pad en de naam opschrijven. Merk op dat sommige malware procesnamen verbergt onder legitieme Windows procesnamen. In dit stadium is het zeer belangrijk om te vermijden dat systeembestanden worden verwijderd. Nadat u het verdachte programma hebt gevonden dat u wilt verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop op de naam ervan en kiest u "Verwijderen".

Verwijder malware in Autoruns

Na het verwijderen van de malware via de Autoruns toepassing (dit zorgt ervoor dat de malware niet automatisch wordt uitgevoerd bij het volgende opstarten van het systeem), moet u zoeken naar de naam van de malware op uw computer. Zorg ervoor dat u verborgen bestanden en mappen inschakelt voordat u verder gaat. Als u de bestandsnaam van de malware vindt, moet u deze verwijderen.

Zoek naar malware en verwijder het

Herstart uw computer in de normale modus. Het volgen van deze stappen zou alle malware van uw computer moeten verwijderen. Merk op dat het handmatig verwijderen van bedreigingen geavanceerde computervaardigheden vereist. Als u deze vaardigheden niet hebt, laat malwareverwijdering dan over aan antivirus- en anti-malwareprogramma's.

Deze stappen werken mogelijk niet bij geavanceerde malware-infecties. Zoals altijd is het beter om infectie te voorkomen dan te proberen later malware te verwijderen. Om uw computer veilig te houden, installeert u de nieuwste updates voor het besturingssysteem en gebruikt u antivirussoftware. Om er zeker van te zijn dat uw computer vrij is van malware-infecties, raden wij u aan uw computer te scannen met Combo Cleaner.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Mijn computer is geïnfecteerd met SpyAgent malware, moet ik mijn opslagapparaat formatteren om er vanaf te komen?

Nee, SpyAgent kan worden verwijderd zonder te formatteren.

Wat zijn de grootste problemen die SpyAgent malware kan veroorzaken?

Hoewel SpyAgent-malware is waargenomen gericht op cryptowallets en cryptocurrency-transacties, kan het worden gebruikt voor een breed scala aan kwaadaardige activiteiten. In het algemeen omvatten de bedreigingen van malware - verminderde systeemprestaties of uitval, hardwareschade, permanent gegevensverlies, ernstige privacyproblemen, financiële verliezen en identiteitsdiefstal.

Wat is het doel van SpyAgent malware?

Normaal gesproken wordt malware uitgebracht met als enige doel het genereren van inkomsten. Echter, andere mogelijke redenen zijn: politieke of geopolitieke motivaties, het schaden van specifieke slachtoffers (persoonlijke haat), cybercriminelen amusement, verstoring van bepaalde processen (bijv. websites, diensten, bedrijven, enz.), en anderen.

Hoe heeft SpyAgent malware mijn computer geïnfiltreerd?

SpyAgent is actief verspreid via cryptocurrency-gerelateerde websites. Andere populaire distributiemethoden voor malware zijn: drive-by downloads, spam mail, onofficiële en freeware download sites, Peer-to-Peer sharing netwerken, online oplichting, illegale software activatie tools ("cracks"), nep updates, enzovoorts. Sommige kwaadaardige programma's kunnen zichzelf verspreiden via lokale netwerken en verwijderbare opslagapparaten (bijv. USB-flashstations, externe harde schijven, enz.).

Beschermt Combo Cleaner mij tegen malware?

Ja, Combo Cleaner kan de meeste bekende malware-infecties detecteren en verwijderen. Het uitvoeren van een volledige systeemscan is echter cruciaal - aangezien kwaadaardige software van hoge kwaliteit zich meestal diep in systemen verbergt.

▼ Toon discussie

Over de auteur:

Tomas Meskauskas

Ik ben gepassioneerd door computerbeveiliging en -technologie. Ik ben al meer dan 10 jaar werkzaam in verschillende bedrijven die op zoek zijn naar oplossingen voor computertechnische problemen en internetbeveiliging. Ik werk sinds 2010 als auteur en redacteur voor PCrisk. Volg mij op Twitter en LinkedIn om op de hoogte te blijven van de nieuwste online beveiligingsrisico's. Lees meer over de auteur.

Het PCrisk-beveiligingsportal is een samenwerking van verschillende beveiligingsonderzoekers om computergebruikers te informeren over de nieuwste online beveiligingsrisico's. Meer informatie over de auteurs en onderzoekers van PCrisk vindt u op onze contact-pagina.

Onze richtlijnen voor het verwijderen van malware zijn gratis. Als u ons echter wilt steunen, kunt u ons een donatie sturen.

Over ons

PCrisk

PCrisk is een cyberbeveiligingsportaal dat internetgebruikers informeert over de nieuwste digitale bedreigingen. Onze inhoud wordt verstrekt door beveiligingsexperts en professionele malware onderzoekers. Lees meer over ons.

Verwijderingsinstructies in andere talen
QR Code
SpyAgent virus QR code
Scan deze QR code om een snelle toegang te hebben tot de verwijderingsgids van SpyAgent virus op je mobiele toestel.
Wij raden aan:

Verwijder vandaag nog Windows malware infecties:

▼ VERWIJDER HET NU
Download Combo Cleaner

Platform: Windows

Beoordeling van de redactie voor Combo Cleaner:
Oordeel van de redactieUitmuntend!

[Terug naar boven]

De gratis scanner controleert of uw computer geïnfecteerd is. Om het volledige product te kunnen gebruiken moet u een licentie van Combo Cleaner kopen. Beperkte proefperiode van 7 dagen beschikbaar. Combo Cleaner is eigendom van en wordt beheerd door Rcs Lt, het moederbedrijf van PCRisk. Lees meer.